Přejít k hlavnímu obsahu

Termální lázně v Maďarsku: Relaxace pro tělo i duši

Hledáte klidné a příjemné místo pro rodinnou dovolenou? Možná některé z vás překvapí, že takové místo, kde můžete načerpat tělesnou i duševní energii, se nachází v blízké vzdálenosti od našich hranic. Maďarsko je totiž proslulé velkým počtem horkých pramenů, které mají léčivé účinky.

Lázeňská města v západním Maďarsku

Velmi vyhledávaným místem českých turistů a návštěvníků je oblast Panonie (Západní Zadunají). Lákají je sem nejen starobylé památky, podivuhodná architektura či kvalitní víno, ale především lázeňská města Bük, Hévíz a Sárvár, jejichž nádherné prostředí na ně blahodárně působí a zahání veškerý stres a neklid. V každém období mají své zvláštní kouzlo a vyzařují neopakovatelnou atmosféru.

Hévíz - jedinečné a úchvatné termální jezero

Hévíz, jedno z nejoblíbenějších lázeňských měst v Maďarsku, leží 520 km od Prahy. Jeho chloubou je největší přírodní termální jezero v Evropě. Rozloha této vodní plochy, kterou zdobí krásné lekníny, je přes 47 000 m2. Voda tohoto jezera má příznivé účinky na revmatické potíže a onemocnění pohybového ústrojí. V létě má teplotu 34 až 36 °C, v zimě okolo 24 až 28 °C.

Jezero má hloubku až skoro 40 metrů!
Zdroj: Kareta Tour.cz

Sárvár - ideální místo pro zážitky i odpočinek

Lázeňský komplex v malebném městečku Sárvár (čti Šárvár) byl zrekonstruován a pro veřejnost otevřen v roce 2002. Kromě rozmanitých léčebných procedur (vanové koupele, bahenní zábaly, masáže, vodoléčba) Sárvár nabízí dostatek příležitostí pro kulturní i sportovní aktivity.

Můžete se vydat na pěší výlety či si půjčit kolo a prozkoumat zajímavé historické památky v okolí. A toužíte-li po adrenalinové zábavě, určitě neodoláte lesnímu lanovému parku se 120 překážkami. Symbolem města je hrad s obloukovitým mostem přes hradní příkop

K večeru krásně romanticky osvětlený.
Zdroj: Kareta Tour.cz

Lázně Bük  - rodinný hotel s wellness centrem

Město, které leží na půl cesty mezi Vídní a Balatonem, získalo status lázeňského města ve 20. století. Léčivý pramen byl objeven náhodně při výzkumných ropných vrtech v roce 1957. Zdejší voda je vhodná k léčbě poruch pohybového ústrojí, chronických gynekologických a urologických zánětů, pooperačních a poúrazových stavů.

Na 14 hektarech lázeňského komplexu je 32 bazénů a vodní plocha o rozloze přes 5 200 m2. Dobře vybavené wellness centrum v rodinném hotelu Piroska je navrženo podle pravidel tradičního čínského učení feng-šuej tak, aby vytvářelo harmonické prostředí. 

Děti se zde pořádně vybouří.
Zdroj: Kareta Tour.cz

Hotel Piroska poskytuje výborné podmínky pro rodiny s dětmi. V hotelové části je pro děti připraven dětský koutek, dětský kulečník, flipper, xbox, ping-pong, trampolína a další atrakce.  A pokud si potrpíte na dobré jídlo, zdejší nabídka vás bezpochyby uspokojí. Snídaně i večeře se podávají formou bufetu. V místní restauraci můžete ochutnat speciality maďarské i mezinárodní kuchyně. 

Na textu se podílela cestovní kancelář Kareta Tour, která vám zajistí ubytování v komfortně vybavených hotelech s širokým zázemím a vysokou úrovní nabízených služeb. K dispozici jsou kryté i nekryté termální a rekreační bazény, revitalizační masáže, aromatické terapie a sauny. Spoustu zábavy si užijete v akvaparcích, na skluzavkách, tobogánech a dalších atrakcích. 

Přečtěte si článek Naše dovolená v Büku od jednoho z jejich klientů, který se svou rodinou pobýval v hotelu Piroska.

 
 

Místo

47° 15' 8.5464", 16° 56' 12.5628"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Termální lázně v Maďarsku: Relaxace pro tělo i duši