Přejít k hlavnímu obsahu

Češi v Turecku: Už je bezpečněji, zdržujte se v hotelech a na letišti

Po pátečním pokusu o převrat se situace v Turecku pomalu stabilizuje, státní aparát v čele s prezidentem Erdoganem plně drží moc a pro turisty je už zase v oblíbené destinaci bezpečněji.

České ministerstvo stále doporučuje raději necestovat do Ankary, Istanbulu a na jihovýchod země. V případě letů přes tato velká města by se lidé raději neměli zdržovat mimo prostory letiště. Sami čeští turisté říkají, že během pobytu v Turecku v posledních dnech sice občas slyšeli vzdálenou střelbu, nicméně nijak zvlášť se jich situace nedotkla a v okolí resortů byl klid. Průvodci a vedení resortů jim ovšem raději doporučovalo nevzdalovat se z areálů a vyhýbat se velkým srocením lidí.

V Česku se k těmto událostem sešel krizový štáb, který také doporučuje Čechům v Turecku nechodit na místa s velkými davy lidí, a to včetně sportovních a kulturních akcí.

Turecko bylo loni v létě podle agentury Invia druhou Čechy nejnavštěvovanější destinací. Více zájezdů na prázdniny se prodalo jen do Řecka, třetí a čtvrtou pozici obsadilo Chorvatsko a Bulharsko. K šesti nejnavštěvovanějším zemím má podle aktuálních prodejů přes Invii patřit Turecko i letos.

Máte raději veselejší témata? Pak sledujte náš Facebook.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Češi v Turecku: Už je bezpečněji, zdržujte se v hotelech a na letišti