Přejít k hlavnímu obsahu

Ty nejdelší české sjezdovky, na které rozhodně zavítejte

Ve stylové kombinéze, v helmě a s brýlemi na očích děláte oblouček za obloučkem a okolo vašich lyží lítá sníh. Zastavujete u kiosku, objednáváte si horký čaj a vnímáte tu všudypřítomnou pohodovou horskou atmosféru. Tak vítejte - zima je zpátky!

Délkoví premianti

První sněhové vločky už se pomalu snáší na cesty i v nížinách a pro nadšené lyžaře je to jasný signál. Nasadit lyže a hurá na hory! Tu nejdelší jízdu si v Čechách můžete vychutnat v Jeseníkách, ve skiareálu Klínovec. Jedná se o sjezdovku Rondo, která vám zaručí perfektní lyžařský zážitek, který si užijete přes pět kilometrů.

Na vršek Ronda se dostanete čtyřsedačkovou lanovkou LD Prima Express. Trasa navíc není nikterak náročná, zvládnete ji úplně v pohodě i jako začátečníci. A nebo jako celá rodina s malými dětmi. Cestou nezapomeňte využít některou z osvěžoven - možná vám to na té pětikilometrové trase přijde vhod!

Na druhou nejdelší trasu nemusíte putovat nikam daleko. Najdete ji totiž také v Jeseníkách. Tentokrát však ve skiareálu Ramzová. A koho hledáte? Šerák! Téměř tři a půl kilometru dlouhá sjezdovka, která vám nabídne téměř všechny stupně obtížnosti. Až na samý vrchol se dostanete čtyřsedačkovou a dvousedačkovou lanovkou. Skvělé občerstvení je pak samozřejmostí v hlavní budově u dolní stanice lanovky.

Kam dál se vypravit

Naprostým evergreenem české zimy je návštěva Špindlerova Mlýna. Množství sjezdovek, které nabízí různé úrovně obtížnosti jsou samozřejmostí. "Špindl" vám ale dokáže poskytnout ještě o trochu víc. Tu pravou a neopakovatelnou horskou zimní atmosféru. Vůně svařeného vína se line ulicemi, mezi turisty kličkují koňská spřežení a i když zrovna nemáte chuť lyžovat, o zábavu se rozhodně bát nemusíte. Wellness hotely, bobové dráhy, skvělé restaurace, všemožné sportovní vyžití - i tak může vypadat vaše zimní dovolená!

Velmi podobně jako ve Špindlerově mlýně se o vás postarají také v Harrachově, Peci pod Sněžkou, Lipně nebo třeba na Pradědu a na Dolní Moravě. Neváhejte a vybírejte, protože i české hory jsou nádherné a prázdniny si na nich určitě užijete! Ať už jen s partnerem, nebo celou rodinou.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ty nejdelší české sjezdovky, na které rozhodně zavítejte