Přejít k hlavnímu obsahu

Mobilní aplikace, které pomůžou na dovolené s překladem i objevením nejbližšího WC

Chystáte se na dovolenou? Abyste na cestě nemuseli řešit zbytečné komplikace, aktualizujte a doplňte si seznam aplikací v mobilu, které vás podrží v nejrůznějších situacích. Co si letos rozhodně stáhnout?

Překladač Google

Do zahraničí můžete vyrazit i bez znalosti cizího jazyka. Stačí mít v mobilu stažený Google překladač, který kromě běžného překladu slovíček nabízí i překlad na základě obrázku, záběru fotoaparátem v reálném čase, případně hlasu.

Záchranka

Je úplně jedno, jestli vyrážíte na alpské vrcholky, nebo do maďarských termálů. Appku Záchranka byste měli mít vždy v pohotovosti. Skrze ní totiž můžete zavolat pomoc přes tísňovou linku a sdílet záchranářům aktuální polohu, a to v i hůře dostupných lokalitách.

Flush nebo WC kompas

Občas tam všichni musíme. Co ale dělat uprostřed rozpáleného Říma, když potřeba jednoduše nepočká? Otevřít appku Flush nebo WC kompas, která vám okamžitě poradí, kam zamířit na nejbližší veřejnou toaletu. Aktuální databáze zahrnuje zhruba 200 000 WC!

Žena na nafukovačce
Ať už potřebujete najít nejbližší WC nebo nejlépe hodnocenou restauraci v okolí, stačí mít po ruce mobilní telefon.
Zdroj:
Shutterstock

Windy nebo The Weather Channel

Abyste věděli, jak jednotlivé dovolenkové dny naplánovat, měli byste mít v mobilu staženou spolehlivou aplikaci pro předpověď počasí. Pro tyhle účely je skvělá Windy nebo The Weather Channel, kde se dozvíte vše o aktuální předpovědi po dnech, ale i hodinách.

Tripadvisor

Pokud cestujete do místa, kde jste nikdy před tím nebyli, určitě vás bude zajímat, kde se dobře najíst, na jakou pláž zajet nebo jakým aktivitám se na konkrétním místě věnovat. Tohle všechno vám prozradí appka Tripadvisor, do které přispívají cestovatelé z celého světa.

WiFi Map

Nemáte už žádná mobilní data nebo s nimi zkrátka chcete na dovolené šetřit? Odhalit nejbližší Wi-Fi připojení vám pomůže aplikace WiFi Map. Aplikace má ve své databázi více než 100 miliónů hotspotů, které dohledáte společně s názvem sítě i hesly. Stačí si pouze najít nejbližší lokalitu v místě, kde se právě nacházíte.

Revolut

Pokud v zahraničí platíte převážně kartou, můžete být nepříjemně překvapení zbytečně vysokými kurzovními poplatky a poplatky za výběr. Právě z tohoto důvodu je čím dál oblíbenější využívání karty a aplikace Revolut, která může být nahraná pouze v telefonu a zaručí vám lepší kurzy, aniž byste ji museli fyzicky vyřizovat a aktivovat v bance.

Nejlepší mobilní aplikace
Tyhle „appky“ se vyplatí mít nainstalované ještě před tím, než na dovolenou vyrazíte.
Zdroj:
Shutterstock

Booking

Pokud na dovolenou nemíříte s cestovkou, ale hledáte si ubytování na vlastní pěst, rozhodně nevyrážejte bez nainstalované aplikace Booking. Přes tuhle vychytávku najdete téměř každé ubytování v libovolné lokalitě a můžete si ho snadno zarezervovat na základě recenzí skutečných uživatelů pěkně pohodlně a online.

Google Mapy

Kromě klasické navigace z bodu A do bodu B, vám Google mapy doporučí i nejlepší podniky v okolí nebo ukážou konkrétní místo pomocí Street View. Alternativu Google map představují například appky Sygic, Mapy.cz nebo Waze. Poslední jmenovaná vás dokonce upozorní i na radary a policejní kontroly.

Fuelio

Pokud si často na cestách půjčujete auto nebo jiný dopravní prostředek, určitě vás bude zajímat, kde nejlépe a nejlevněji natankovat. S tím vám pomůže aplikace Fuelio, která zobrazí ty nejlevnější pumpy v okolí. Navíc je i v češtině. Velkým plusem aplikace je i to, že s její pomocí můžete evidovat realizované jízdy.

Flightradar24

Flightradar24 je užitečná mobilní aplikace, která slouží ke sledování letadel a vrtulníků po celém světě. Kromě polohy dokáže u vybraného letadla zobrazit také informace o letu nebo typu letadla. Díky ní zjistíte, jestli má vaše letadlo zpoždění, kdy a na jakou dráhu dosedne a kam se postavit, abyste měli nejlepší výhled na jeho přistání.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

50° 6' 56.5136", 14° 15' 54.8933"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Mobilní aplikace, které pomůžou na dovolené s překladem i objevením nejbližšího WC