Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Nejvýše položený lanový park na světě máme za humny

Oblast 51, to je tajemné místo, kde podle konspiračních teorií ufologů držela americká vláda sestřelený létající talíř. V oblasti 47 v Tyrolsku uvidíte nad hlavou také podivně se pohybující objekty. Nejde ale o mimozemšťany, ale o fanoušky adrenalinových dobrodružství. Mají tu totiž údajně nejvýše položené lanové centrum světa.

Abychom si rozuměli, nejedná se o nejvýše položené lanové centrum podle kritéria nadmořské výšky, ale podle výše lan nad zemí. Ta činí 27 metrů, a pokud se odtud podíváte dolů, je vám dost jasné, že pád by asi nebyl zrovna příjemný. To ovšem naštěstí díky dobrému jištění nehrozí.

Zvláštní předpis platící v Oblasti 47: Řidič není povinen věnovat se plně řízení.
Zdroj: area47.at

Tohle zajímavé místo najdeme v horách asi 50 kilometrů západně od rakouského Innsbrucku. Trůní v údolí Ötztal, kde se to hemží sportovci – jezdí tu horské cyklististické maratony a v okolních kopcích i závody světového poháru ve sjezdovém lyžování.

Přímo v areálu Oblasti 47 se také dá skotačit rozličnými způsoby – na raftu, v toboganovém parku, nebo se zavěsit na lano a svištět 30 metrů nad údolím a pozorovat tyrolské scenérie z pohledu ptáků.

Je to malý skluz pro člověka, ale velký sešup pro lidstvo!
Zdroj: area47.at

Jako opeřenec si může připadat i ten, kdo se u jezera v oblasti 47 postaví na desetimetrovou skokanskou věž a rozhodne se zaletět si do vody. Příznivci rychlé jízdy si zase mohou vzít helmu, záchrannou vestu a vyrazit na superrychlou hydroskluzavku. Ta vás vystřelí až do rychlost 45 km/h (pokuta dopravní policii za rychlou jízdu tedy nehrozí).

Kdo se chce projet rychle, ale na kolech, toho zase uvítají v areálu pro offroadové vyjížďky nebo na motokrosových a freeridových motocyklových tratích. Jestliže máte rádi zábavu, při níž můžete hýbnout kostrou, je Oblast 47 dobrá volba.

 
 

Místo

47° 13' 43.9536", 10° 50' 39.3648"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejvýše položený lanový park na světě máme za humny