Přejít k hlavnímu obsahu

Naplánujte dětem skvělé léto: Jaký program jim vymyslet?

Už brzy se dětem začne vytoužená část roku – prázdniny. Přemýšleli jste, jakými aktivitami je během těchto dvou měsíců zabavíte? Tady je našich 5 tipů.

Jako rodič s námi určitě souhlasíte, že vymyslet dětem program je někdy skutečně těžké. Čím jsou větší, tím raději zkoušejí nové věci nebo navštěvují doteď neobjevená místa. 

Naplánujte dětem skvělé léto PR 2
Zdroj:
Pexels

Možností, jak mohou vypadat jejich letní prázdniny, je skutečně hodně. Vymyslete program jenom pro ně, nebo je prožijte společně. V druhém případě vám všem padne vhod příjemná dovolená u moře. To je náš první tip na skvělý rodinný letní program

A co další tipy? Čtěte dál. 

Naplánujte dětem skvělé léto PR 3
Zdroj:
Pexels

Rodinné stanování 

Sbalte nevyhnutné oblečení, spacáky, stany a vyrazte za dobrodružstvím spolu jako rodina. Vyhledejte si kemp nebo útulnou chatu v lese a vycestujte sbírat nové zážitky. 

Jsme si jistí, že krátkou pauzu od rychlého městského života, sociálních sítí či televize oceníte vy i děti. Místo rychlých dnů a velkého množství povinností zažijete jenom krásné a tiché procházky přírodou či večerní opékání s jedinečnou atmosférou

Příjemným bonusem bude utužení rodinných vztahů a neopakovatelný čas strávený spolu.  

Naplánujte dětem skvělé léto PR 4
Zdroj:
Pexels

Poznávání Čech a Moravy 

Jednou z milých povinností rodičů je ukazovat dětem nová místa. Naplánujte několik jednodenních výletů po okolí nebo delší víkendové pobyty. 

Dopředu vyhledejte, co všechno můžete v rámci daného místa vidět, a určete si plán cesty. Navštivte hrady, zámky a různé atrakce. Pokud výlet spojíte například s návštěvou koupaliště, u dětí určitě zabodujete. 

Naplánujte dětem skvělé léto PR 5
Zdroj:
Pexels

Prázdniny u starých rodičů

Je úplně normální, že kvůli pracovním povinnostem nemůžete s dětmi strávit celé léto. Řešení je jednoduché – dohodněte dětem prázdniny u jejich starých rodičů. Ti se určitě velmi potěší, že si spolu mohou užít více času. 

Bydlí jejich staří rodiče na vesnici? Děti zažijí neporovnatelně jiné dny jako ve městě, a to je super. Kromě toho se od nich hodně naučí a na tyto prázdniny nikdy nezapomenou. 

Navíc, jestli se tam potkají s ostatními dětskými členy rodiny, o zábavu nebude nouze. 

Naplánujte dětem skvělé léto PR 6
Zdroj:
Pexels

Dětský tábor

Oblíbeným a vyhledávaným programem jsou během léta dětské tábory. V současnosti máte na výběr z různých typů táborů rozdělených podle věku i zaměření. Děti můžete přihlásit například do tábora zaměřeného na hudbu, tanec či sport

O děti je tam skutečně výborně postarané po všech stránkách. Dny mají vyplněné zábavným programem a poznají hodně nových dětí, co jim jenom prospěje. 

Nebyly vaše děti ještě nikdy v dětském táboru? Zeptejte se jich, jestli by se jim něco takového nelíbilo. Možná vás jejich nadšeně mile překvapí. 

Naplánujte dětem skvělé léto PR 7
Zdroj:
Pexels

Letní programy pro děti mohou mít různou podobu. Rozhodněte se hlavně pro takový, při kterém děti tráví čas produktivně, možná se i něco naučí a zároveň pro ne bude zábavný. 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Naplánujte dětem skvělé léto: Jaký program jim vymyslet?