Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy na last minute zájezdy, které byste letos měli mít v hledáčku

Léto se blíží a vy ještě nemáte ani ponětí, kam si pojedete odpočinout od práce a starostí všedních dní? Pokud čekáte na zájezdy „na poslední chvíli“, prozradíme vám, co letos nejvíc frčí a pofrčí, a čemu byste proto měli věnovat pozornost.

Albánie

Tak už i Albánie se dočkala! Jestli už máte Chorvatsko příliš okoukané, ale rádi byste na jihovýchodě zůstali, nakoukněte právě sem. TOP lokalitou pro klasickou plážovou dovolenou, kterou však můžete vhodně zpestřit výlety po okolí, je Drač. Město leží přímo na pobřeží Jaderského moře, má asi 100 000 obyvatel a na hlavní pláži už stojí výškové budovy a hotely. Albánie se na vzrůstající cestovní ruch dobře adaptuje, tak proč toho nevyužít?

Last minute na 8 dní s polopenzí můžete pořídit už od 14 000 Kč.

Chorvatsko

Dobře, Chorvatsko u last minute zájezdů nesmíme vynechat, ani kdyby… Zkrátka nikdy. Klasika, která některé z nás nikdy neomrzí, i letos nabízí last minute zájezdy na spoustu míst. Největší zájem je stále o Istrii, která je od nás co by kamenem dohodil (a zbytek dojel autem), zvlášť takové město Poreč.  

Last minute na 8 dní s polopenzí začíná na 8 000 Kč.

Řecko

Pokud se chcete ještě trochu víc vzdálit od domova a užít si typické jihoevropské atmosféry v nádherném Řecku, určitě vyzkoušejte svoje štěstí s last minute zájezdem třeba na božský Zakynthos, klasickou Krétu nebo Rhodos. Řecko má spoustu míst, která mají co nabídnout všem věkovým i zájmovým kategoriím. A to krásné moře!

Last minute na 8 dní, letecky a s polopenzí najdete už za 11 500 Kč.

Řecko
Kefalonie, ale jiné kousky Řecka si získají vaše srdce.
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Egypt

Doby, kdy se Češi houfně přesouvali do Egypta, už jsou pryč. A právě to je důvod, proč byste se tam měli podívat letos vy! Hurghada nebo Marsa Alam jsou tak osvědčená letoviska, že se v nich nemusíte bát sebemenšího překvapení.

Last minute na 8 dní, letecky a s polopenzí do Hurghady začíná na 12 500 Kč. V letovisku Sham El Sheikh si ale můžete stejně dobře odpočinout už za 8 500 Kč.

Turecko

Další jižní země, která stojí za hřích, i když doby její největší slávy u Čechů už pominuly, je Turecko. Side i Alanya snad nikdy neurazí, když si správně vyberete.

Dvě nejvyhledávanější turecké destinace pro odpočinkovou dovolenou mají pořád co nabídnout. V Side vás dokonale okouzlí Staré Město, do kterého se určitě projděte, když budete toužit po troše vzruchu. V Alanyi vás zase určitě zaujme především romantická zřícenina hradu na vysokém útesu a samozřejmě dvě nádherné hlavní pláže s jemným pískem. Pokud hledáte hodně muziky za málo peněz, Turecko bude správná volba.

Odpočinek tady může být na 8 dní s polopenzí a leteckou dopravou váš už za 11 000 Kč.

Turecko
Turecko, to bývá sázka na jistotu, stejně jako třeba Chorvatsko.
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Tunisko

Když už tu máme Turecko, musí tu rozhodně být i Tunisko. Djerba je klasika, od které člověk tak nějak ví, co čekat. Kromě pláží budete mít blízko i zajímavé památky a celý ostrov můžete snadno prozkoumat, když si půjčíte auto nebo skútr. Tady se fantazii meze nekladou.

Na 8 dní s polopenzí se sem letecky dostanete už za 12 600 Kč.

Bulharsko

Bulharsko už se před pár lety dostalo do módy a v podstatě se v trendy vlně drží dodnes. Písečné pobřeží nabízí nádherné ubytování všeho druhu, zábavu, odpočinek i dobrodružství. Největším a „nejnabušenějším“ letoviskem je Sluneční pobřeží s 8 kilometry písečných pláží. A co víc? Nikdy v něm nebudete mít daleko k bujarému bulharskému folklóru.

Jde o typické letovisko, ve kterém zabavíte sebe i děti. Kromě pláží jsou tu pěkné hospůdky a bary nebo třeba i aquaparky.

Krásných 8 dní s polopenzí a s leteckou dopravou si tu můžete užít už za 7 200 Kč.

Itálie

Itálie je okouzlující země plná kontrastů. Pokud se ale nechystáte prozkoumávat Dolomity, procházet se uličkami San Marina nebo cestovat až na populární Amalfitánské pobřeží, určitě vás potěší last minute zájezd na Benátskou riviéru, do Bibione nebo třeba na Sardinii, která je světově proslulá svými nádhernými plážemi. A kdybyste náhodou netoužili po moři, vydejte se třeba ke Gardskému jezeru. I tady můžete prožít skvostnou dovolenou!

Na 8 dní s polopenzí a bez dopravy se do Itálie můžete vydat už za 8 500 Kč, s dopravou autobusem za 10 000 Kč.

Sardinie
Sardinie je proslulá svými nádhernými plážemi.
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Španělsko

Láká vás návštěva téhle nádherné pestrobarevné země? Nedivíme se! Ať už se vydáte do jakékoli části poloostrova, neprohloupíte. Kam tedy na last minute?

Rozhodně je v kurzu Mallorca! Nad tou většina lidí nezaváhá ani na minutu. Relaxační dovolená na oblíbeném ostrově, ta snad nemůže nikdy zklamat. Kromě nádherného moře budete moct poznat i zdejší útesy, jeskyně, architekturu… Zkrátka to, čemu sami dáte přednost.

Na 8 dní s polopenzí a letecky se sem můžete podívat už za 9 000 Kč!

Kanárské ostrovy

A nakonec ještě Kanáry, bez nich by výčet nebyl úplný. Ač patří ke Španělsku, nacházejí se u západního pobřeží Afriky, konkrétně Maroka. Subtropy tady jedou naplno, a jestli toužíte po last minute v poněkud exotičtější atmosféře, tady budete na správném místě.

Léty prověřené Tenerife vás na 8 dní přijme za své hosty, s polopenzí a letecky už za 13 000 Kč. Kromě moře a pláží si tu můžete klidně vystoupat na sopku, podívat se na papoušky nebo pyramidy a taky se nezapomeňte vydat do některého z městeček!

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tipy na last minute zájezdy, které byste letos měli mít v hledáčku