Přejít k hlavnímu obsahu

Kdy se může hodit střední kufr? Radíme

Jestliže rádi cestujete na týdenní dovolenou nebo na víkendové pobyty, bude se vám do vaší domácnosti hodit alespoň jeden kufr střední velikosti. Střední velikost kufru je takový kompromis mezi malým příručním zavazadlem a obrovským modelem kufru. Na následujících řádcích si tak prozradíme, podle jakých kritérií střední kufr na cesty vybírat a kdy vám přijde vhod.

Pro koho je určený kufr v střední velikosti?

Na trhu jsou ženám i mužům k mání cestovní kufry malé a velké. My se teď zaměříme zejména na cestovní kufr střední. Kvalitní střední kufr využijete na týdenní dovolené. Hodit se vám však bude i na prodloužený víkend. Ne každý z nás se totiž na 3 dny spokojí pouze s malým příručním zavazadlem. Střední kufry oceníte pro jejich skladnost a praktičnost. S klidem se vlezou do každé domácnosti a využijete je např. i na služební cestě nebo na poznávacím pobytu. Kvalitní cestovní kufr ve všech výše zmíněných velikostech mohou dámy a pánové nakupovat také pohodlně z pohodlí svého domova na oblíbeném e-shopu CCC. Zde si přijde na své každý správný cestovatel.

Podle jakých kritérií vybírat kufr ve středním provedení?

Vybrat si cestovní kufr ve střední velikosti nemusí být zase tak veliký oříšek, jak se může na první pohled zdát. Důležité je, abychom se při jeho výběru zaměřili na několik důležitých parametrů. Velmi důležitým ukazatelem kvality je materiál, z kterého je střední cestovní kufr zhotovený. Vsadit můžete na látkové i na plastové kufry. V kurzu jsou také kufry s označením ABS. Kvalitní kufry z odolného materiálu a s nezbytnými doplňky mohou zájemci vybírat i v prodejnách CCC. Kufr pak můžeme vybírat i podle ceny. Ta může být různorodá a záleží tedy jen na tom, kolik chceme do kufru ve střední velikosti investovat. Kufr ve střední velikosti by měl mít i polohovací madlo a kvalitně zpracovaná kolečka. Ta se totiž nesmí v žádném případě zasekávat. Madlo by mělo být polohovatelné z toho důvodu, aby si jej mohlo střídat více osob v rámci jedné domácnosti. Výška madla se pak nastavuje podle výšky cestovatele. Při chůzi s kufrem bychom se neměli nikterak hrbit ani krčit. Střední kufr pak můžeme vybírat i podle vnitřního uspořádání. Dobré je, když střední kufr disponuje ve vnitřní části popruhy a kapsičkami na doklady a na jiné drobnosti. Kufr v střední velikosti pak můžeme volit i podle jeho designu. O tom se dozvíte více v závěru článku.

Jaké barvy, motivy a vzory budou slušet vašemu střednímu kufru?

Pokud chcete být na cestách in, vsaďte letos na střední kufr v přírodní nebo v pastelové barvě. Šedý, tmavě modrý i růžový kufr tak bude v letošní sezóně dobrou volbou. Vsadit však můžete i na černou klasiku. Černá je totiž barva univerzální a z módy nevychází. Výhodou je i to, že černý kufr ve střední velikosti snadno sladíte i s pestrobarevným oblečením nebo s oděvy se vzory i s motivy. Pro letošek budou in ty květinové a zvířecí. Vzory a motivy se mohou objevit také na vašem středním kufru. V tomto případě však vsaďte už jen na decentní a minimalistické oděvy v jednobarevném provedení. Kufr se totiž stále počítá jako módní doplněk a měl by tedy vkusně zapadnout do cestovatelského outfitu. Kufr ve střední velikosti v zmíněných barvách můžete pořídit také v kamenných prodejnách CCC. Kvalita a pěkný design tu jdou spolu ruku v ruce.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kdy se může hodit střední kufr? Radíme