Přejít k hlavnímu obsahu

5 nejkrásnějších pláží v okolí španělské Barcelony

Barcelona - hlavní město Katalánska a stejnojmenné provincie se může pochlubit malebným přístavem, který je skvělým výchozím bodem pro návštěvu zdejších památek, pláží a atrakcí.

Výstavba přístavu začala těsně před olympijskými hrami v roce 1992 v rámci urbanizačního programu na přeměnu města. Chcete-li se vykoupat blízko přístavu třeba proto, že tu zakotvíte s obří výletní lodí, tuhle pětku můžeme doporučit. 

Nova Mar Bella Beach: Tuhle krásku si oblíbili především místní

Urbanizační program neměl za cíl zvelebit jenom samotné město, ale také jeho okolí. Jeho výsledkem je i uměle vytvořená pláž Nova Mar Bella Beach, která si na rozdíl od jiných katalánských krásek stále uchovává svou klidnou a pohodovou povahu. Její přednostní je i to, že ani během hlavní turistické sezóny nebývá příliš přeplněná. Zlatavý písek a velmi pozvolný vstup do moře si oblíbili především místní. Turistů je tady opravdu jen poskrovnu. O důvod víc, proč se na tuhle krásku zajít mrknout.

Bogatell Beach: Milovníci cyklistiky jásají

Také pláž Bogatell Beach vznikla v důsledku urbanistické činnosti související s olympijskými hrami pořádanými v roce 1992. Na rozdíl od jiných katalánských krásek je součástí téhle pláže dlouhá promenáda, na které se prohánějí cyklisté a milovníci jízdy na kolečkových bruslích. Promenáda odděluje zlatavý pruh písku od hlučné komunikace a vytváří tak ideální místo pro trávení dovolené nebo slunného odpoledne. Na pláži najdete jen několik neformálních restaurací. Za těmi vyhlášenými budete muset na pláž Nova Icaria. 

Playa de La Barceloneta: Nejstarší a nejvyhledávanější pláž ve městě

Pláž Barceloneta je v Katalánsku opravdovým a nefalšovaným pojmem. Patří totiž mezi nejstarší a nejoblíbenější španělské pláže. Původně ji osídlovali především rybáři, kteří zdejší čtvrť zásobovali svými úlovky, později se pláž transformovala v místo, kde si můžete odpočinout po náročném dni, nebo si pochutnat na výtečné paelle. Na pláži najdete několik vyhlášených restaurací a barů, kde servírují luxusní míchané koktejly.

Playa de la Barceloneta
Tahle pláž je úplný skvost!
Zdroj:
bigstockphoto.com

Platja de la Nova Icaria: Tady zaplesá srdce nejednoho gurmeta

Tuhle krásku najdete za olympijským přístavem a díky své klidné povaze si ji oblíbily především rodiny s dětmi. Pláž je navíc obklopena nespočtem vyhlášených restaurací, kde si přijdou na své i ti nejnáročnější strávníci. Nechybí samozřejmě ani vyhlášené bary a několik základen vodních sportů. Když k tomu všemu přidáte ještě bohaté možnosti sportovního vyžití, jen těžko budete hledat v Barceloně oblíbenější pláž. 

Plaja de Saint Sebastian: Tak „trochu“ městská pláž

I tuhle pláž lemuje zlatavý písek. Jednu vadu na kráse bychom tady přece jen našli. Protože se Plaja de Sant Sebastian nachází prakticky vedle centra Barcelony, je na ní celkem plno. Nevyhnete se ani všudypřítomnému ruchu a prachu z okolních silnic. Na druhou stranu je Plaja de Sant Sebastian skvěle dostupná a díky pozvolnému vstupu do vody a jemnému písku si ji oblíbily především rodiny s dětmi. 

Vyberete si?
 

 
 

Místo

41° 23' 6.2268", 2° 10' 24.2544"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 nejkrásnějších pláží v okolí španělské Barcelony