Přejít k hlavnímu obsahu

Kosmetika na cesty: Co vše si sbalit, abyste měli to, co potřebujete?

Cestování je opět na programu dne mnoha z nás. S tím se ale pojí také balení. Někdo ho nechává na poslední chvíli, jiní jsou poctivě připraveni se seznamem v ruce už několik dní před odjezdem. Co se oblečení týče, není balení zase tak náročné. Ale co kosmetika? 

Pořiďte si kosmetickou tašku

Při balení kosmetiky na dovolenou je základem správná taštička, do které se vám vejdou všechny potřebné produkty. Zároveň by měla být i praktická, aby se vám v ní dobře hledalo. Proto je dobré se nejdříve podívat na to, co všechno si chcete vzít s sebou, a podle toho pak taštičku vybírat. Kosmetický kufřík je ideální pro ty, kteří mají hodně věcí nebo chtějí mít veškerou kosmetiku na jednom místě. Menší taštičky jsou zase skvělé, pokud chcete mít kosmetiku roztříděnou podle kategorií. 

Tip: Doporučujeme si pořídit průhlednou kosmetickou tašku, kterou využijete zejména při cestách letadlem. A navíc v ní hned uvidíte, kde co je.

Must-have kosmetika na cesty

Na kosmetické přípravky si pořiďte malé průhledné cestovní lahvičky, do kterých produkty přelejete. Jejich výhodou je, že mají objem odpovídající povolenému objemu tekutin braných do letadla, takže nemusíte nic přeměřovat, a jsou znovupoužitelné. Na parfémy pak zvolte tzv. atomizér neboli plnitelný rozprašovač parfémů. Jednoduše do něj parfém přelijete a nemusíte s sebou brát celé velké balení a bát se, že se vám flakon v kufru nedej bože rozbije.

Na co nezapomenout při balení?

V kosmetické tašce na cesty by vám určitě neměly chybět:

  • dezinfekce,
  • opalovací krém na tělo a na tvář,
  • hydratační krém,
  • čisticí a odličovací produkty,
  • krém na ruce,
  • vlasová péče,
  • sprchový gel,
  • zubní pasta a kartáček.

Co se týče sprchového gelu a šamponu, je dost možné, že tyto produkty budou dostupné v hotelovém pokoji, proto si to předem ověřte, a pokud nejste zatíženi na svou oblíbenou značku, pak tyto produkty můžete nechat doma.

K dalším nezbytnostem pak mohou patřit séra. Dobře přitom zvažte, zda opravdu potřebujete všechno, co používáte doma. Vhodné je vzít si univerzální séra obsahující vitamín C, kyselinu hyaluronovou nebo niacinamid, které jsou skvělé na regeneraci i hydrataci pokožky po náročném dnu. 

Co se vyplatí mít po ruce, jsou pleťové masky. Jednu či dvě si do kufru přibalte. Uvidíte, že za ně budete rádi zejména ve dnech, které jste strávili na sluníčku a kdy tak vaše pokožka dostala pořádně zabrat.

U make-upu vsaďte na minimalismus

Při balení make-upu je důležité brát v potaz, kam jedete. Pokud plánujete trávit dovolenou u moře, opravdu nepotřebujete mít denně na tváři svůj běžný full make-up. Jako základ vybírejte spíše lehčí verze, perfektní jsou v tomto případě BB a CC krémy, které v sobě často mají i SPF (to ale neznamená, že už nepotřebujete samostatný krém s SPF na tvář). Přibalit si můžete také blush, rozjasňovač, řasenku a tužku či gel na obočí

Jste ready na svou další cestu? Už víte, kam se vydáte tentokrát?

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kosmetika na cesty: Co vše si sbalit, abyste měli to, co potřebujete?