Přejít k hlavnímu obsahu

Nejznámější letní hudební festivaly v ČR, kde teče pivo proudem a zábava trvá do brzkých ranních hodin

Festivalová sezóna je v plném proudu a Českem se prohání jedna zahraniční hvězda za druhou. Léto u nás se už tradičně nese v duchu festivalového veselí a skvělých vystoupení českých i zahraničních umělců. Když k tomu všemu přidáte ještě dobré pití, jídlo a výbornou společnost, jen stěží byste hledali vhodnější trávení horkých letních dnů. Jaké festivaly patří v Česku k těm nejoblíbenějším? Máme pro vás malý přehled.

Aerodrome Festival

Ačkoli se letos Aerodrome Festival nekonal, v letech minulých sklidil poměrně značný úspěch. Hostil totiž takové hvězdy jako Nine Inch Nails, Limp Bizkit, Wiz Khalifa, Bullet For My Valentine, Macklemore, Lana Del Rey, Parkway Drive nebo dánská zpěvačka MØ. Z českých učinkujícíh zazářila Lenny, Celeste Buskingham, Marpo, Ektor, Voxel nebo skupina Mirai. Festival se minulý rok konal v Panenském Týnci, asi 25 minut jízdy autem z Prahy, po dálnici D7.

Aerodrome Festival
Festival se letos neuskutečnil. Příští rok se ale údajně máme na co těšit.
Zdroj:
https://aerodrome.cz

Beats for Love

Beats For Love se již tradičně prezentuje jako největší taneční festival ve Střední Evropě. Letos proběhl v ostravských Dolních Vítkovicích ve dnech 3.-6.7. 2019. Prostředí Dolních Vítkovic plné železných kulis se tak na čtyři dny zaplnilo spoustou vynikající hudby a bohatého doprovodného programu. Zatančit jste si mohli na Robina Schulze, Netskyho a potkat jste mohli i DJ Don Diabla nebo Jauze. Další „Beaty“ by měly proběhnout příští rok od 2.7.2020 do 6.7.2020.

Festival Beats For Love
Festival Beats For Love je jedním z největších tanečních festivalů ve Střední Evropě.
Zdroj:
www.b4l.cz

Benátská!

Další ročník Benátské! Proběhne 23. – 26. 7. 2020. První jména umělců jsou ale odtajněná již nyní. Těšit se můžete na kapely Divokej Bill, Mandrage, Rybičky 48, Škwor, Doga, Marpo nebo Mirai. V minulosti na Benátské! objevily takové hvězdy jako Arakain, Olympic, Kabát, Chinaski, Tři Sestry, Support Lesbiens, N.O.H.A., Horkýže slíže nebo Nightwish. Festival se koná vždy poslední víkend v červenci, přičemž prvních 19 ročníků byl na loukách v údolí Jizery na Malé Skále, od 20. ročníku se přestěhoval do Vesce u Liberce. V pátek se můžete těšit na rock, v sobotu na pop a v neděli vás čeká pop-folkový den.

Festival Benátská!
Příští rok se můžete na Benátské! těšit na skupiny Divokej Bill, Mandrage, Rybičky 48, Škwor, Doga, Marpo nebo Mirai.
Zdroj:
www.benatska.cz

Brutal Assault

Před několika dny odstartoval 24. ročník festivalu Brutal Assault. Čeho jsme se dočkali letos? Nabroušených kytar, utržených mikrofonů a jako každý rok tisícovek nadšených fanoušků, kteří v davech proudili z jednoho konce josefovské pevnosti na druhý. Z kapel se letos představili Anathema, Anthrax, Carcass, Deicide, Emperor, Hypocrisy, Meshuggah, Napalm Death nebo Parkway Drive. Kromě hudebních hvězd byl připraven také bohatý doprovodný program v podobě výstav, hororového kina nebo strašidelného domu.

