Přejít k hlavnímu obsahu

Originální dovolená? Vyzkoušejte půjčení auta na týden

Chcete vyrazit a zajímavé místo a užít si jedinečnou dovolenou, ale nemáte vlastní auto? Cestování hromadnou dopravou je v mnoha případech omezující. Alternativou tak je půjčení auta na víkend. Jak to funguje a na co se připravit před cestou? To se dozvíte v tomto článku.

Naplánujte si trasu

Pro spokojený výlet, kdy stihnete všechno potřebné, si dopředu připravte jasný itinerář. Maximálně tak využijete čas a poznáte zajímavosti v okolí trasy, kterou jedete. To je u kratších dovolených, které jsou právě jenom na víkend, opravdu potřeba. Mnoho cenných tipů najdete hlavně na internetu, kde jsou mnohdy i zpracované celé výlety s několika různými zastávkami. Ty skvěle poslouží jako odrazový můstek pro vaše vlastní plánování s dalšími detaily podle toho, co zrovna vás zajímá.

Autokempy jako jedinečný zážitek

A kde během víkendu přespat? Pokud si půjčíte auto, přímo se nabízí dobrodružství v autokempu. Jednoduše naložíte stan, nebo si pronajmete útulnou menší chatku a připravíte si zajímavý víkend v přírodním prostředí. Většina autokempů je zpravidla umístěna v pěkných přírodních lokalitách, odkud je to jenom kousek na nějaký pěkný výlet.

Výběr správné půjčovny aut

Aby mohl takto naplánovaný výlet fungovat, budete potřebovat tu nejdůležitější součást. A tou je vhodné vozidlo. S tím vám pomůže půjčovna aut. I tady ale platí, že je potřeba pečlivě vybírat, ať zvýšíte šance, že budete se službou maximálně spokojeni a nepřiděláte si zbytečné starosti navíc.

Díky možnostem internetu nezabere výběr vhodné a solidní půjčovny tak dlouhou dobu. Ve všech případech se alespoň malý průzkum nabízených služeb rozhodně vyplatí. Dobrým příkladem je půjčovna aut Praha. K dispozici máte hned dvě pobočky. Jedna se nachází u hlavního nádraží přímo v centru města. Druhou pobočku najdete poblíž smíchovského nádraží. Lokalitu pobočky ale v zásadě vůbec řešit nemusíte, protože si můžete nechat přistavit vůz na zvolenou adresu. A to klidně ještě ten stejný den, kdy záleží na tom, zda je dané vozidlo volné.

Sledujte hodnocení

Při výběru solidní autopůjčovny si všímejte toho, jaké má hodnocení. Důležitá je nejenom výsledná známka, ale celkový počet hvězdiček. Jde víceméně o jistotu, že se jedná o kvalitní službu určenou pro spokojenost zákazníků. Přes 1390 hodnocení s 5 hvězdičkami na Googlu a na Firmy.cz je více než 415 hodnocení opět o 5 hvězdičkách. A to už je známka toho, že jde o solidní služby, které se vyplatí využít. A když budete sami také spokojení, nechte si své hodnocení, které zase pomůže dalším lidem v lepším rozhodování.

Mějte jasno v tom, kolik za půjčení auta vlastně zaplatíte

Častou nástrahou, jaká na vás čeká při půjčení auta, jsou další poplatky navíc, o kterých dopředu pořádně ani nevíte. Ve výsledku tak počítáte s určitou cenou, ale nakonec se dozvíte, že musíte zaplatit o mnoho víc. U solidní autopůjčovny však nejsou žádné skryté poplatky. Dokonce bývá zdarma i případný další řidič. To vám pomůže při víkendové dovolené, kdy je cesta na vybranou destinaci delší a potřebujete se střídat například s partnerem.

Zánovní vozy s malým počtem najetých kilometrů

A když už se jedná o půjčení vozidla, je dobré, aby šlo o takové auto, které je v perfektním technickém stavu. To v praxi znamená zánovní zhruba pouze rok staré vozy, které mají najeto jen málo kilometrů. Jistotou tak je optimální komfort a funkčnost všech potřebných funkcí. A kdyby se náhodou přeci jenom něco pokazilo, jsou tu odborníci z půjčovny, kteří vám s tím dokážou kvalifikovaně pomoci.

Ostatně i všechny náklady spojené s provozem, údržbou a pojištěním auta hradí autopůjčovna Taggart. Vy tak platíte opravdu přímo jenom částku uvedenou jako půjčovné. Nic navíc o čem dopředu nevíte. Ani za cesty do zahraničí nejsou účtování žádné poplatky navíc. Můžete se tak vydat kamkoliv v rámci Evropské unie. Jedinou výjimkou jsou Bulharsko a Rumunsko.

Přistavení a vyzvednutí na trasách pražského metra je zdarma

Velkou přednosti autopůjčovny Taggart v Praze je možnost přistavení a následného vyzvednutí vozidla zdarma. Platí to pro adresy, které se nachází poblíž pražského metra. I tak se jedná o velké ulehčení, protože nemusíte přímo na některou ze dvou poboček, ale vyberete si takové místo, které vám nejvíce vyhovuje. Samozřejmě je možné přistavit vozidlo i na úplně jinou adresu, která není poblíž metra, ale v takovém případě počítejte s příplatkem. Jeho výši ale rovnou uvidíte v rámci objednávky, takže přesně víte, s čím máte počítat.

Jak funguje půjčení auta na víkend?

Když chcete půjčit auto na víkend, je dobré si dopředu rezervovat vybraný termín. Nabídka vozů je sice dostatečně široká, ale pro jistotu hlavně během letních prázdnin udělejte rezervaci klidně i několik týdnů dopředu. Zároveň vzhledem k poměrně velkému vozovému parku je zde prostor pro půjčení auta na víkend v rámci rychlé rezervace na poslední chvíli. To je dobré hlavně ve chvíli, kdy chcete mít na dovolené pěkné počasí.

Víkendovou dovolenou si snadno zopakujete

U víkendové dovolené je velká výhoda v tom, že si vlastně nemusíte brát dovolenou. Tu si tak ušetříte na nějaký větší výlet, ale zároveň během víkendu zažijete mnoho zajímavých zážitků. I dva pořádně užité dny stačí pro nabití baterek na další náročný pracovní týden. S půjčením auta neřešíte žádné zbytečné starosti navíc, ale rovnou si dojedete tam, kam potřebujete. A přesně to může pomoci v klidné a bezstarostné dovolené.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Originální dovolená? Vyzkoušejte půjčení auta na týden