Přejít k hlavnímu obsahu

Turecko – brána do orientu

Přejete si zažít krásnou dovolenou přesně podle vašich představ? Vykoupat se v moři, opálit se na pláži, dát si něco dobrého a poznat zajímavá místa? Vyrazte s CK Blue Style do Turecka!

Pokud hledáte odpočinek a klid je pro vás ideálním místem Turecká riviéra. Najdete zde nejhezčí pláže a při koupání se budete moct kochat vrcholky pohoří Taurus. Hlavními přímořskými resorty na pobřeží Středozemního moře jsou Alanya, Antalya a Side. Alanya se pyšní širokou, dlouhou městskou Kleopatřinou pláží a v Antalyi se nachází nejdelší turecká pláž Patara. Za nejfotografovanější bývá označována pláž Ölüdeniz. Odpočinkový pobyt na pláži je ideální zkombinovat s výletem do termálních lázní v oblasti Pamukkale nebo návštěvou vyhlášených tureckých lázní hamam.  

Milovníci vodních sportů svůj pobyt u moře mohou samozřejmě spojit se svým koníčkem. Za hlavní oblast pro windsurfing lze označit pobřeží Egejského moře. Nejlepším a nejznámějším místem je podle mnohých Alacati, kde lze také provozovat kitesurfing. Dalšími středisky windsurfingu jsou Turgutreis, Ilica, Kadikalesi, Akkum a Datca.

Turecko – brána do orientu 2
Zdroj:
Shutterstock

Centrem potápění je městečko Kaš, kam potapěči rádi jezdí za kombinací čisté teplé vody a bohatým podmořským životem. Dalším místem je poloostrov Gallipoli, u něhož se lze potopit k vrakům lodí z první světové války. Zážitkem může být samozřejmě i šnorchlování, když totiž budete mít štěstí, můžete si v blízkosti Fethiye zaplavat s mořskými želvami.

Také milovníci přírody si přijdou v Turecku na své. Tato země se totiž pyšní asi čtyřiceti národními parky. Mezi nejzajímavější patří park Nemrut Dag se stejnojmennou horou, na jejímž vrcholu stojí kamenné hlavy řeckých a perských bohů chránící domnělý hrob krále Nemruta. Mezi další přírodní skvosty a zvláštnosti patří například obří kamenné čepičky v Kappadokii nebo bílé kaskády v Pamukkale označované někdy jako osmý div světa. V Turecku se nachází také jeden z nejhlubších kaňonů na svět jménem Saklikent, při jehož průchodu studenou vodou s pomocí lana zavěšeného na skále může zažít opravdu nezapomenutelný a dobrodružný zážitek.

Turecko – brána do orientu 3
Zdroj:
Shutterstock

Skvělým zážitkem je i procházka po bazaru nebo trhu, které najdete v centru každého letoviska. Obdivovat zde můžete šperky, koberce, ruční výrobky, oblečení, ale i koření, čaje, kávu a mnoho dalšího. Největší bazar se nachází v Istanbulu, další města s krásnými bazary jsou Sanliurfa a Gaziantep. 

Turecko – brána do orientu 4
Zdroj:
Shutterstock

S CK Blue Style se můžete vypravit na tyto zmíněná krásná místa i na mnoho dalších zajímavých výletů. Vyberte si své vysněné letovisko a užijte si nezapomenutelnou dovolenou v zemi na rozhraní dvou kultur.

 
 

Místo

36° 53' 48.8148", 30° 42' 47.9664"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Turecko – brána do orientu