Festival Brutal Assault
Na festival Brutal Assault letos zamířilo více než 20 000 návštěvníků.
Zdroj:
Fb Brutal Assault

Colours of Ostrava

Jedna z nejoblíbenějších a nejočekávanějších událostí roku – Colours of Ostrava – probíhala letos od 17. do 20. července 2019 v Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě. Samotný program byl roztříděný na dvacet scén a letos měl přes 350 programových bodů. Užít jste si mohli oblíbené kapely, ale také zajímavé přednášky, výstavy a další atraktivní doprovodný program. Mezi účastníky letošního ročníku patřila třeba Florence and the Machine,  Rag'n'Bone Man, Lewis Capaldi, Shaka ponk, John Butler Trio a hvězda festivalu The Cure. V minulosti na festivalu vystoupili třeba Asian Dub Foundation, Sinéad O'Connor, Alanis Morissette, Björk, Mikka, Imagine Dragons nebo Ziggy Marley. Příští ročník festivalu je naplánován na 15. - 18. července.

Festival Colours of Ostrava
Festival Colours of Ostrava se už tradičně pořádá v industriálním prostředí ostravských Dolních Vítkovic.
Zdroj:
www.colours.cz

Hip Hop Kemp

Mezinárodní hiphopový festival se koná každý rok koncem srpna v Hradci Králové, v areálu Festivalparku. Vůbec první ročníky festivalu se ale konaly v pardubickém areálu koupaliště Cihelna. Jedná se o jeden z největších hiphopových festivalů v Evropě a ročně ho navštíví okolo 20 000 lidí. Letošní ročník festivalu proběhne ve dnech 15.  – 17. srpna. Letos svou účast přislíbil americký Tech N9ne, z Ameriky přicestuje do Hradce Králové Masego, EarthGang, Pharoahe Monch, Masta Ace & Marco Polo nebo Black Milk. Z Evropy přijede francouzské uskupení Hocus Pocus nebo německý raper Average a z Česka dorazí Rest, MC Gey, Idea, Boy Wonder nebo Matys a legendární uskupení Kontrafakt.

Festival Hip Hop Kemp
Festival se koná každý rok koncem srpna v Hradci Králové, v areálu Festivalparku
Zdroj:
Fb Hip Hop Kemp

HRADY CZ
Hrady CZ je letní kulturní festival, který má dvě části České hrady.CZ a Moravské hrady.CZ. Letošní patnáctý ročník se uskutečnil celkem na osmi místech po celé České republice. V ceně jedné vstupenky je zahrnut nejen vstup na festival, ale také prohlídka stálých expozic hradů. Letos na Hradech vystoupila třeba Aneta Langerová, Anna K, Lucie bílá a Arakain, Kryštof, Mirai, No Name, Rybičky 48 nebo skupina Wohnout. Festival je také zaměřen na rozvoj turistického ruchu a zviditelnění krásných historických památek v regionech.

Festival HRADY CZ
Letos se uskutečnil už patnáctý ročník festivalu HRADY CZ.
Zdroj:
http://www.ceskehrady.cz/

Létofest

Létofest je tour osmi letních festivalů, rozesetých po celé České republice, které nabídnou bohatý hudební i doprovodný program. Jde o poměrně mladý festival, který se Česku poprvé představil v roce 2017 jednodenní startovací tour. O rok později už jste si mohli skvělou hudbu užívat rovnou dva dny. Také letošní ročníky byly dvoudenní. Během nabitých dnů vystoupil třeba Tomáš Klus, Divokej Bill, Ewa Farna, Mig 21, Arakain, Doga, Horkýže slíže, Pražský výběr, Xindl X nebo Mandrage. Létofest odstartoval festivaly v Parubicích a Českých Budějovicích a pokračuje Olomoucí, Ostravou, Brnem, Plzní a svou štaci zakončí Karlových Varech a Liberci.

Festival Létofest
Létofest je sérií několika festivalů, které se konají po celé České republice.
Zdroj:
www.letofest.cz

Mácháč

Jedním z posledních festivalů tohoto roku bude již tradiční Mácháč, který se uskuteční 23. – 24- srpna na pláži Klůček. Mácháč je největším domácím beach open air festivalem, který patří již po čtrnáct let k tradičnímu zakončení taneční sezony. U Máchova jezera se v minulých letech představily takové hvězdy jako Tiësto, Axwell, Dimitri Vegas & Like Mike, W&W, Dada Life, Carl Cox, Paul van Dyk, Ferry Corsten, Boy George, Sidney Samson, Marco V, Junkie XL a mnoho dalších. Na letošní ročník zavítá Christian Smith – skvělý švédský producent a DJ, Frederic Berger a Patrick Buck aka Kaiserdisco, Fedde Le Grand, česká Ladida nebo DJ Lucca.

