Přejít k hlavnímu obsahu

Cestovní a poznávací dárky pro muže. Co dát romantikovi a co dobrodruhovi

Někdo má rád adrenalin, nebezpečí a napětí, druhý něco jiného. Představíme si jednotlivé typy mužů a dáme vám tipy na to, co by je mohlo potěšit. Originální dárky pro muže jsou vlastně úplně všechny dárky, které vás jen napadnou. Je to dáno tím, že jsme každý rozdílná osobnost.

Mezi námi jsou i tací, kteří volí dobrodružství, cestování, romantiku, gastronomický zážitek, radost z nového obleku, sportovního náčiní, relaxace a odpočinek. Toužíte-li najít pro vašeho manžela, syna, přítele, tatínka, dědečka, kamaráda, bratrance, strejdu vhodný dárek, pak věřte, že originální dárky pro muže vycházejí především z jejich osobnosti a potřeb. Většina mužů však miluje vtip a originalitu.

Muž romantik

Potkat muže romantika není tak snadné. Většinou se muž snaží vyjít své partnerce vstříc, proto se nám může jevit jako romantik. Ve skrytu duše však driftuje v autě, skáče bungee dumping nebo cestuje kolem světa. Na to je potřeba brát zřetel a mít oči otevřené. Jestliže vás však partner nezasypává růžemi ani nevyřezává srdce s vaším jménem do kúry stromů, nezoufejte. Vědci přišli s tvrzením, že určitý druh romantiky se u muže projeví až po 50 roce.

Sice vás kvůli stoupajícímu věku a vaší narůstající váze už nebude nosit v náručí, ale vyzve vás k romantické procházce třeba v dešti. Proto výběr dárků souvisí nejen s typem muže, ale i jeho věkem. Zatímco ve 20 letech by se vydal s vámi napříč světem s batohem, v padesáti bez pojištění na dovolenou nevyrazí ani na chatu 30km vzdálenou. Netýká se to samozřejmě každého. Zkrátka vybrat dárek nemusí být tak složité, jak se na první dojem zdá.

Muž požitkář

Tento typ muže miluje pohodu a neváhá si jí užít každým coulem. Nebude přemýšlet nad wellness pobytem, pobytem u moře, masážemi a někteří i gastronomickým zážitkem. Pro tento typ muže se hodí vše, co mu přinese neskonalý pocit pohody. Tito muži požitkáři mnohem víc než další luxusní hodinky do sbírky uvítají luxusní zážitek. Něco, čím se mohou pochlubit i za x let, až se i ty nejkvalitnější hodinky rozbijí. Ležet pod palmou, popíjet drink je pro něj mnohem víc než materiální věci.

Muž dobrodruh

Muž dobrodruh rád cestuje, poznává nové lidi, zkouší výzvy. Neznamená to, že notně riskuje svůj vlastní život. To by byla jiná kapitola. Ale dobrodruh potřebuje neustále nové podněty. Dobrým typem na dárek by mohla být i dovolená na ostrov Rhodos či kdekoliv jinde, kde ještě nebyl. Pokud má rád sport, tak i nějaké sportovní utkání. Dobrodružství existuje celá škála. Nebojí-li se výšek, pak i let balónem a jiné zážitkové dárky.

Muž činu

Tito muži mnohdy jednají dřív, než přemýšlí. To ovšem není myšleno ve špatném slova smyslu. Zkrátka umí mnohdy rychle vyhodnotit situaci a neváhají se vrhat do různých věcí „po hlavě“. Zatímco jeden bude stále přemýšlet, plánovat, muž činu se vrhá do řešení situace ihned. Muži činu mají velké cíle a nepatří jen mezi snílky. Ne každý však musí dávat přednost typicky nebezpečným situacím. Ovšem téměř každý muž činu miluje silná a rychlá auta. Jestliže nemáte finance na to, abyste mu pořídili auto s koníčkem na kapotě, kupte mu alespoň rychlou jízdu – zážitkové dárky prostě nikdy nezklamou.

Gaučový typ muže

Možná občas lamentujete, že se ten váš jen povaluje na gauči. Byla byste raději, kdyby chodil do hospody nebo se otáčel za každou ženskou sukní? Každému hold vyhovuje něco jiného. Gaučový typ muže nebude pravděpodobně tak těžké uspokojit. Mnohdy stačí něco dobrého na zub, sada kvalitních piv a nějaká nová hra na x box. Ať už máte jakýkoliv typ muže doma, stačí jen popřemýšlet nad tím, co by mu udělalo největší radost. Není nutné z výběru dárků dělat tragédii.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cestovní a poznávací dárky pro muže. Co dát romantikovi a co dobrodruhovi