Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Nejhorší města na světě. Tady vážně bydlet nechcete

Asi každý sní o bydlení v bezpečném, čistém a klidném místě pro život. Bohužel existují i místa, která mají do čistoty, bezpečnosti a klidu hodně daleko. Seznamte se s pěti nejhoršími.

Bogota, Kolumbie

Do nejlidnatějšího kolumbijského města vážně nechcete zavítat. Právě tudy totiž proudí drogy do celého světa, a narkomafie to tady pekelně ovládá. Asi nikoho tak nepřekvapí, že jde o jedno z nejnebezpečnějších měst světa. Na denním pořádku jsou kromě násilných vražd i bombové útoky nebo únosy civilistů, za které místní pak výměnou za propuštění požadují po vládě peníze. Pokud do Bogoty přece jen zavítáte, držte se alespoň v její severní části.

Extrémní kuchyně: Zadečky mravenců vypadají jako malé šípky a chutnají prý jako popcorn

Ciudad Juárez, Mexiko

Tohle město v Mexiku je oficiálně tou „nejnásilnější oblastí světa vyjma míst, kde zuří válka. Za pouhý jeden rok tady běžně dochází k tisícovkám vražd, na kterých se v řadě případů podílí zdejší drogové kartely. Aby toho nebylo málo, v Ciudad Juárez se „daří“ také sexuální kriminalitě. Jen od počátku 90. let minulého století bylo v tomto městě zavražděno na 600 žen a další minimálně tři tisíce žen beze stopy zmizely.

Střed světa opravdu existuje. Na hranicích Kalifornie a Mexika

Port-au-Prince, Haiti

Také Port-au-Prince na Haiti se nevyhnulo drogovému businessu. Dokonce jde o jeden ze čtyř nejdůležitějších tranzitních kanálů, kterými proudí drogy do USA. Na denním pořádku jsou tu proto únosy, vraždy, výhrůžky smrtí, přestřelky, krádeže aut, ozbrojené loupeže a vloupání. Ke klidu tady nepřispívá ani skutečnost, že zde prakticky neexistuje žádná policejní síla, takže město ovládají zločinci.

Mogadišu, Somálsko

Ani v hlavním a největším somálském městě nenajdete klid. Na rozdíl od výše zmíněného haitského Port-au-Prince tady sice existuje něco jako centrální vláda, ta ale není schopná kontrolovat ani území hlavního města, natož celého státu. Proto se i tady můžete „těšit“ na vraždy, únosy, přepadení, bombové útoky, loupeže či náhodné přestřelky mezi znepřátelenými bandami.

Mogadišu v Somálsku
Do somálského Mogadišu na dovolenou vážně nechcete.
Zdroj:
MDart10 / Shutterstock

Port Moresby, Papua-Nová Guinea

Pokud se chystáte do téhle země v Oceánii, rozhodně se vyhněte městu Port Moresby. Snadno tady totiž můžete přijít o veškeré cennosti, ale i důstojnost nebo život. Hlavní město Papuy-Nové Guiney se totiž pravidelně umisťuje v žebříčku nejhorších míst pro život na světě. A není se čemu divit.

K běžnému dennímu harmonogramu tady patří krádeže aut, jejich rozbíjení či ozbrojené loupeže. Turisté tady mívají problémy nejen na ulicích, ale i plážích nebo třeba v hromadné dopravě.

Port Moresby
Na světě jsou koutky, kam se člověk rád nepodívá...
Zdroj:
Shutterstock

Použité zdroje:

  • en.as.com/latest_news/the-10-worst-cities-in-the-world-to-live-in-n/
  • statista.com/statistics/243797/ranking-of-the-most-dangerous-cities-in-the-world-by-murder-rate-per-capita/
  • finance.yahoo.com/news/30-most-dangerous-cities-world-152040147.html
  • expatify.com/advice/top-12-most-dangerous-cities-in-the-world.html/comment-page-1
 
 

Místo

4° 42' 45.4068", -74° 4' 54.2136"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejhorší města na světě. Tady vážně bydlet nechcete