Přejít k hlavnímu obsahu

Extrémní kuchyně: Ramen s krokodýlí nohou prý v srdci probudí bezpodmínečnou lásku

Asijská kuchyně je pro řadu z nás pravou a nefalšovanou srdcovkou. Pochutnat si na poctivém ramenu mnohdy považujeme doslova za euforický zážitek.

Není ovšem ramen jako ramen. Tuhle typickou nudlovou polévku z Japonska, která se následně rozšířila prakticky do celého světa, můžete v jedné tchajwanské restauraci ochutnat s poněkud netradiční ingrediencí.

Vetřelec na talíři?

Jakmile před vás misku s horkou nudlovou polévkou postaví, pravděpodobně si vzpomenete na legendární film Godzilla. Kromě ostatních ingrediencí, které jsou pro ramen typické, na vás totiž bude z misky „koukat“ pařát krokodýla.

Lov krokodýlů je v Tchaj-wanu legální, přesto si může restaurace dovolit servírovat tenhle pokrm „jen“ 2x denně. Opatřit končetinu krokodýla totiž není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát.

Polévka ramen
Ramen ve zmíněné tchajwanské restauraci je doplněn o netradiční surovinu.
Zdroj:
Shutterstock

Více než čtyřicet ingrediencí

Godzilla ramen, jak se tenhle pokrm příznačně jmenuje, můžete ochutnat v tchajwanském městě Tou-liou za cenu začínající na zhruba 1 000 korunách. S rezervací ale neotálejte, o tuhle specialitu je totiž obří poptávka.

Kromě tradičních ingrediencí, které zahrnují křepelčí vajíčka, vepřové maso, sušené bambusové výhonky, houby, nebo kukuřici, najdete v tomhle pokrmu i více než čtyřicítku různých druhů koření a dalších přísad.

Polévka, která má v srdci probudit čistou lásku

Samotná krokodýlí noha se nejprve důkladně očistí, poté se potře alkoholem a směsicí přísad, kde nechybí zázvor, česnek nebo třeba jarní cibulka. Pak následuje dvouhodinové dušení ve vývaru podle tradiční receptury restaurace.

Majitelé restaurace, kde godzilla ramen servírují, tvrdí, že je potřeba „všechny složky a energii smíchat a nakonec vařit se všemi výrazy lásky, které k vám patří“.

Výsledkem je údajně pokrm, který v srdci strávníka probudí ryzí a bezpodmínečnou lásku. Jestli jsou tyhle zkazky pravdivé, budete muset otestovat na vlastní chuťové pohárky.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

23° 27' 0.9085", 120° 40' 53.4231"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Extrémní kuchyně: Ramen s krokodýlí nohou prý v srdci probudí bezpodmínečnou lásku