Přejít k hlavnímu obsahu

Co navštívit a jak si zorganizovat výlet v okolí Adršpachu?

Adršpach je největším horolezeckým městem v České republice, které je od 18. století hojně navštěvováno návštěvníky a horolezci. V té době pohltil bohatou vegetaci mimořádný požár a vynikla nádhera velkých pískovcových útvarů. 

Především proslulé úpravy jsou Milenci, Starosta a Starostová, Homole cukru, Krakonošova lenoška, Džbán nebo Sloní náměstí. K několika skalním městečkům se dá jakž takž vyšplhat po žebříku, k výše položenému skalnímu jezeru vás převozník převeze na pramici a vy budete moci také ocenit nádheru Adršpašského vodopádu nebo zříceniny hradu Adršpach.

Co navštívit v okolí Adršpachu

Oblast Adršpachu patří mezi nejkrásnější u nás na území ČR. Tento malebný kout země naleznete u hranice s Polskem na severovýchodě ČR. Tento region je perfektním místem pro trávení aktivní letní dovolené v přírodě. Zima brzy rychle přejde v teplejší počasí a vy dostanete další příležitost probádat tato tajuplná skalní města, případně si užít plavbu po skalním jezírku. Nezapomeňte si udělat čas na:

  • Adršpašsko-teplické skály
  • zříceninu skalního hradu Adršpach
  • Adršpašské vodopády
  • Skalní město na Ostaši a kočičí skály (nedaleko Broumovské stěny)
  • V Broumově se nachází barokní klášter, který čeká, až ho navštívíte

Ale i nyní v zimě zde najdete spoustu zábavy. Pokud hledáte místo po pořádné lyžování vydejte se do Ski areálu Arrakis nebo si případně nabalte běžky a běžte poznávat zimní krajinu v Adršpašsko-teplických skalách.

Adršpach 2 PR
Adršpach a okolí nabízí nepřebernou spoustu zážitků.
Zdroj:
Bigstockphoto

Dalším skvělým místem pro prožití rodinné zimní zábavy je Ski areál Mladé Buky. Zde si každá rodina užije sportovních událostí a zábavy prakticky po celý rok. Můžete se zde svést na bobové dráze, která disponuje dráhou dlouhou přes 1 km. V zimním provozu v areálu můžete využít až 7 vleků, třísedačkovou lanovku a přes 5 km upravovaných zasněžovaných tratí. Dále je tu Snowpark s překážkami, BaldaPark pro děti. Také tu lze využít večerní lyžování nebo si šetřete síly na 5 km běžkařský okruh.

Jak nejlépe zorganizovat výlet do Adršpachu?

Vše záleží na tom, v jakém období se sem vydáte. Ubytování v Adršpachu najdete po celý rok, takže v tomto ohledu se bát nemusíte. V případě, že byste se chtěli informovat již nyní, podívejte se na tuto nabídku ubytování v Adršpachu. Místo k ubytování si naplánujte podle toho, kde budete chtít podnikat své výlety – a vězte, že nikdo nikdy neurčil, že musíte po celou dobu zůstat v jednom hotelu.

Proto zvažte, co vše chcete vidět, jestli to vaše děti vydrží a kde bude nejlepší se utábořit. V některých místech lze skutečně prožít noc pod turistickým stanem. Jde o kouzelné okamžiky, ale ne každý je na to stavěn. V případě, že si troufnete na stanování, podívejte se předem na vhodné lokality a případně se podívejte i na příběhy jiných návštěvníků. Aby se vám stanování vydařilo, potřebuje jednak vhodné vybavení a za druhé i kvalitní stan. Pokud si nejste  jistí, co vše si nabalit, vždy se můžete inspirovat na outdoormarket, kde najdete nejlepší vybavení do přírody.

Vybavení musíte ale plánovat podle velikosti stanu. Proto navštivte hudy.cz, kde opravdu každý najde turistický stan dle svých potřeb. Další potřeby promyslete velmi dobře. Musíte najít rovnováhu mezi dvěma skupinami lidí – jedni si toho nabalí hodně (i zbytečné a neužitečné věci) a druzí si toho vezmou velmi málo a poté musí vše dokupovat nebo výlet ukončit dříve. Ale nechceme vás zbytečně strašit. Tato lokalita je úžasná a stojí opravdu zato se sem jet podívat – alespoň na chvíli. 

 
 

Místo

50° 37' 6.0348", 16° 6' 23.4108"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Co navštívit a jak si zorganizovat výlet v okolí Adršpachu?