Přejít k hlavnímu obsahu

Dovolená v karavanu je bezva. A ani parkování karavanů mimo ni není problém

Pokud vás už nějakou dobu láká pořídit si karavan, ale máte jisté obavy o to, kam ho odstavit, když ho zrovna nebudete potřebovat, uklidníme vás.

Karavan je úžasný vynález. Zapřáhnete ho za auto, zabalíte nutnosti a jedete si se svým zázemím kamkoli, kam vás to táhne. Hlavu můžete složit kdekoli (na vhodných místech), žádné hledání ubytování není nutné. A jste stále ve svém. 

Výhody a nevýhody karavanů: komu budou opravdu dělat radost?

Karavan má svá pro i proti. Je jen na vás a vašem stylu cestování, jestli se k vám opravdu hodí, případně jestli by pro vás bylo lepší obytné auto nebo třeba jen stan na střeše

Výhody

  • Karavan je fajn, když chcete někde pár dní pobýt. Zaparkujete v kempu, odpojíte ho a okolí můžete prozkoumávat na pohodu samotným autem.
  • Je v něm báječně v kterémkoli ročním období. Karavany bývají dobře izolované. 

Nevýhody:

  • Karavany jsou poměrně náročné na manipulaci, ale při častějším řízení si na to zvyknete. Couvání nebo manévry na úzkých silničkách můžou být trošku o nervy a moc tomu nepřidá ani špatné počasí, jako vítr nebo liják.
  • Musíte si oprášit řidičák. Oprávnění skupiny B obvykle nestačí, chce to B96 a u těžších karavanů B+E

Parkování karavanů aneb Kam miláčka odstavit, když nikam nejedete

Pokud nemáte zahradu a na ní ideálně přístřešek, pravděpodobně budete tápat, kde parkovat karavan, aby nikomu nepřekážel. Nejlepší možností je parkování karavanů na parkovišti Parking u letiště, kde proti němu nikdo neřekne ani ň. Parkoviště je pojištěné a se stálou službou.

Odstavíte ho na zpevněný povrch, takže nehrozí, že by se kamkoli propadl, kdyby zapršelo (na hlíně je to problém), zároveň ho ochráníte před možným pádem stromů, což dokáže nadělat pěknou paseku. 

Takové parkování vás vyjde na 1 500 Kč za měsíc, stát tu přitom můžete od října do konce dubna. A to za ten klid stojí, že?

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Dovolená v karavanu je bezva. A ani parkování karavanů mimo ni není problém