Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

České pivní putování: tady se bude pivařům opravdu líbit

Konzumenti alkoholu se většinou dělí na dvě skupiny – vinaře a pivaře. Pokud patříte do druhé zmíněné skupiny, pak určitě nevynechejte návštěvu následujících míst. 

Pivovar Zámek Zábřeh

Pokud si chcete v Ostravě a okolí zajít na opravdu poctivé pivo, uvařené s láskou a patřičnými zkušenostmi, nevynechejte návštěvu Zámku Zábřeh, jehož součástí je i vlastní pivovar. Pivo se tady začalo vařit po rekonstrukci zámku v roce 2007 podle původních receptur, dle kterých pivo vařili už naši předkové. Pivovar byl slavnostně vysvěcen 28. září 2007 v den sv. Václava – patrona pivovarníků a sladovníků. Od té doby se tady každoročně konají zámecké pivní slavnosti, kde ochutnáte nejen zdejší lahodné pivo Pikard, ale také spoustu dalších pivních speciálů z regionálních (mini)pivovarů.

Zámek Zábřeh – pivovar Ostrava
Pokud si chcete dát v Ostravě opravdu poctivé pivo, nevynechejte návštěvu Zámku Zábřeh, kde vaří svého nenapodobitelného Pikarda.
Zdroj:
Fb stránka Zámek Zábřeh

Karlovský minipivovar Pod Pralesem

Historicky první minipivovar na území Velkých Karlovic láká na bohatou nabídku slabších i silnějších kousků s dokonale vymazlenou chutí i řízem. Ochutnat můžete světlé, polotmavé i tmavé ležáky i svrchně kvašené speciály. Co dělá z tohohle piva absolutního favorita, je použitá horská voda, stejně jako kvalitní chmel a ječný slad. Pivo se v Karlovském pivovaru vaří od roku 2014 ve stylové roubené chalupě z 19. století. Minipivovar obklopuje pohádkové prostředí a téměř nedotknuté přírodní bohatství.

Karlovský minipivovar Pod Pralesem – Velké Karlovice
Malebná krajina Velkých Karlovic skrývá jeden unikátní pivní skvost. Je jím Karlovský minipivovar Pod Pralesem, který nabízí řadu pivních lahůdek.
Zdroj:
Fb stránka Karlovský minipivovar Pod Pralesem

Kyjovský pivovar

Jižní Morava je sice zaslíbená vínu, kdo si ale dá tu práci s hledáním jednoho pivního skvostu, jistě nemine Kyjovský pivovar. Ten navazuje na mnohaletou tradici vaření piva v Kyjově, jehož počátky se datují do první čtvrtiny 16. století. Pivo tady vaří dle ověřených technologických postupů z nejlepších surovin, které čeští a moravští zemědělci, sladovníci a chmelaři nabízí. Nabídka zdejších piv zahrnuje nefiltrovaná a nepasterizovaná spodně kvašená piva plzeňského typu i svrchně kvašená a tmavá piva bavorského typu. Nechybí samozřejmě ani nejrůznější pivní speciály a hodinová exkurze s výkladem uvnitř pivovaru.

Kyjovský pivovar – Kyjov
Že je jižní Morava jenom o víně? Chyba lávky! V Kyjově najdete další pivní unikát, kterým je Kyjovský pivovar. Ten pravidelně obsazuje přední příčky pivních soutěží.
Zdroj:
https://www.kyjovsky-pivovar.cz

Pivovar Bernard

Toužíte ochutnat pivo z tradičního rodinného pivovaru? Pa navštivte pivovar Bernard v Humpolci, kde se pivo vaří už od roku 1597. Budovu pivovaru, která postupem let chátrala, naštěstí v roce 1991 vydražil Stanislav Bernard, Josef Vávra a Rudolf Šmejkal, kteří se zasloužili o jeho novodobou proměnu. Začali si tak plnit sen o vybudování pivovaru, který bude nejenom vařit poctivé české pivo, ale hlavně bude mít i svůj názor. Prvních pět let sice pivovar bojoval o přežití, díky kvalitě vařeného piva i přístupu majitelů si ale nakonec vydobyl neotřesitelnou pozici na tuzemském i zahraničním trhu a místo v srdci náročných pivařů.

Rodinný pivovar Bernard
Ryze českému a rodinnému pivovaru hrozil zánik. Nyní se řadí mezi nejúspěšnější pivovary v Česku.
Zdroj:
https://www.bernard.cz/

Řemeslný pivovar Nachmelená opice

Krnovskou pivní ikonou je nepochybně Nachmelená opice – pivo, které si zkrátka nemůžete splést s žádným jiným. Pivovar založený v roce 2015 se dle vlastních slov snaží dělat radost lidem prostřednictvím piva a značky. Vaří tady kvašená piva, ale zaměřují se i na svrchně kvašená piva a rádi objevují nové a netradiční pivní styly. To vše se snaží dělat s láskou a pokorou k řemeslu. Nabídka piv z pivovaru Nachmelená opice je opravdu pestrá a vyberou si z ní proto i ti největší a nejnáročnější gurmeti a milovníci zlatavého moku.

Craft pivovar Nachmelená opice
Řemeslný (CRAFT) pivovar Nachmelená opice vás dostane svými nezaměnitelnými pivními speciály. Koupit je můžete prakticky po celé ČR.
Zdroj:
Fb stránka Nachmelená opice

 

 
 

Místo

50° 4' 31.1988", 14° 26' 8.5704"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

České pivní putování: tady se bude pivařům opravdu líbit