Přejít k hlavnímu obsahu

Kam na jaře na dovolenou? 3 tipy, kde se ohřejete

Po letošní „zimě nezimě“ byste se možná rádi ohřáli v prosluněné destinaci. Vyjeďte za hranice a načerpejte zásobu vitaminu D. V tomto článku najdete hned 3 tipy na krásnou jarní dovolenou a pár užitečných rad na cestu k tomu.

Než vyrazíte…

Ať už si vyberete kterýkoli cíl své jarní dovolené, nezapomeňte na vhodné cestovní pojištění. Před cestou si také směňte hotovost – virtuálně a snadno to zvládnete s běžným účtem Tom, a to přímo ze svého mobilu. Tom vám dá k nahlédnutí i kurzovní lístek a poradí s dalšími praktickými úkoly. Lépe než s hotovostí se cestuje s platební kartou. Při její ztrátě nebo krádeži ji pak stačí jen zablokovat a vyhnout se tak neoprávněného čerpání peněz.

Tip 1 – Kanárské ostrovy

Na Kanárských ostrovech se celý rok drží průměrné klima, které má jen malé teplotní výkyvy. Jestliže nejste příznivcem přeplněných hotelů a pláží, vycestujte sem mimo hlavní sezónu. Od dubna se tu ohřejete v příjemných 24 °C, a dokonce si při této teplotě i pohodlně zaplavete. Pro zimomřivce nabízejí některé resorty dokonce vyhřívané bazény. Kromě nádherných pláží najdete na Kanárech i čilý ruch měst, jedinečnou přírodu a nejoceňovanější aquapark na světě.

Tip 2 – Egypt

Teploty atakující 40 °C nejsou pro vás? Zajeďte si do Egypta na jaře. V březnu tu teploty dosahují 26–30 °C. Díky příjemnému klimatu se můžete koupat v moři i objevovat památky. Egypt je vyhlášený především díky pyramidám v Gíze, děsivé Sfinze či jako ideální místo k potápění a objevování pestrého podmořského života. I u Čechů se Egypt těší velké oblibě – dovolená tu vyjde poměrně levně, a navíc zahrnuje vše, co si můžete přát – odpočinek na pláži, barevný podmořský svět i pozůstatky starověkých civilizací.

Tip 3 – Kapverdy

Ostrovní stát Kapverdy leží západně od pobřeží Afriky. Dostanete se sem pohodlně přímým letem z Prahy a vystoupíte do místních březnových teplot, které vás potěší cca 26 °C. Na jaře vám tu bude slunce svítit až 10 hodin denně, takže se stihnete nádherně opálit ještě před sezónou. Na Kapverdách budete lenošit na skvostných plážích, koupat se v teplém oceánu a obědvat ty nejčerstvější ryby. Destinaci si vychvalují i milovníci surfingu. 

Dovolená o půl roku dříve

Nalákali jsme vás na prohřátí jižním sluncem ještě před prázdninami? Určitě neváhejte, brzká dovolená bez davů turistů vám přinese tolik potřebný klid. Odpočinek na pláži za příjemných teplot najdete v Egyptě, na Kanárských ostrovech či Kapverdách. Uleťte zimě a užijte si letošní dovolenou dříve než ostatní.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam na jaře na dovolenou? 3 tipy, kde se ohřejete