Přejít k hlavnímu obsahu

6 nejlepších evropských míst s jarním sluncem

Rodiny, které plánují o Velikonocích vyrazit za sluncem, nemusejí složitě hledat dlouhé lety. V Evropě je spousta míst, která jsou nádherná a kde je teplo už na jaře. Navíc v březnu a dubnu je vše ještě zelené a svěží, začínají kvést květiny – a proto je období Velikonoc ideálním časem na slunečnou dovolenou v Evropě, kterou si jistě užijí i vaše děti.

Chcete si odpočinout od každodenního shonu a načerpat sílu během jara? Vyrazte na jarní dovolenou do některé ze slunečných destinací!

6/6 Mallorka, Baleáry 

Mallorca, Baleár
Mallorca, Baleáry.

Malorka je na jaře úplně jiná, než jak ji znáte z letních měsíců. Pořád máte vysokou šanci, že bude svítit slunce, v březnu teploty stoupají na jihu na 20°C a průhledná, modrozelená voda Středozemního moře je výjev, který uvidíte po celém pobřeží. Jarní sezona je jako dělaná pro výlety do přírody a cesty po vesničkách mimo turistické trasy. Určitě pak pochopíte, proč osobnosti jako Chopin a Miró milovali tento svůdný Baleárský ostrov jako žádný jiný.

Městské pláže v Palma jsou v tomto období roku klidnější, a atmosféru města si vychutnáte mnohem lépe. Na jižním pobřeží naleznete spoustu přímořských měst, kde se všichni nadšeně těší na červnové zahájení turistické sezony. A dokonce i rezorty jako Magaluf jsou zábavné a živé, žádný chaos a přeplněnost jako v létě.

Cala d’Or na jihu slibuje během jara spolehlivou, příjemnou zábavu pro rodiny. Pokud ale toužíte po autentickém šarmu a rychlé cestě z pobřeží na pevninu, neměli byste vynechat Puerto de Antraitx na západě ostrova.

  • Teploty na Mallorce od března do května: 20 – 25˚
  • Doba slunečního svitu od března do května: 8 až 10 hodin
  • Doba letu: 2 hodiny a 15 minut, přímo

5/6 Tenerife, Kanárské ostrovy 

Tenerife, Kanárské ostrovy
Tenerife, Kanárské ostrovy.

Jihozápad Tenerife je pro útěk před zimou vždycky sázka na jistotu. Když přijedete v březnu, teploty stoupají nad 20°C a slunce svítí osm hodin. A samozřejmě se to zlepšuje až do května. Přitom letní vysoké ceny se objevují až v červnu.

Jedna z největších atrakcí ostrova, které lákají celoročně, a na jaře jsou nejsnadněji dostupné, je výšlap na horu Mount Teide National Park nebo túra po údolí Masca Valley. Je to také skvělé období pro objevování městeček a vesnic mimo turistické trasy, navíc krásné pláže budete mít téměř jen sami pro sebe. A pokud je vám to nutné připomenout, že na ostrově existuje i jiný, než turistický život, můžete strávit několik hodin v barevném, kulturním městě Santa Cruz nebo historickém La Orotava, které vás okouzlí.

  • Teploty na Tenerife od března do května: 20 – 25˚
  • Doba slunečního svitu od března do května: 8 až 10 hodin
  • Doba letu: 4 hodiny a 30 minut, přímo

4/6 Sevilla, Andalusie 

Sevilla, Andalusie
Sevilla, Andalusie.

Časné jaro je nejlepší doba na návštěvu Sevilly. Koncem února začíná sezona kvetení pomerančovníků a v březnu se celým městem nese nádherná citrusová vůně. Teplota 22˚ je příjemná i na kraťasy, a i nejmenší děti ji bez potíží zvládnou ve srovnání s letními vedry, kdy se tato část Andalusie rozpálí během Července a srpna až na 40˚.

I přes letní nesnesitelné vedro je Sevilla město, které pulsuje celý rok. Můžete si ale oddechnout například ve městech Alcazar, Palacio de la Condesa de Lebrija, Torre del Oro a Plaza de España. Užijte si několik hodin bez davů turistůve výjimečném muzeu Museo de Bellas Artes a den bez front ve vodním ráji Aquapolis – i na jaře je na koupání dostatečně teplo, a děti budou nadšené.

Pokud se chcete vyhnout jednomu z nejnavštěvovanějších a největších španělských svatých týdnů, takzvanému Santa Semana (Svatý velikonoční týden), během kterého probíhají masivní oslavy, nejezděte do Sevilly během velikonočního víkendu.Sevillský trh obvykle začíná dva týdny po svatém týdnu Semana a je velmi zábavný, ale doslova praská ve švech, takže pokud toužíte po klidné rodinné dovolené, raději se tomuto období vyhněte. 