Festival Mácháč
Mácháč je jedním z největších a nejstarších festivalů v České republice.
Zdroj:
Fb Mácháč

Masters of Rock

Největší rockmetalová událost v České republice, pořádaná ve Vizovicích u Zlína letos proběhla ve dnech 11. 7. – 14. 7. 2019. Během čtyř nabitých dnů se na jednotlivých stagích vystřídaly takové hvězdy jako Avantasia, Within Temptation, Soulfly, Delain, Mayan, Serenity nebo skupina Citron. Celkově do Vizovic zamířilo 77 kapel z 15 zemí světa. Letos na festival dorazilo víc než 20 000 nadšených fanoušků. Počasí sice bylo jako na houpačce, nikomu z přítomných to ale příliš nevadilo.

Festival Masters of Rock
Na letošní ročník festivalu Masters of Rock dorazilo přes 20 000 návštěvníků.
Zdroj:
Fb Masters of Rock

Mighty Sounds

Festival Migthy Sounds je už několik let tradičně zaměřen převážně na hudební žánry jako punk, ska, hardcore, reggae, rock´n´roll a další. Prvních pět ročníků festivalu se od roku 2005 konalo v Olší u Opařan. Od roku 2010 je festival pořádán v areálu táborského letiště Čapův dvůr. U příležitosti desátého ročníku ho navštívilo rekordních patnáct tisíc lidí. Letošní ročník patřil norským Turbonegro a balkánskému estrádnímu orchestru Dubioza Kolektiv. Naplno to rozbalili i newyorští vyznavači ortodoxního punku The Casualties nebo rakouští Bloodsucking Zombies From Outer Space.  Letošní ročník multižánrového festivalu se podle posledních informací obešel bez stížností (překročení hlukových limitů – pozn. redakce).

Festival Mighty Sounds
S festivalem Mighty Sounds byly v minulosti spokojovány stížnosti na přílišný hluk. Letošní ročník se ale obešel bez komplikací.
Zdroj:
mightysounds.cz

Rock for people

Jeden z nejstarších a největších rockových festivalů je pořádán už od roku 1995. Domovským městem festivalu zůstalo toto téměř sedmitisícový Český Brod až do roku 2006. Na 13. ročník, který se konal v roce 2007, se festival přesunul do Festivalparku na bývalé vojenské letiště v Hradci Králové. Mezi největší hvězdy historie festivalu patří jistě The Offspring, Bullet for My Valentine, Five Finger Death Punch, Skille, The Prodigy, Evanescence, Motörhead, Parov Stelar, N.O.H.A. nebo Rudimental. Letošní ročník proběhl ve dnech 4. – 6. července.

Festival Rock for people
Festival Rock fot People je jeden z nejstarších a největších rockových festivalů.
Zdroj:
www.rockforpeople.cz

Votvírák

Letní multižánrový hudební festival zaměřený především na české a slovenské interprety se od roku 2007 každoročně koná v červnu na ploše bývalého vojenského letiště Boží Dar ve zrušeném vojenském výcvikovém prostoru Milovice - Mladá. V minulosti se na festivalu představili třeba Chinaski, Kabát, Kryštof, Lucie Bílá, Michal David, Olympic, Mandrage, Horkýže slíže, Divokej Bill nebo Majk Spirit. Letošní ročník proběhl ve dnech 14. 6. 2019 – 16. 6. 2019. Festivalovou sezonu sem přišlo otevřít na 70 000 návštěvníků. Příští ročník proběhne 12. - 14. 6. 2020.

Festival Votvírák
Votvírák už několikátý rok po s obě tradičně „otevírá“ festivalovou sezónu.
Zdroj:
www.votvirak.cz

 
 

Místo

50° 17' 44.5848", 13° 54' 8.9172"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejznámější letní hudební festivaly v ČR, kde teče pivo proudem a zábava trvá do brzkých ranních hodin