Přejít k hlavnímu obsahu

Z Vídně se od října opět létá do 150 světových destinací

Chybělo vám cestování letadlem a máte to, co by kamenem dohodil, do Vídně? Od 31. října se odtud můžete znovu vypravit do více než 150 zemí světa!

S touhle dlouho očekávanou informací přišel člen představenstva vídeňského letiště Julian Jäger, který v tiskové zprávě oznámil: „Zimní letový řád dává důvod k opatrnému optimismu, neboť nabídka destinací z Vídně roste. Tuto zimu lze znovu přímo letět do přibližně 90 % destinací dostupných před krizí.“

Od 31. října 2021 tak vídeňské letiště nabídne přímé spojení do 150 destinací (v roce 2019 jich bylo 172). Nejvíce letů (celkem 125) směřuje na ostatní evropská letiště. Nejvíce letů vypraví aerolinky Wizz Air a Ryanair, které dohromady přidávají 13 destinací v Evropě a blízkém okolí a u řady stávajících letů navyšují stávající frekvence.

Další letečtí přepravci se po nucené pauze vrací s lety na další evropská letiště, včetně několika vánočních letů nebo spojů do středomořských letovisek. Mezi nové exotické destinace se po 15 letech opět zařazuje mexický Cancún, a jako v předchozích zimních řádech i město Malé na Maledivách a ostrov Mauricius.

Vzhledem k epidemické situaci vídeňské letiště doporučuje cestujícím, aby se před zahájením cesty informovali u své letecké společnosti nebo cestovní kanceláře o nezbytných formulářích a vstupních požadavcích v cílové destinaci.

Použité zdroje: zdroj 1.

 
 

Místo

48° 6' 45.0696", 16° 34' 31.9273"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Z Vídně se od října opět létá do 150 světových destinací