Přejít k hlavnímu obsahu

Víte, jak si užít parádní zimu na Slovensku?

Slovensko je pro Čechy ideální dovolenkovou destinací. Krásné hory a příroda, stejné ceny a navíc má člověk jistotu, že se zde za každých okolností domluví. Zkuste si dovolenou na Slovensku zažít i vy!

I přesto, že Slovensko se řadí spíše k menším státům, co se rozlohy týče, může se pochlubit řadou unikátů. Zdejší příroda a dramatická krajina zvrásněná karpatským masivem láká nejen turisty, ale i lyžaře a dobrodruhy. V zimním období jsou zde parádní podmínky téměř pro všechny zimní sporty. Mezi nejvíce oblíbená střediska patří Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso či Donovaly. Ubytování ve Vysokých Tatrách si užijete jako v menších penzionech či drevenicích, ale i v přepychových horských hotelech s veškerým servisem.

Pokud na sportovní výkony příliš zaměření nejste, můžete si pobyt vychutnat v některém z luxusních wellness hotelů v lázeňských městech, kterých je na Slovensku hned několik. Pobyt v Piešťanech, Trenčianských Teplicích či v Dudincích udělá dobře nejen tělu, ale také duši. V případě, že na Slovensko vyrážíte s celou rodinou, bude se vám kromě možností odpočinku pro dospělé hodit i něco, co zabaví hlavně děti. Zábavu si mohou užít v některém ze slovenských aquaparků. Největší z nich, Aquapark Tatralandia nedaleko Liptovného Mikuláše, je dobře známý i v Čechách, ale mnoho zábavy a atrakcí si děti užijí i v Aquaparku Bešeňová. 

Mnoho návštěvníků Slovenska také jezdí objevovat historické památky a města. Mezi ta nejkrásnější se právem řadí Nitra. Užít si ubytování v Nitře s výhledem na nitranský hrad je zážitek, na který se nezapomíná. Dalším významným městem, které se může pyšnit zápisem na seznam světového dědictví UNESCO je díky svým renesančním domům v centru města Banská Štiavnica. A při svých cestách k našim východním sousedům nevynechejte ani slovenskou metropoli Bratislavu. Při pobytu v Bratislavě si prohlédněte Bratislavský hrad, katedrálu sv. Martina, ale zapomenout byste neměli ani na novodobé památky jako je most SNP s vyhlídkovou restaurací UFO.
 

 
 

Místo

49° 7' 22.5876", 20° 3' 30.69"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Víte, jak si užít parádní zimu na Slovensku?