Přejít k hlavnímu obsahu

Na víkend do Prahy? Tohle musíte zařadit do svého programu

Máte v plánu strávit několik dní v Praze a přemýšlíte nad tím, co všechno vidět a zažít? V Praze jsou možnosti prakticky neomezené. Tyto věci byste ale minout neměli.

Praha je plná té nejlepší gastronomie

Do Prahy se jezdí za dobrým jídlem i pitím. Ať už jde o české restaurace, nebo prakticky libovolnou kuchyni z celého světa, v Praze najdete nejedno místo, kde můžete různorodé chutě poznávat. Často přitom od lidí, kteří z dané země sami pocházejí a jedná se tak o skutečně autentické pokrmy.

Kromě klasických pokrmů je ale Praha plná skvělé kávy a dezertů, piva, vína i destilátů. Najdete-li navíc místo s unikátním výhledem na Hrad nebo řeku, půjde o zážitek, na který budete ještě roky vzpomínat. Zmínit musíme i farmářské trhy, které se po Praze pravidelně pořádají.

Nevšední aktivity

Díky velikosti města a jeho turistické aktivity Praha nabízí velice rozmanité aktivity pro děti i dospělé. Chybět by proto ve vašich plánech neměla střelnice v Praze, můžete zkusit i paintball či nejrůznější ztřeštěné aktivity, které se do Prahy dostaly s růstem popularity rozluček se svobodou, na které se do Prahy slétá doslova celá Evropa.

Kromě toho jdou ale samozřejmě i klasické možnosti, jak strávit příjemný kulturní večer – zajít můžete do desítek kin, divadel, na koncert či festival.

Příjemné posezení v parku

Praha je město plné zeleně a dobrá zpráva je, že se stává stále zelenější. Park Stromovka působí po rekonstrukci doslova dechberoucím dojmem. Navštívit ale můžete i mnoho dalších parků, prakticky každá městská část nabídne alespoň jednu oázu plnou zeleně a klidu. Přidejte se k ostatním Pražanům, rozložte si deku na trávě a užívejte si třeba v parku Parukářka výhled na okolní Žižkov a další části centra Prahy.

Zapomenout nesmíme na památky

Pro úplnost je samozřejmě nutné zmínit také klasická místa, na která míří každý turista. Václavské náměstí s Národním muzeem, Staroměstské náměstí s orlojem, Karlův most, Pražský hrad, Národní divadlo. Praha nabídne ale i mnoho dalších krásných míst, kde se můžete kochat architekturou a atmosférou bez davu turistů všude kolem. Stačí z „hlavního proudu“ zabočit do tiché postranní uličky a rázem se ocitnete v úplně jiné Praze. Stejně tak nabídnou mimo Prahu 1 i další městské části mnoho zajímavých budov vybudovaných v pozdějších staletích a dekádách.

Jeden z nejlepších systémů městské hromadné dopravy

Zapomeňte na auto nebo koloběžky. Prahy má zcela spolehlivou hromadnou dopravu. Metrem, tramvají nebo autobusem se dostanete na všechna místa v centru i na předměstích. Spoje jezdí na čas, ceny jsou příznivé. Kromě moderních klimatizovaných tramvají byste neměli vynechat svezení s klasickou tramvají T3, která je již živoucí legendou v ulicích Prahy.

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Na víkend do Prahy? Tohle musíte zařadit do svého programu