Přejít k hlavnímu obsahu

Indická sekta, která se nezastaví před ničím: Cizí jí není nekrofilie, černá magie ani pojídání výkalů

Šokujících tradic a rituálů se na světě praktikuje nespočet. I když už máme občas pocit, že nás nemůže nic překvapit, v tomto případě zase nevěřícně kroutíme hlavou!

Zatímco některé kmeny pojídají svoje předky ve snaze uchránit jejich mrtvé těla před zlými duchy, jiní popíjejí čerstvou krev přímo z rány zvířete. Existují však i primitivní kmeny, kterým není cizí sexuální násilí, kanibalismus nebo černá magie.

Specifickou kategorií jsou potom nejrůznější sekty hlásící se k různým kultům. Jednou z nich je indická sekta Aghóríů, která se nezastaví téměř před ničím. Cizí jí není nekrofilie, kanibalismus nebo požívání lidských a zvířecích výkalů.

Brutální rituál Tinku: Kamenování, které často končí smrtí, prý zajistí plodnost a dobrou úrodu

Zakladatel sekty se prý dožil 170 let

Kořeny této hinduistické sekty sahají až do 14. století. Aghóríové jsou následovníky askety Baba Kina Ramji, který se narodil kolem roku 1600 v chudé, ale urozené rodině ve vesnici Ramgarh. Měl prý zvláštní schopnosti a dožil se neuvěřitelných 170 let (některé zdroje hovoří o 150 letech, máme ale za to, že na téhle informaci příliš nesejde).

Baba Kina Ramji, který se nakonec usadil ve městě Váránasí, kde se věnoval duchovní službě lidem, byl prohlášen za světce. Pochován je v hrobce ve Váránasí, jež má mystický geometrický tvar, který značí přítomnost bohyně Hinglaj. Jeho nástupci dodnes věří, že Baba Kina Ramji byl vtělením boha Šivy a oni jsou nyní jeho reinkarnací.

Člen indického kmene
Aby Aghóríové zvládli obcovat s mrtvolami, musí si navodit stav transu marihuanou a alkoholem.
Zdroj:
Shutterstock

„Nešij sebou a polykej!“ Chlapci z kmene Mardudjara čelí krutému a nechutnému rituálu dospělosti

Tak „trochu“ jiný hinduismus

Dnešní Aghóríové jsou rozeseti v méně početných skupinkách u pohřebišť v indickém Váránasí ležícím na břehu Gangy a mají jediný životní cíl. Najít čistotu i v těch nejšpinavějších skutcích. Na tomhle místě už jistě začínáte tušit, jak odporné jejich rituály a životy jsou.

Ale nepředbíhejme. Šivu údajně na jeho cestě doprovázela bohyně Kálí, jež je spojována se zánikem a smrtí. Právě jí Aghóríové přinášejí nejrůznější oběti a tvrdí, že po nich tato bohyně žádá nekrofilii, kanibalismus a užívání návykových látek. Protože ji chtějí maximálně uspokojit, vede je to k provádění zvrhlých rituálů.

Mohlo by vás zajímat: Jak se na tenhle výklad temné části hinduismu dívají ostatní Indové? Většina tvrdí, že tento malý kult nemá téměř nic společného s hinduismem a od extrémní sekty Aghóríů se distancují. Navíc hlásají, že zmíněná bohyně překračovala veškerá společenská tabu a byla pouze ztělesněním Šivovy destruktivní energie.

Ruce modlícího se muže
Aghóríové uctívají bohyni Kálí, která je spojována se zánikem a smrtí.
Zdroj:
Shutterstock

Zanedbaní kanibalové, kteří se neštítí ničeho

Jak vypadá život v sektě Aghóríů? Její členové se neobtěžují s hygienou ani úpravou svého zevnějšku. Nemyjí se, nestříhají si vlasy ani nehty a většinou chodí nazí

Přebývají na pohřebištích, kde se jako supi „slétají“ nad mrtvolami, u nichž meditují. Jejich těla „zdobí“ popel z kremací zemřelých a z lidských kostí si ve volných chvílích vyrábějí jednoduché šperky, různé ozdoby nebo vycházkové hole. 

Aghóríové se také vyžívají v nechutných rituálech a posmrtných praktikách. Připravují si například jídla z mrtvol, která jedí z misek vyrobených z lidských lebek. V jejich jídelníčku kromě lidského masa najdeme i mršiny, krev, výkaly a moč nejen lidí, ale také zvířat.

Noci pak u nich bývají ještě „zajímavější“. Neváhají totiž provádět rituály černé magie, při nichž souloží s nebožtíky. Mrtvoly si hledají nejen na zmíněných pohřebištích, ale také v Ganze, kam jsou nebožtíci také často pohřbíváni. 

Rituálům přihlížejí jejich ženy, které zrovna menstruují. Aby bylo obcování s mrtvolami pro členy sekty snesitelnější, snaží se dostat do jakéhosi stavu transu pomocí kořalky a především marihuany. O tom, jestli bohyni Kálí nakonec přeci jen uspokojí, se již dostupné zdroje nezmiňují.

Přesně nějak takhle vypadá lidský jehelníček. Mauricijský rituál prý ale domorodcům prospívá

Použité zdroje:

  • cs.wikipedia.org/wiki/Agh%C3%B3r%C3%ADov%C3%A9 
  • medium.seznam.cz/clanek/hana-strejcova-indicka-sekta-aghoriu-kanibalismus-pojidani-vykalu-i-obcovani-s-mrtvolami-13297
  • idnes.cz/xman/styl/indicka-sekta-sex.A151028_170706_xman-styl_fro
 
 

Místo

25° 41' 48.6121", 83° 11' 26.813"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Indická sekta, která se nezastaví před ničím: Cizí jí není nekrofilie, černá magie ani pojídání výkalů