Přejít k hlavnímu obsahu

Sommercard a Wintercard aneb Jak ušetřit na dovolené v Rakousku

Jak se vyhnout vysokým nákladům při vycestování do Rakouska? Pomohou vám karty pro hosty, tzv. Sommercard a Wintercard!

Rakousko je malebná země lákající k návštěvě turisty z celého světa. Na své si tu přijdou sportovci, nadšenci do kultury i lovci instagramových míst. Od vycestování do této krásné destinace vás však mohou odradit ceny za ubytování, stravování, dopravu i atrakce. 

Jak se tedy vyhnout zbytečně vysokým nákladům a ušetřit? Pomůžou vám v tom Sommercard a Wintercard.

Co je Sommercard a Wintercard?

Užijte si bezplatné nebo zlevněné vstupy na lanovky, vleky a jiné dopravní prostředky. Projděte si muzea, galerie a vybrané kulturní instituce za sníženou cenu nebo využijte speciální nabídky od partnerských podniků. 

To vše a mnohem více vám nabídnou sezónní karty plné výhod ve vybraných oblastech Rakouska. 

Letní karta platí v letních měsících, nejčastěji od 1. dubna do 30. září, a Zimní karta v zimě, všeobecně od 1. listopadu do 30. dubna.

Karty jsou k dispozici v různých variantách, které se liší počtem zahrnutých atrakcí a služeb.

Lanovka v Rakousku zdarma
Zvýhodněné vstupy na rakouské lanovky
Zdroj:
Shutterstock

Jak získám kartu hosta?

Sommercard a Wintercard jsou nabízené v různých regionech Rakouska, jako jsou Alpbachtal, Flachau, Gastein, Innsbruck, Kaunertal, Kitzbühl, Lungau, Saalbach-Hinterglemm, Schladming-Dachstein, Tux-Finkenberg, Zell am See-Kaprun či Zillertal.

Každá oblast má svou vlastní specifickou kartu s odlišnou nabídkou.

Pro jejich získání je zapotřebí ubytovat se v partnerských ubytovacích zařízeních. Proto, pokud jste si už vybrali destinaci, kterou chcete navštívit, věnujte čas i výběru vhodného ubytování a před rezervací se ujistěte, že máte v ceně i kartu hosta. 

Lze Sommercard a Wintercard zakoupit samostatně?

Ve většině případech to není možné. V určitých regionech mohou existovat výjimky, ale standardně je pro získání karty nutné ubytování v partnerském hotelu či jiném zařízení. 

Zjistěte, jaká jsou nejkrásnější místa Rakouska.

Jak dlouho platí karta hosta?

Karta platí po celou dobu vašeho pobytu

Existuje mobilní aplikace pro Sommercard a Wintercard?

Ano, některé varianty jsou nabízené i ve formě pro chytré telefony. Při příjezdu do ubytování obdržíte kartu v podobě aplikace. Máte v ní kromě výrazných slev i řadu tipů na výlety, ve kterých slevy a volné vstupy můžete uplatnit.

Máme pro vás seznam mobilních aplikací, které se hodí na cesty. 
Turistická místa v Rakousku na dosah ruky
Turistická místa v Rakousku na dosah ruky
Zdroj:
Shutterstock

Kolik karet v ubytování dostanu?

Každý host obdrží svou vlastní kartu. Pro její uplatnění je nutné ji nosit při sobě, ať už ve fyzické nebo mobilní podobě. 

Co získám s kartou Sommercard?

Záleží na daném regionu, jak jsme psali výše. Nabídka se může lišit. Ale očekávat můžete slevu nebo zcela bezplatné vstupy na hromadnou dopravu, jízdu vybranými lanovkami, koupaliště, ledovce, vysokohorské nádrže, lázně, muzea, wellness zařízení či dobrodružné túry s průvodcem. Před příjezdem do destinace se informujte o možných slevách a podle toho si naplánujte itinerář

Co získám s kartou Wintercard?

Podobné snížené ceny a bezplatné vstupy jako u Sommercard, ale navíc jsou zohledněné i zimní atrakce. Počítat tedy můžete s bezplatnými či zvýhodněnými vstupy na běžkařské trasy a permanentky, slevy v lyžařských půjčovnách, školách a servisech, nebo akční nabídky pro bohatou nabídku zimních sportů.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

48° 33' 39.78", 7° 31' 51.384"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Lucie Vořechová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Sommercard a Wintercard aneb Jak ušetřit na dovolené v Rakousku