Přejít k hlavnímu obsahu

Našli jsme pro vás nejkrásnější místa Černé Hory, která musíte navštívit

Oblíbenou letní destinaci najdete na jižním pobřeží Jadranského moře mezi Chorvatskem a Albánií. Cestovatelé, kteří objevili krásu Černé Hory, si pochvalují rozlehlé a čisté pláže s tyrkysovým mořem, horské masivy, vyzývající k adrenalinovým i pohodovým trekům a krásná historická města. Známe deset míst, která musíte v Černé Hoře navštívit.

Budva

Největší a nejlépe vybavené černohorské letovisko nabízí více než 25 kilometrů pláží, které propojuje dlouhá promenáda. Na té to žije 24 hodin denně. Zábavu si tady užijí jak malí, tak velcí. Letovisko leží v široké Budvanské zátoce, kterou chrání pohoří Lovčen a Paštroviči. Budva ovšem nabízí nejen krásné pláže, ale také spoustu historických památek. Za návštěvu stojí kouzelné Staré Město (Stari Grad) na konci promenády.

Budva Černá Hora
Největší a jedno z nejkrásnějších letovisek Černé hory nabízí 25 kilometrů překrásných pláží.
Zdroj:
Pixabay

Bečići

Letovisko Bečići najdete dva kilometry od Budvy. Dojít tady tak můžete pohodlně pěšky, nebo se svézt vláčkem. Letovisko totiž spojuje s Budvou dlouhá promenáda okolo moře. Místo je mnohem klidnější než zmíněná Budva, proto je často vyhledávané zamilovanými páry i seniory. Najdete tady ty nejluxusnější hotelové resorty s nádhernými výhledy, zasazené do svahu nad mořem. Místo je proslulé také pro bohaté možnosti sportovního vyžití. Zahrát si tady můžete tenis, košíkovou, minigolf a je zde několik základen pro vodní sporty.

Pohled na Bečići
V Bečići jsou soustředěny ty nejluxusnější resorty v celé Černé Hoře.
Zdroj:
Bigstockphoto

Národní park Durmitor

Pokud vás láká poznávání místní fauny a flóry, rozhodně si nenechte ujít návštěvu národního parku Durmitor, který vytvořil ledovec, podzemní potoky a řeky. Rozloha parku činí 39 000 akrů. Vydat se tady můžete na nejvyšší horu Bobotov Kuk s výškou 2 523 metrů nebo na další vrcholy, které jsou protkány turistickými trasami. Součástí parku je několik rozlehlých ledovcových jezer. Vidět tady můžete i takové rarity, jako komplikovaně zdobené vyřezávané náhrobky z 12. a 16. století, jimž se říká Stećak.

Park Durmitor
V národním parku Durmitor najdete nejvyšší horu země i spoustu trekových tras.
Zdroj:
Pixabay

Ulcinj

Oblíbenému letovisku a stejnojmennému přístavu vévodí mohutný hrad. Součástí areálu je také mešita a arcibiskupský palác. Nejjižnější letovisko Černé Hory nabízí více než 20 kilometrů pláží. Za návštěvu rozhodně stojí Velika Plaža – největší pláž Jadranu, v jejíž blízkosti vyvěrají minerální prameny a Ženska plaža. Jak už název napovídá, jedná se o pláž určenou výlučně dámám. A to zejména těm, které láká naturismus. Velkou předností zdejších pláží je bohatý podmořský život, který potěší začínající i zkušené potápěče.

Letovisko Ulcinj
Ulcinj je známý pro svou nudistickou pláž určenou pouze ženám.
Zdroj:
Pixabay

Boka Kotorská

Největší přírodní záliv na jihu Jaderského moře a jeden z nejhezčích na světě svým vzezřením připomíná norské fjordy. V těchto místech však ledovec nikdy nebyl, jedná se pouze o zatopené ústí řeky. Pod hladinou jsou k nalezení dodnes říční naplaveniny a zbytky někdejšího koryta. Boka se rozděluje na čtyři menší zálivy a nabízí úžasná panoramata, která jsou vděčným cílem objektivů nadšených fotografů.

