Přejít k hlavnímu obsahu

Vyrazte do Brna a Luhačovic a spojte návštěvu velkoměsta s relaxačním pobytem v lázních

Milujete procházky městem, ale není vám cizí ani rozmazlování v lázních? Užijte si pobyt v jihomoravské metropoli a jakmile se nasytíte pobytem ve městě, pokračujte do lázní. Jaká místa při návštěvě Brna a Luhačovic nevynechat? Přinášíme vám tipy na ta nejlepší.

V Brně to žije ve dne v noci, přizpůsobte tomu výběr ubytování

Brno je jihomoravskou metropolí, ve které to žije. Bary, restaurace, kavárny a kulturní využití najdete na každém kroku. Výhled na město se vám naskytne z hradu Špilberk, architekturu si vychutnáte při návštěvě vily Tugendhat a skvělé ubytování Brno nabízí na každém kroku. Záleží pouze na vás, zda dáte přednost ubytování v samotném centru nebo si vyberete méně rušný kraj města.

Co podniknout v Brně za slunečného i deštivého počasí

Krásné slunečné dny můžete v Brně strávit procházkami po centru a podívat se na Zelný trh, Moravské náměstí se slavnou jezdeckou sochou Jošta Lucemburského a obdivovat nádhernou architekturu na každém kroku. Deštivé a pošmourné dny můžete využít k návštěvě Labyrintu pod Zelným trhem, Kostnice u sv. Jakuba či Mincmistrovského sklepu.

Nejoblíbenější moravské lázně Luhačovice vás nadchnou

Jakmile dostatečně nasajete atmosféru jihomoravské metropole, vydejte se do Luhačovic. Cesta z Brna do Luhačovic vám autem zabere jenom hodinu a půl. Luhačovice jsou nejoblíbenějšími moravskými lázněmi, proto by byl hřích, nedopřát si alespoň jednu ozdravnou proceduru a upřít si procházku po kolonádě.

Je libo apartmán, penzion nebo chalupu?

Při hledání ubytování Luhačovice nabízí pestrou škálu možností. Ubytovat se můžete v apartmánech, penzionech, hotelech i chalupách. Záleží na vás, jaký typ ubytování v Luhačovicích si zvolíte a jako moc blízko kolonádě chcete být.

Co si v Luhačovicích nenechat ujít

Kromě procházek po kolonádě si nenechte v Luhačovicích ujít ani návštěvu Luhačovické přehrady, k níž se dostanete překrásnou Jurkovičovou alejí. Za zmínku samozřejmě stojí i architektonické skvosty, na které v Luhačovicích narazíte na každém kroku. Díky stavbám architekta Dušana Jurkoviče jsou Luhačovice oblíbeným cílem milovníků umění. Pokud při procházení po městě dostanete žízeň, spolehlivě ji zaženete minerálními prameny na kolonádě. Ty vás nejenom osvěží, ale také posílí vaše zdraví.

Podnikněte výlet na Moravu a spojte návštěvu tepajícího velkoměsta s časem stráveným v poklidném lázeňském městě, kde si dopřejte zasloužený odpočinek a načerpáte síly. Návštěvu Brna a Luhačovic snadno spojíte, protože jsou od sebe obě města vzdálená hodinu a půl cesty autem. Užijte si to nejlepší z obou destinací. Ruch a energii velkoměsta si užijete v Brně a v Luhačovicích si oddychnete a uděláte něco pro své zdraví.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vyrazte do Brna a Luhačovic a spojte návštěvu velkoměsta s relaxačním pobytem v lázních