Přejít k hlavnímu obsahu

5 nejlepších cestovatelských online aktivit

Pokud vám chybí vůně dálek, nezoufejte. Odlišné situaci se začínají přizpůsobovat nejen kulturní instituce, ale i sami cestovatelé. V nabídce je nyní řada online událostí a aktivit, které potěší nejednu dobrodružnou duši. Na co se můžete těšit?

Online přednášky

Cestovatelské stand-upy jsou v kurzu. Přednášející se naštěstí rychle adaptují na nový režim a mnozí z nich přináší online streamování jejich přednášek. Možnost sledovat zážitky cestovatelů z pohodlí domova nabízí například Expediční klubovna v Brně nebo Kavárna dobrodruha, které rychle rozšiřují svou nabídku online kulturních akcí.

Možnost online přednášek nabízí také sami cestovatelé. Někteří z nich sdílejí záznamy z přednášek na svých stránkách, jindy se stačí podívat na YouTube, kde občas bývají záznamy k dispozici. Například cestovatel Pavel Svoboda sdílí na své facebookové stránce záznam z přednášky o Arménii a Gruzii.

Cestovatelské dokumenty

Každoročně u nás vychází řada kvalitních cestovatelských dokumentů. Mnohé najdete na stránce Aerovod.cz. Web nabízí například nový dokument Marka Slobodníka, člena party žlutých trabantů, který natočil celovečerní road movie o jeho cestě Jawou napříč Afrikou.

Další ze zajímavých dokumentů ze stránky Aerovod je dokument Camino na kolečkách. Vypráví o příběhu Jana Duška, který jako první český vozíčkář absolvoval se skupinou přátel 600 km dlouhou část nejznámější poutní cesty světa, Svatojakubské pouti.

cestovatelské online aktivity 2
Vydejte se v karanténě třeba na virtuální prohlídku!
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

E-knihy

Právě teď je ideální doba přečíst si nějakou dobrou knihu. Inspirovat se můžete třeba nejlepšími cestopisy minulého rokuVětšina kamenných knihkupectví provozuje vlastní e-shopy, kde můžete nakoupit, jak je libo. Knihkupectví se teď předhánějí ve slevách a akcích, čehož by byla škoda nevyužít.

Další variantou jsou e-knihy nebo audio knihy, které lze za poplatek stáhnout z pohodlí domova. Cestovatel Ladislav Zibura navíc nabízí svou první knihu 40 dní pěšky do Jeruzaléma ke stažení zdarma.

Virtuální prohlídky světových muzeí a galerií

Se sympatickou nabídkou přišly světové galerie a muzea. Nejznámější z nich zprovoznily virtuální prohlídky zcela zdarma. Využijte jedinečnou příležitost nahlédnout do sbírek Louvru, Britského muzea nebo Muzea ve Vatikánu.

Cestovatelské filmy

Zaručený způsob, jak si navodit cestovatelskou atmosféru. Existuje mnoho zajímavých filmů, které vás přenesou na exotická místa. Mezi naše oblíbené patří Sedm let v Tibetu, Pláž, Útěk do divočiny, Everest nebo 127 hodin. Na cesty po Česku vás může inspirovat film Jízda. O TOP cestovatelských filmech jsme napsali v tomto článku.

Jaký je váš recept na zpříjemnění času v karanténě? Napište nám své tipy do diskuze pod článkem!   

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Veronika Marčíková

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 nejlepších cestovatelských online aktivit