  • Teploty v Seville od března do května: 22 – 25˚
  • Doba slunečního svitu od března do května: 8 až 10 hodin
  • Doba letu: 2 hodiny a 40 minut, přímo

3/6 Jižní Kypr 

Jižní Kypr
Jižní Kypr.

Na jižním Kypru je dostatečně teplo, abyste si užili pláže i během jarních prázdnin. Průměrné teploty sahají od 22˚ v březnu až po 27˚ v květnu. To znamená, že je to příjemný čas na návštěvu pobřeží, a ještě lepší pro toulky po krajině, návštěvu horských městeček a vesnic, a procházky nebo třeba cyklistiku. Na Kypru je v červenci a srpnu příliš horko, v té době je lepší a rozumnější zůstat poblíž moře.

Starověké město Paphos na jihozápadě bylo evropským kulturním střediskem v roce 2017 a rozhodně stojí za vidění předtím, než se do něj nahrnou letní davy. Jaro je také ideální doba pro návštěvu živé Larnaky, ať už vás baví vodní sporty nebo kulturní památky jako je ikonický kostel Agios Lazarus. Je to také perfektní doba pro návštěvu Ayia Napa, kde se nachází několik akvaparků a zábavních parků, které si užijí děti dřív, než se do nich v červnu nahrnou turisté.

 

  • Teploty na Kypru od března do května: 22 – 27˚
  • Doba slunečního svitu od března do května: 8 až 10 hodin
  • Doba letu: 4 hodiny a 45 minut, přímo

2/6 Malaga, Costa del Sol 

Malaga, Costa del Sol
Malaga, Costa del Sol.

Pokud si myslíte, že je Malaga městem přeplněných pláží a nově postavených apartmánů, rozhodně dejte hlavnímu městu Costa del Sol další šanci. Nejen, že město je pyšné na svého nejslavnějšího rodáka a má jedno z nejlepších muzeí Pabla Picassa na světě, je také jediným domovem centra Pompidou mimo Francii, najdete zde, CAC Malaga a muzeum Carmen Thyssen (mladší sestra madridské Thyssen-Bornemisza).

Dejte Malaze šanci na jaře a určitě vám dojde, proč jsou její pláže proslavené jako letní středisko už víc jak 50 let. Odhlédneme-li od umění a opalování, je to také město, kde najdete úžasnou andaluskou kuchyni a nejlepší restaurace v daném regionu. Nemají sice menu s fotkami, ale i ty nejhvězdnější a nejluxusnější mají uvolněnou, rodinnou atmosféru, kterou si zaručeně užijete i s dětmi.

  • Teploty v Malaze od března do května: 20 – 25˚
  • Doba slunečního svitu od března do května: 8 až 10 hodin
  • Doba letu: 2 hodiny a 40 minut, přímo

1/6 Gran Canaria, Kanárské ostrovy 

Gran Canaria, Kanárské ostrovy
Gran Canaria, Kanárské ostrovy.
Zdroj:
hravelka.com/online-casino/

Teploty na ostrově Gran Canaria jsou často vyšší, než na Tenerife: začátkem března bez problémů dosáhnou 22˚ a v pozdním květnu již dokonce 25˚. Třetina ostrova je chráněna jako biosféra UNESCO, a ostrov má více než 60 km pláží, roztroušených po dramatickém pobřeží plném rozervaných útesů, skalních výstupků a písečných dun. Pokud na jaře toužíte po teple a zároveň zajímavé dovolené, tento Kanárský ostrov rozhodně stojí za návštěvu.

Jižní pobřeží je nejlepší pro milovníky slunce a pro rodinnou dovolenou během několika příštích měsíců. Najdete zde rovněž ohromující písečné duny Dunas de Maspalomas, Playa des Ingles a šňůru středomořských městeček, které už brzy na jaře nabízejí spoustu vodních sportů a výletů lodí za delfíny.

Las Palmas je jen hodinu cesty od živých jižních resortů jako je Puerto Rico, Playa Taurito a Puerto de Mogán. Jarní počasí láká k procházkám, jízdě na kole a prozkoumávání ohromujících rezervací Pilancones a Tamadaba, nebo šplhání na pohoří Pico de las Nieves.

  • Teploty na Gran Canarii od března do května: 22 – 25˚
  • Doba slunečního svitu od března do května: 8 až 10 hodin
  • Doba letu: 4 hodin, přímo
 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

6 nejlepších evropských míst s jarním sluncem