Přejít k hlavnímu obsahu

Cviky na hubnutí – 5 nejlepších cviků v pohodlí domova

Cvičení je nezbytné pro vaše celkové zdraví. Pokud má člověk vyšší index tělesné hmotnosti, pak je náchylný k několika zdravotním potížím, jako je hypertenze, cukrovka, vysoký cholesterol a další kardiovaskulární problémy. Cvičení se také stává velmi důležitým pro efektivní řešení těchto problémů.

Dva důležité faktory, které je třeba vzít v úvahu při hubnutí, jsou cvičení a dieta. Rovnováha mezi těmito dvěma faktory je velmi důležitá. Pokud budete pečlivě dodržovat dietu a vynecháte cvičení nebo naopak budete intenzivně cvičit a nebudete dodržovat dietu, uvidíte, že se to odrazí na vašem těle.

Cvičení má kromě úbytku váhy mnoho dalších výhod. Zlepšuje náladu, posiluje kosti a snižuje riziko mnoha chronických onemocnění. Tak na co čekáte? Zde bychom vám rádi navrhli 5 nejlepších a nejoblíbenějších cviků na hubnutí z https://www.gogoldentree.cz/, které můžete praktikovat v pohodlí vašeho domova nebo v přírodě.

1. Chůze

Chůze je považována za jedno z nejlepších cvičení na hubnutí. Chůze v rychlém tempu je skvělé cvičení pro spalování kalorií. Jde o pohyb, který minimálně zatěžuje vaše klouby a může být začleněn do vašich každodenních aktivit.

Podle mnoha studií spálí 70 kg vážící jedinec přibližně 167 kalorií za 30 minut chůze o rychlosti 6,4 km/h. Bylo také zjištěno, že můžeme snížit svůj tělesný tuk v průměru o 1,5 % a obvod pasu o 2,8 cm, pokud se věnujeme chůzi po dobu 50-70 minut 3krát týdně.

Jogging a běhání jsou považovány za nejlepší cviky na hubnutí. Tato cvičení jsou integrovaná cvičení celého těla. Posílí vaše nohy a účinně odbourávají břišní tuk.

2. Švihadlo

Skákání přes švihadlo nabízí kompletní procvičení těla a pomáhá zvýšit svalovou sílu, metabolismus a spálit mnoho kalorií v krátkém čase.
Pravidelné skákání přes švihadlo pomáhá také zmírnit depresi a úzkost. Tento cvik na hubnutí zvyšuje vaši srdeční frekvenci, což má za následek rychlejší pumpování krve do vašeho těla, aby bylo vaše srdce v lepším a zdravém stavu. Navíc udržuje zdravé i naše plíce.

Každý jsme jiný a výsledky se u každého mohou lišit. Hubnutí není nic jiného než spálení více kalorií, než přijmete, a cviky na hubnutí, čímž je také skákání přes švihadlo, vám v tom jistě pomůže. Toto cvičení spálí přibližně 1300 kalorií za hodinu.

3. Prkno

Plank neboli prkno je jedním z nejlepších cviků na hubnutí zaměřených na celé tělo. Největší výhodou prkna je, že se zaměřuje na většinu hlavních svalových skupin v těle. Tento cvik existuje v několika variantách, které se zaměřují na různé svalové a tělesné partie. Posiluje vaše svaly v oblasti ramen, paží, hrudníku, zad a boků. Je také svělým cvikem na hubnutí břicha. Plank pomáhá rychle spalovat přebytečné tuky a kalorie v těle. 

Prkno se může na první pohled zdát jednoduché a snadné, ale je docela vyčerpávající a intenzivní. Čím déle budete cvičit, tím lepší budou vaše výsledky.

4. Dřepy

Často se říká, že dřepy jsou královským cvikem na spodní polovinu těla. A je to tak! Klasické dřepy nejvíce zapojí kvadricepsy a hýždě. Pro pány to znamená pořádná stehna, pro dámy zase pevný, kulatý zadeček. Dřepů existuje navíc spousta variant a každá varianta umožní zaměřit efektivně pozornost na trochu jinou partii.

Dřepy pomáhají spalovat kalorie a zabraňují hromadění tuku v dolní části těla. Tento cvik na hubnutí pomáhá navíc zlepšit vaši pohyblivost a rovnováhu.

dřepy
Zdroj:
Shutterstock

5. Výpady

Výpady neboli lunges jsou poměrně zastaralý cvik na hubnutí, ale stále účinný a nenáročný. Výpady jsou zaměřeny především na posílení zad, boků a nohou. Pomáhají při budování svalové hmoty a snižují tělesný tuk.

Neměli byste překračovat úhel 90 stupňů, kdy se lýtko dostává pod koleno za svislou osu, což znamená, že koleno je v nebezpečné poloze před špičkou chodidla. Rozhodně necvičte bez rozcvičení a dbejte na protáhnutí a tím rozvíjejte ohebnost kloubů, vazů a šlach.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cviky na hubnutí – 5 nejlepších cviků v pohodlí domova