Přejít k hlavnímu obsahu

Příslušenství na kolo, díky kterému si vyjížďky opravdu užijete

Pokud milujete čas strávený na kole, měli byste dbát na svoje pohodlí a svou bezpečnost během něj. Tyhle vychytávky vám k tomu pomůžou.

To, že vybrat si správné kolo, které vám bude vyhovovat, asi nemusíme dlouze rozebírat. Každé kolo se dá ale i dál vylepšovat nejrůznějšími doplňky, které vám výlety zpříjemní a taky zajistí vaši větší bezpečnost. Vybrali jsme pro Vás typy na příslušenství na kolo, jež bez kterého se neobejdete:

Bezpečnost na prvním místě. Hitem je cyklistické zrcátko na ruku

 

Snad každý cyklista někdy zalitoval, že na rozdíl od auta nebo motorky nemá k dispozici zpětné zrcátko, aby mohl bez většího rizika zkontrolovat provoz za sebou. Otáčení, které zatím většina cyklistů podstupuje, je zejména na vytíženějších silnicích vždycky risk. Když si ale pořídíte cyklistické zrcátko na ruku, stačí ho natočit, jak potřebujete, obhlédnout situaci a pak se bez potíží třeba vyhnout překážce nebo odbočit vlevo. Navíc – až ho nebudete nutně potřebovat, dá se složit tak, že bude vypadat jako větší náramek. Překážet vám tedy rozhodně nebude.

cyklistické zpětné zrcátko
Cyklistické zpětné zrcátko dodá vaší jízdě na kole zase o trochu víc bezpečnosti.
Zdroj:
daklos.cz

K bezpečné jízdě na kole samozřejmě patří taky správná světla! Přední bílé a zadní červené, to je základ, na který je dobré nezapomenout. Ať už se chystáte na jakýkoli výlet, uvědomte si, že vás může něco zdržet a můžete se vracet i za tmy, ačkoli jste to původně třeba neplánovali. Pak není nic horšího než jet na kole bez světel – jednak neuvidíte na cestu, jednak vás řidiči můžou snadno přehlédnout. 

Náš tip: Chybu neuděláte ani s reflexními pásky. Správné oblečení na kolo má reflexní prvky, ale ty někdy nemusí být dostačující.

Vychytávky na kolo pro vaše maximální pohodlí

Vaše bezpečí bychom měli, teď se podívejme na to, aby se vám dobře jelo. Pokud věčně někde bloudíte a zároveň se i přesto rádi vydáváte na neznámá místa, zapněte si navigaci. A samozřejmě ho nevozte v ruce – pořiďte si na ni super univerzální držák, který v pohodě poveze klidně i váš chytrý telefon.

Jestli na kole nesnášíte batoh na zádech, ale přece jen s sebou potřebujete vzít svačinu, peněženku, telefon a bundu pro případ, že by začalo pršet, vyberte si podle svých potřeb šikovnou brašnu nebo brašničku, kterou dáte na kolo a o které nebudete ani vědět.

S tím pochopitelně souvisí i pitný režim, který musíte při jízdě na kole dodržovat. Bylo by zbytečné tahat s sebou pití na zádech, když můžete mít držák na lahev na rámu, no ne?

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Příslušenství na kolo, díky kterému si vyjížďky opravdu užijete