Přejít k hlavnímu obsahu

Kam se v Českém Švýcarsku smí? Míst k výletům je tu spousta

I přesto, že se to v části NP České Švýcarsko hemží složkami IZS, není to důvod, proč na tenhle rozkošný kousek severních Čech letos zanevřít.

Naopak – škody se týkají „jen“ části parku a ve zbytku můžete trávit čas. Podpoříte tím i turistický ruch a podnikatele, kteří se sotva vzpamatovali z pandemie koronaviru (možná ještě ani ne) a už jim zase utíkají hosté – tentokrát kvůli rozsáhlému požáru.

Kam se teď nesmí? 

K uzavřeným lokalitám patří Hřensko, Mezní Louka, Pravčická brána, Vysoká Lípa, Mezná, Šaunštejn, Tichá a Divoká soutěska, Zadní Jetřichovice a Česká silnice, Kamenická vyhlídka a okraj Janova. Od 1. 8. 2022 je bez nebezpečí Dolský mlýn, takže případná uzávěra podle všeho nebude vymáhána.

soutěska v NP České Švýcarsko
Soutěsky jsou momentálně uzavřené, krásných míst je ale v Českém Švýcarsku pořád dost.
Zdroj:
Shutterstock

Kam se v Českém Švýcarsku vydat?

Ačkoli se může zdát, že spousta míst je zrovna passé, další místa čekají na své návštěvníky. V pohodě se můžete například projít báječnou Köglerovou naučnou stezkou, bez obav si prohlédněte krajinu z Mariiny a Vilemíniny stěny i Rudolfova kamene, za návštěvu stojí Tokáň, Pavlinino údolí, Růžovský vrch, Srbská Kamenice, okolí Děčína, České Kamenice a Krásné Lípy. Otevřené jsou i Tiské stěny, které si jednoduše zamilujete.

Mariina vyhlídka nad Jetřichovicemi
Z Mariiny vyhlídky vás čeká nezapomenutelný výhled.
Zdroj:
Shutterstock

Bude-li vám České Švýcarsko malé, vypravte se na výlet do nedalekých Lužických hor, kde je taky na co koukat. A na rozdíl od jiných hor tu nebudete pochodovat ve štrúdlu jako na Sněžku. Stejně tak si na pěkné zážitky můžete přijít v Saském Švýcarsku, kde najdete ikonická místa, jako pevnost Königstein nebo hrad Stolpen.

Zdroj

 
 

Místo

50° 51' 8.3916", 14° 23' 44.2284"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam se v Českém Švýcarsku smí? Míst k výletům je tu spousta