Přejít k hlavnímu obsahu

Jak získat dálniční známku pro Slovinsko? Vše, co potřebujete vědět

Pokud se chystáte řídit ve Slovinsku, plánujete dovolenou či jen pracovní cestu, musíte si zakoupit dálniční známku. V tomto článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět o získání dálniční známky pro Slovinsko, včetně toho, kde ji zakoupit a jak funguje celý proces získání dané známky. 

Představíme vám také jednoduchý způsob, jak si zakoupit dálniční známku, a to prostřednictvím webových stránek na e-známky. Pokud vás zajímá více informací, čtěte dál a vše se dozvíte!

Co je to dálniční známka?

Dálniční známka je nálepka, kterou je třeba si zakoupit, abyste mohli využívat slovinské dálnice. Od roku 2022 jsou ale ve Slovinsku povoleny jen elektronické dálniční známky! Jelikož technologie jdou kupředu, nyní si lze běžně zakoupit online elektronické dálniční známky. Cena dálniční známky závisí na počtu dní její platnosti, přičemž je možné zakoupit tyto druhy dálničních známek:

  • 7denní známky
  • 30denní známky
  • roční dálniční známky

Nejlepší způsob je zakoupit si slovinské e-viněty online u oficiálních prodejců. Z pohodlí domova si tak můžete v klidu vybrat danou dálniční známku do Slovinska, ať už se jedná o dálniční známku pro auta, motocykly či víceúčelová vozidla. Vše trvá chvíli a stačí jen vyplnit jednoduchý registrační formulář a vyplnit několik informací o vás a vašem vozidle.

Jak probíhá celý proces?

1. Výběr kategorie vozidla

Nejprve si vyberte kategorii vozidla. Můžete si vybrat mezi motocykly (daňová třída 1), vozidly s celkovou hmotností do 3 500 kg a výškou nad přední nápravou do 1,3 metru (platební třída 2A), vozidly s celkovou hmotností do 3 500 kg a výškou větší než přední náprava 1 metr, 3 metry (tarifní třída 2B).

2. Registrace údajů o vozidle

Jako další krok musíte poskytnout informace o svém vozidle a cestě do Slovinska. Musíte zadat zemi registrace a registrační značku vozidla. Abyste se ujistili, že máte správné registrační číslo, zadejte jej pro ověření dvakrát. Jako poslední krok na této stránce zadejte datum, kdy má být viněta aktivována. Před vjezdem na slovinské dálnice nebo rychlostní silnice je nutné aktivovat dálniční známku!

3. Platba e-viněty

Posledním krokem je platba za e-vinětu. Cena vaší dálniční známky závisí na typu vozidla, které si vyberete, a době platnosti e-známky. Můžete platit těmito způsoby:

  • PayPal
  • Sofort
  • Giropay
  • EPS a všemi hlavními kreditními kartami včetně American Express, Master Card a VISA.

Digitální dálniční známku obdržíte na váš e-mail do několika minut po zaplacení. Celý tento proces potrvá opravdu jen chvíli!

Kupte si e-známku u oficiálního prodejce

Díky oficiálního prodejce Vignetteslovenia už nebudete hledat, kde koupit dálniční známku pro Slovinsko. Díky Vignetteslovenia placení mýtného online ve Slovinsku nebylo nikdy jednodušší! Nemusíte si vytvářet profil, stačí pouze zadat pár údajů k nákupu a elektronická dálniční známka je vaše!

Proč zrovna Vignetteslovenia?

    • Vaše údaje jsou námi chráněny.
    • Jsme bezpečný a spolehlivý partner v oblasti elektronických dálničních známek.
    • Zajišťujeme plynulost procesu v každé fázi.

 

  • Od začátku zavedení elektronické dálniční známky využívá naši službu mnoho zákazníků.

Přidejte se k Vignetteslovenia a ušetřete svůj čas za nákup dálniční známky a staňte se naším dalším spokojeným zákazníkem.

Kdy potřebujete dálniční známku?

Dálniční známku budete potřebovat vždy při jízdě po všech slovinských dálnicích, které jsou zpoplatněny. Před vjezdem na placené dálnice je nutné si zakoupit elektronickou známku. E-viněty nelze zakoupit na všech hraničních trasách a přechodech, proto je mnohem lepší si je zakoupit online.

Kupte si e-známku online!

Pokud plánujete jezdit po jakýchkoli slovinských dálnicích (s určitými výjimkami), je zakoupení dálniční známky snadným procesem, jak je již popsáno výše v článku. Než vyrazíte na cestu, nezapomeňte si zakoupit dálniční známku a aktivovat ji! Pokud budete přistiženi bez ní, hrozí vám pokuta. Na to vždy pamatujte! Po zakoupení e-známky si nezapomeňte užít krásy Slovinska při vašich cestách! Známku si můžete zakoupit zde: https://vignetteslovenia.si/cs/.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jak získat dálniční známku pro Slovinsko? Vše, co potřebujete vědět