Přejít k hlavnímu obsahu

Co dělat v Českých Budějovicích, když prší: Prohlédněte si hvězdnou oblohu, ochutnejte místní pivo nebo zajděte do muzea

Zkazilo vám počasí plány na rodinný výlet nebo romantický víkend ve dvou? Pokud hledáte program v Českých Budějovicích, máme pro vás deset tipů, kam zamířit i za špatného počasí.

#1 Hvězdárna a planetárium

Druhá nejstarší hvězdárna v České republice byla veřejnosti otevřena už v roce 1937. Následovalo ji planetárium s kinosálem, do kterého se mohli první návštěvníci podívat přesně o 34 let později – konkrétně tedy v roce 1971. Planetárium a hvězdárnu najdete zhruba 300 metrů od náměstí Přemysla Otakara II. na adrese Zátkovo nábřeží 4.

#2 Lezecké centrum Lanovka

Milujete pohyb a adrenalin? Pak zamiřte do lezeckého centra Lanovka, které najdete na adrese Lanová třída 2. V současné době si tady můžete vylézt na některou z více než 120 cest určených nejen pro začátečníky, ale taky pokročilé lezce. Součástí centra je i venkovní část.

#3 Laser Tag

A adrenalinovou zábavou budeme pokračovat i dalším tipem. Pokud milujete zbraně, akci a hledáte ideální místo na teambuilding nebo volné odpoledne s kolegy, či kamarády, je návštěva laserové arény Laser Tag v obchodní galerii Dvořák na náměstí Přemysla Otakara II. 36 jasnou volbou!

Laser Game v Českých Budějovicích
Prahnete po akci a adrenalinu? Pak navštivte laser arénu na náměstí Přemysla Otakara II.
Zdroj:
Bigstockphoto

#4 Jihočeské muzeum

Taky regionální muzeum s orientací na přírodní a společenské vědy si zaslouží vaši návštěvu. Obdivovat tady můžete stálé expozice věnované přírodě, pravěku a středověku, ale taky krátkodobé výstavy, které muzeum celoročně pořádá.  Zúčastnit se samozřejmě můžete taky různých přednášek a kulturně vzdělávacích programů.

#5 Hopsárium

Hledáte místo, kde se zabaví zejména menší dítka? Pak zamiřte do Hopsária – zábavního centra a zároveň největšího rodinného hřiště v jižních Čechách. Najdete tady velkého nafukovacího žraloka, několik velkých trampolín, dopravní hřiště s vozidly pro malé i velké, lezeckou stěnu, velkou věž s klouzačkami, multifunkční hřiště a spoustu dalších atrakcí.

#6 Pivovar Budějovický Budvar

Další tip zaujme především tatínky a milovníky zlatavého jihočeského moku. Věděli jste, že vaření piva má v Českých Budějovicích dlouhou tradici? První pivo tady dle dochovaných zdrojů uvařili už v roce 1265. Samotný pivovar nedávno oslavil 125 narozeniny a rozhodně si proto vaši návštěvu zaslouží.

Pivovar České Budějovice
Pivovar Budějovický Budvar nedávno oslavil 125 výročí svého založení.
Zdroj:
Bigstockphoto

#7 Muzeum Koněspřežky

Další z českobudějovických muzeí vás zavede zpět do doby, kdy byla mezi Českými Budějovicemi a Lincem koněspřežní železnice. Prohlédnout si tady můžete modely památek koněspřežní železnice na území Českých Budějovic, doplněné o filmovou projekci. Výstavní expozice vám naopak přiblíží strážní domky a drážní strážníky.

#8 Rekreační a kongresové centrum Nové Dvory

Potřebujete si po náročném dni odfrknout? Vydejte se do rekreačního a kongresového centra Nové Dvory. Jeho součástí je třeba bazéne o velikosti 7 x 8 metrů s masážními tryskami, lavicí a chrličem vody. V prostoru bazénu se nachází sauna a dostatečné množství lehátek pro relaxaci.

#9 Paintball

Paintballové hřiště v Českých Budějovicích je největší svého druhu v jižních Čechách. Jeho rozloha činí cca 10 000 m2, na kterých jsou rozmístěny budovy, bunkry a různé překážky. Abyste si tady mohli zastřílet, je potřeba utvořit tým minimálně o deseti lidech, případně odebrat jednorázově 2000 paintballových kuliček.

Paintballová výzbroj
Paintballové hřiště v Českých Budějovicích má rozlohu skoro 10 000 m2.
Zdroj:
Bigstockphoto

#10 Jihočeské motocyklové muzeum

Milovníci motocyklů nesmí zapomenout na návštěvu zdejšího motocyklového muzea, které najdete na Piaristickém náměstí. Součástí areálu je asi stovka historických motocyklů, nespočet historických kol i mechanických hraček.

 
 

Místo

48° 58' 21.1555", 14° 28' 13.3726"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Co dělat v Českých Budějovicích, když prší: Prohlédněte si hvězdnou oblohu, ochutnejte místní pivo nebo zajděte do muzea