Přejít k hlavnímu obsahu

Před odjezdem na dovolenou se zastavte i v drogerii!

Je jedno, zda cestujete na vlastní pěst nebo s cestovní kanceláří. V obou případech budete potřebovat výbavu z drogerie, bez které to na žádné dovolené prostě nejde, ať se jedná o radovánky zimní nebo letní, o pobyt ve výškách, či naopak u moře. Co byste vždycky měli mít s sebou a na co se při výběru drogerie balené na dovolenou zaměřit?

Čemu při nákupu věnovat pozornost?

Návštěva drogerie už dávno není jen rychlé zakoupení něčeho, co se jmenuje mýdlo, krém nebo hygienické vlhčené ubrousky. Vzhledem k rostoucím cenám napříč celou ekonomikou se stále důležitějšími stávají akční nabídky, které hledáme v Rossmann letáku, letáku DM nebo třeba Teta drogerie. 

Ale to samozřejmě není vše. Stále více se do popředí dostává udržitelná výroba a hlavně co nejvíce přírodní, a tím i tělu prospěšné složení kupovaného drogistického zboží. V neposlední řadě bychom se jako Češi měli zaměřit i na českou produkci a upřednostnit výrobky u nás vyráběné, nikoliv jen k nám dovezené.

Co běžně používáte doma, je vždycky základ

Pojďme ale už k samotnému balení. Jakmile cestujete na prodloužený víkend, asi se bez většiny drogistických a kosmetických přípravků obejdete, snad s výjimkou mýdla a zubní pasty, plus univerzálního krému. Tady asi není moc co řešit. Přemýšlet nad balením musíme ale vždy, když „fičíme“ na dlouhodobější dovolenou, na více než týden.

Doma si během dne vyskládejte na jedno místo všechny drogistické přípravky, které během běžného dne použijete a víte, že je budete chtít s sebou. Pokud jsou ve velkém balení, oddělte jen část a zabalte do malých nádobek. Možná máte doma malé dózičky od vzorkových krémů. Ale co když ne? 

V drogerii většinou koupíte právě i malé obaly, skvělé pro oddělení jen malého množství krému, šamponu nebo tekutého mýdla. Když ne v drogerii, poohlédněte se v domácích potřebách nebo potřebách zdravotnických. Hodí se každému cestovateli!

Navíc ale musíte počítat se speciálními případy

Vedle toho, že i na dovolené budete žít svůj běžný život a budete potřebovat běžnou drogerii stejnou jako doma, dostanete se i do zvláštních situací, kterým doma běžně nečelíte. Myslete například na to, že v jiné oblasti teče jiná kvalita vody, která může vaši pokožku vysušovat, stejně tak může způsobit nepříjemné lupu ve vlasech. 

Pravděpodobně se dostanete více na sluníčko, ať už v zimě nebo v létě, budete více na čerstvém vzduchu, na který může pokožka také reagovat vysycháním, dokonce až praskáním, a to hlavně v chladném období roku. Jestliže máte citlivou pokožku, předem počítejte se zhoršením jejího stavu. 

Rossmann PR 2
Zdroj:
Unsplash

To vás samozřejmě nesmí od dovolené odradit. Vést by to mělo k zodpovědnějšímu zabalení drogerie a kosmetiky, díky čemuž prožijete dovolenou v pohodě!  Připravili jsme pro vás návod Jak si vybrat správný opalovací krém. Jistě vám výběr ulehčí! 

Nezapomeňte ani na zdravé mlsání

Stravu během dovolené možná máte zajištěnu, třeba all inclusive. Ale co cesta tam a zase zpět? Myslete i na dlouhé hodiny strávené cestováním. Díky novým technologiím produkce intenzivních potravin, které dokáží i v malém objemu dodat všechny potřebné látky na dlouhé hodiny dopředu, je balení zase o kus jednodušší. 

Se dvěma tyčinkami a jednou krabičkou výživného nápoje klidně vydržíte celý dlouhý den, a rozhodně nepocítíte slabost z nedostatku energie. Jestliže míříte na outdoor dovolenou, určitě se bude hodit takzvaná cestovatelská strava. A pokud potřebujete zajistit jídlo jen pro cestu tam a zpět, nikoliv pobyt, stačí se zaměřit například na proteinové tyčinky nebo tyčinky energetické, plné dobrot. Dokonce si je můžete připravit sami doma. 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Před odjezdem na dovolenou se zastavte i v drogerii!