Boka Kotorska v Černé Hoře
Boka Kotorská svým vzezřením připomíná norské fjordy. Ledovec ji ale nevytvořil.
Zdroj:
Pixabay

Čanj

Letovisko Čanj najdete mezi Petrovacem a městem Bar. Vyhlášená je místní pláž s názvem Biserna Obala, kterou pokrývá písek připomínající perleť. Letovisko je vyhledávané zejména pro vysoký počet slunečních dní. Slunce tady svítí přibližně 265 dní v roce, proto se mu přezdívá „sluneční pobřeží Jadranu“. A u pláží ještě chvíli zůstaneme. Pokud hledáte místo, kde se nemačká hlava na hlavě, půjčte si loďku a vydejte se na Královninu pláž. Ta je totiž dostupná pouze od moře.

Letovisko Čanj v Černé Hoře
Letovisku Čanj je přezdíváno sluneční pobřeží Jadranu. Slunce tu totiž svítí až 265 dní v roce.
Zdroj:
Pixabay

Ostrov Sveti Stefan

Původně rybářská vesnička, která sloužila k ukrytí černohorských obyvatel před piráty a Turky, nyní oblíbené letovisko, jehož součástí je jeden z nejluxusnějších hotelů v Černé hoře. To je ostrov Sveti Stefan. Součástí letoviska jsou starobylé domečky s červenými střechami, které najdete na každé druhé černohorské pohlednici. Nad městečkem stojí pravoslavný klášter Praskvica, který rozhodně stojí za návštěvu. Odpočinout a svlažit se tady můžete na celkem pěti menších plážičkách.  
 

Pohled na ostrov Sveti Stefan
Na ostrově Sveti Stefan najdete jeden z nejluxusnějších hotelů v celé Černé Hoře.
Zdroj:
Pixabay

Podgorica

Bez návštěvy hlavního města Černé Hory by vás pobyt rozhodně nebyl kompletní. Starobylé město dohlížející na soutok řek Morače a Ribnice, nabízí nespočet architektonických skvostů, od oslnivých nákupních center až po osmanské kuriozity. Nenechte si ujít návštěvu Starého Města (Stara Varoš) s náměstím vévody Bećir-bega Osmanagiće, kterému dominuje Hodinová věž s bronzovým zvonem Petr. Ta zvoní vždy v neděli v poledne a o státních svátcích. Architektonicky zajímavá je také Stará radnice.

Porto Montenegro

Starobylý přístav patří mezi nejkrásnější lokace Černé Hory. Dříve místo sloužilo k těžbě soli a bylo strategickou námořní základnou. Dnes tady najdete mezinárodní letiště a nespočet ubytovacích kapacit. Letovisko prochází celkovou obnovou a rok od roku přitahuje další turisty z celého světa. Během návštěvy přístavu se zastavte v některé z pekáren, kde pečou úžasné koláče, zajděte si do námořního muzea anebo ochutnejte některou z černohorských specialit ve zdejších restauracích.

Petrovac na moru

Letovisko je prakticky celé obklopené borovicovými a olivovými háji. Před rozmary počasí je chráněno vysokou hradbou hor. Jeho romantickou povahu dokreslují dva nedaleké ostrůvky Katic a Sveta Nedelja s kostelíkem. Pokud si chcete „vyhodit z kopýtka“, pak se vydejte k bývalé tvrzi přeměněné v moderní noční bar Castello. Součástí letoviska je upravená městská pláž, pokrytá oblázky s dlouhou promenádou. Její součástí jsou restaurace servírující místní speciality, bary i diskotéky.  
 

Petrovac na moru v Černé Hoře
Pokud zamíříte do letoviska Petrovac na moru, nenechte si ujít návštěvu vyhlášeného baru Castello.
Zdroj:
Bigstockphoto

 
 

Místo

42° 32' 38.2344", 19° 9' 37.3464"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Našli jsme pro vás nejkrásnější místa Černé Hory, která musíte navštívit