Přejít k hlavnímu obsahu

Top místa v Evropě pro milovníky vodních sportů

Pokud patříte mezi milovníky vodních sportů, nemusíte čekat jen na hlavní sezónu nebo vyrážet daleko do tropických krajin. Hromadu krásných lokalit, které přímo vyzývají k vodním sportům najdete i u nás v Evropě. Nechte se inspirovat, kam můžete v Evropě za zimními sporty vyrazit.

Skandinávský ráj nese jméno Lofoty

Opravdu nádhernou lokalitou, kde si vodní sporty užijete jsou norské Lofoty, jež nabízejí malebnou ničím nenarušenou přírodní scenérii, ale i bohatou a opravdu spolehlivou infrastrukturu. Lofoty jsou vhodné především pro milovníky divoké řeky tak jako celé Norsko, ale v oblasti Lofot najdete řadu míst, kde si můžete užít i klidné vody. Pokud se tedy rozhodnete vyrazit za dobrodružstvím do této lokality přibalte si nafukovací kajak, se kterým si užijete mnoho dnů zábavy a můžete se snadnou přesouvat z místa na místo. Do Lofot je vhodné cestovat především v létě od června do srpna, kdy je počasí nejstálejší, a navíc si můžete užít i jev půlnoční slunce.

Německé jezero Eibsee nabídne nejen průzračnou vodu, ale i kulturu

Nedaleko od českých hranic leží i jeden z klenotů Německa, a to nejvyšší hora Zugspitze, pod kterou se rozkládá nevelké jezero Eibsee. Toto jezero vás okouzlí svou průzračnou vodou, ale i nádhernou krajinou okolo včetně zasněžených vrcholků okolních hor. V letních měsících pak nabízí možnost koupání, což mnozí milovníci jistě obětují a užijí si klidu, které toto jezero ještě v květnu nabízí. Vodní hladina nabízí vyžití jak pro projížďku na paddleboardu, tak i kajaku nebo windsurfingu. Kromě obdivování přírody můžete v rozumné dojezdové vzdálenosti navíc navštívit i nádherný Neuschwanstein.

Klasika nejen pro letní dovolenou je italské jezero Lago di Garda

Za legendou mezi ledovcovými jezery můžete vyrazit i na sever Itálie, turisty milované Gardské jezero leží na hranici třech regionů, a to Lombardie, Veneto a Tridentsko-Jižní Tyrolsko. Díky teplým odpoledním větrům patří Lago di Garda k velmi oblíbeným lokalitám pro windsurfing. V dopoledních hodinách se pak po jeho hladině nadšeně prohánění kajakáři a milovníci paddleboardu. Kromě vodních sportů, za kterými se sem jezdí především v letní sezóně, je pak tato lokalita velmi oblíbená například u cyklistů.

Nechte se překvapit teplými vodami alpského jezera Bled

Alpské jezero Bled můžete navštívit ve Slovinsku a příjemně vás překvapí jeho velmi teplá voda. Jedná se totiž o jezero, která má termální původ a teplota vody zde tak často dosahuje až 26 °C. Této vysoké teploty dosahuje voda zejména v letním období od června do září. S milovníky vodních sportů se tu samozřejmě setkáte již dříve, a to zhruba od konce dubna. Pokud se sem rozhodnete vyrazit vezměte si s sebou třeba nafukovací paddleboard, třeba i s nástavbou na kajak nebo windsurfing. Nikdy přesně nevíte, jaké alpské počasí tu bude panovat. Skutečnost vhodnosti pro vodní sporty ukazuje i přístav pro sportovní lodě a kemp.

Rakouský poklad, který čeká na vaši návštěvu

Mezi nejkrásnější jezera Evropy, které lákají mnoho vodních sportovců se řadí i jezero Mondsee. Dominantou tohoto jezera je kromě teplé vody i skalní úkaz Dračí stěna, který je přístupný díky veřejné stezce. Mondsee je však skutečným rájem pro milovníky vodních sportů, najdete zde největší školu plachtění a surfování z celého Rakouska, můžete si zde vyzkoušet i vodní lyžování a wakeboarding. Narazíte tu však i na fanoušky kiteboardingu či paddleboardů. To vše na vás čeká jen 30 minut od Salzburgu.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Top místa v Evropě pro milovníky vodních sportů