Přejít k hlavnímu obsahu

Málo známé Kašperské Hory: Stojí za to je navštívit?

Kašperské Hory, malebné město v srdci Šumavy, jsou skutečným pokladem, který čeká na objevení. 

S bohatou historií, fascinující architekturou a nádhernou přírodou jsou Kašperské Hory ideálním místem pro odpočinkovou dovolenou nebo aktivní prázdninový výlet. Ale stojí za to je navštívit? Pojďme se podívat blíže na to, co tato destinace nabízí.

Historie a kultura

Kašperské Hory jsou plné historie a kultury. Jedním z hlavních lákadel je gotický hrad Kašperk, který byl založen Karlem IV. v roce 1356. Hrad, situovaný na kopci nad městem, nabízí nádherný výhled na okolní krajinu a je jedním z nejlépe zachovaných hradů v České republice.

Hrad Kašperk je skvělým místem pro poznávání historie regionu. Jeho hradní muzeum nabízí výstavu o historii hradu a životě jeho obyvatel v době Karla IV. Z věže hradu se naskýtá úchvatný panoramatický výhled na okolní Šumavu. Mimo to, pokud se rozhodnete navštívit toto místo, koukněte se nejdříve na pohádku Anděl Páně. Proč? No protože se tu natáčel. :-) 

Poznejte historii města

Při procházce městem můžete obdivovat jeho dobře zachovanou architekturu, která odráží různé historické epochy. Město má řadu památek, včetně starobylého náměstí s historickými domy a kostelem sv. Markéty.

Místní muzeum, Muzeum Šumavy, nabízí pohled do historie a kultury regionu. Výstavy zahrnují expozice o historii těžby zlata, dřevařství, sklářství a života lidí na Šumavě. Muzeum také hostí různé kulturní akce a výstavy po celý rok.

Příroda a turistika

Kašperské Hory jsou obklopeny nádhernou přírodou Šumavy, což je činí ideálním místem pro milovníky přírody a turistiku. Můžete si vybrat z mnoha turistických tras, které vedou skrz lesy, louky a kolem místních památek.

Obdivujte rozmanitost šumavské přírody při procházkách lesy, loukami, přes horské vrcholy a kolem krásných jezer. Pokud máte rádi aktivní dovolenou, můžete se vydat na horskou turistiku, cyklistiku nebo běžky v zimě. Za tímto účelem se podívejte na známý web Kudyznudy.cz, kde naleznete tento článek o nejhezčích výletech na Šumavě. 

Turistické stezky pro všechny

V okolí města je mnoho turistických tras různých obtížností, takže si každý může najít tu pravou pro sebe. Pro rodiny s dětmi jsou zde lehké trasy vedoucí okolo řek a jezer. Pro zkušenější turisty jsou k dispozici náročnější trasy vedoucí přes horské vrcholy s nádhernými výhledy.

Pokud jste milovníkem cyklistiky, můžete si vybrat z mnoha cyklotras, které vedou skrze nádhernou přírodu Šumavy. Ať už preferujete klidné procházky nebo adrenalinové sporty, v Kašperských Horách najdete mnoho možností, jak si užít svůj čas.

Ubytování v Kašperských Horách

Nabídka ubytování v Kašperských Horách je velmi široká. Můžete si vybrat z mnoha penzionů, hotelů, apartmánů nebo chat, které se nacházejí jak přímo v městě, tak i v jeho okolí. Všechny ubytovací zařízení nabízí komfortní ubytování s širokou škálou služeb.

Za nás nejlepší je navštívit web Mega Ubytko, kde najdete různé možnosti pro ubytování v Kašperských Horách, od tradičních penzionů až po moderní apartmány.

Šumava vesnice
Zdroj:
Eva Mospanova / Pixabay

Praktické tipy pro návštěvu

Při plánování návštěvy Kašperských Hor je dobré mít na paměti několik praktických tipů. Zaprvé, nezapomeňte si s sebou vzít pohodlné oblečení a obuv, pokud plánujete turistiku. Dále, pokud cestujete s dětmi, ujistěte se, že máte vše, co potřebujete pro jejich pohodlí.

Závěrečné rady

Pokud vám chybí také turistické vybavení, není nic lehčího než se podívat na srovnávač cen, jako je Heureka.cz nebo specializovanější Modio.cz pro dokoupení všech potřebných věcí. Pokud cestujete s kočárkem, může se hodit podložka do kočárku, která zajistí pohodlí pro vaše dítě během procházek po městě nebo při turistice.

Takže, stojí za to navštívit Kašperské Hory? Rozhodně ano! S bohatou historií, nádhernou přírodou a mnoha aktivitami pro návštěvníky všech věkových kategorií, jsou Kašperské Hory destinací, která nabízí něco pro každého.

Zdroje:

 
 

Místo

49° 8' 38.1552", 13° 33' 19.0476"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Málo známé Kašperské Hory: Stojí za to je navštívit?