Přejít k hlavnímu obsahu

Západ Rakouska: tipy na výlet a dovolenou

Máte zálusk na Rakousko, konkrétně na jeho západní část? Máme pro vás tipy, kam se vydat do města, kam do přírody a kam za zábavou, až to půjde!

Rakousko se musí zákonitě líbit snad každému. Krásná města, úchvatné hory a oslnivá jezera, a nezaměnitelná atmosféra našeho jižního souseda, to nás prostě vždycky dostane. Kam tedy vyrazit na západě Rakouska?

Kam do města: Innsbruck

Innsbruck je jedním z nejznámějších rakouských měst. Je to hlavní město Tyrolska a díky své poloze v podhůří Alp ho rádi objevují milovníci hor, kteří sem vyrážejí v zimě i v létě. Odpočinout si jeden den v tomhle městě není totiž úplně od věci.

Málo se ví, že název města je složen ze dvou slov – Inn (řeka, která městem protéká) a die Brücke (most). V zastaralých materiálech se tak můžeme setkat i s názvem Inomostí.

Innsbruck
Innsbruck rádi prozkoumávají třeba lyžaři, kteří se do jeho okolí vydávají za zimními radovánkami.
Zdroj:
bigstockphoto.com

Innsbruck má dneska něco málo přes 130 tisíc obyvatel a především je to centrum známé mezi turisty a lyžaři. 

Co vidět v Innsbrucku? Rozhodně se běžte podívat do staré části města, kde najdete úžasnou ulici Maria-Theresien Strasse a taky císařský zámek Hofburg. 

V tomhle městě to pořád žije. V létě se tu konávají nejrůznější festivaly, na své si tu ale přijdou hlavně milovníci dechovky. Noční život je tu nehynoucí – po tom, co se navečeříte v jedné z téměř dvou stovek restaurací, se můžete jít pobavit do některého z 60 klubů.  

Kam do přírody: údolí Ötztal

Západ Rakouska skýtá nádhernou přírodu, my jsme ale pro účely tohohle článku vybrali údolí Ötztal, kam si může udělat výlet takřka každý. Když se vám totiž nebude chtít šplhat vysoko do hor, necháte se vyvést lanovkou, nebo se prostě jen projdete po údolí, podíváte se na typické tyrolské usedlosti, dáte si něco dobrého k jídlu a pak třeba zakončíte den ve vyhlášených lázních Aqua Dome v Längenfeldu.

údolí Ötztal
Nechce se vám vysoko do hor? Zůstaňte dole v údolí. I tam je krásně!
Zdroj:
bigstockphoto.com

Kam za zábavou: Bregenz u Bodamského jezera

U Bodamského jezera je radost pobýt. Najdete u něj spoustu krásných míst jak v Rakousku, tak i na německém a švýcarském břehu. V Rakousku je takovou turistickou a sportovní základnou město Bregenz.

Podle libosti se tu můžete koupat, a to nejen v jezeře samotném, ale třeba i ve venkovním bazéně uprostřed parku ve městě. Když se budete chtít pokochat výhledem na město, vyjedete lanovkou na Pfänderspitze, horu nad Bregenzem (1 022 m n. m.). Nahoře na hoře najdete i malou zoo, v níž přebývají zvířata žijící i v okolních lesích – třeba mufloni, kozorožci nebo divoká prasata. 

Bregenz
Bregenz je skvělým zázemím pro turisty a sportovce.
Zdroj:
bigstockphoto.com

Když přijedete do Bregenzu ve správný čas, můžete zažít show, jakou jen těžko něco překoná. Na nábřeží za Festivalovým a kongresovým centrem totiž najdete na obří hlediště pod širým nebem, které pojme až 7 000 osob. Před ním uvidíte plovoucí plošinu – jezerní scénu (Seebühne). Klidně se sem vydejte na operu! 
 

 
 

Místo

47° 16' 9.1596", 11° 24' 14.7672"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Západ Rakouska: tipy na výlet a dovolenou