Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat chytré hodinky pro děti?

Rozhodujete se, zda pořídit chytré hodinky vašemu dítěti? Mnoho z nás si v posledních letech zvyklo na využívání moderních nositelností, kterým jednoznačně vévodí chytré hodinky.

Zatímco dospělí je používají jako prodlouženou ruku mobilního telefonu, k monitorování vlastních sportovních aktivit a jako motivaci k lepším výkonům, u dětí se přidává ještě další rozměr. Tím je bezpečnost. Možnost, mít přehled o tom, kde se vaše dítě nachází, zda mu nehrozí nebezpečí. Pojďme se v našem článku proto podívat na to, jakým způsobem vlastně vybírat chytré hodinky pro dítě, co je důležité, aby takové hodinky měly ve své výbavě a proč se to bude hodit.

Možnost SIM karty

Aby mohly chytré hodinky pro dítě co nejlépe plnit svou funkci, určitě by měly umět přijímat GSM signál. To znamená, že zároveň musí umožnit vložení SIM karty či použití eSIM. Díky tomu mohou hodinky využívat veškeré důležité služby mobilní sítě. Zejména zde potom SIM karta slouží jako prostředek komunikace, kdy je možno posílat: 

•    Hlasové zprávy
•    Textové zprávy

Díky tomu můžete být v podstatě po celý den v kontaktu se svým dítětem. Komunikovat můžete buď nahráváním hlasových vzkazů, případně psaním krátkých textových zpráv. Přes chytré hodinky pro děti vám tak může váš potomek kdykoliv něco napsat nebo namluvit. Vždy tak budete mít pocit úzkého kontaktu s dítětem.

Intuitivní prostředí v češtině

U chytrých hodinek pro dítě je nepochybně také důležité, aby se jednoduše a intuitivně ovládaly. Určitě stojí za to vybrat si chytré hodinky v češtině, díky čemuž nebudou mít s ovládáním problémy ani ti nejmenší.

Je zároveň běžné, že k chytrým hodinkám pro děti existují také aplikace do mobilního telefonu. Také ty mohou mít české prostředí. Zajímejte se rovněž o to, zda aplikace pro hodinky jsou k dispozici pro váš operační systém, ať už používáte Android nebo iOS.

Aktuální poloha dítěte a historie pohybu

Hodinky, včetně chytrých hodinek pro děti, dnes typicky jsou vybaveny také Wi-Fi a GPS. Zejména díky druhé jmenované vlastnosti dokáží určit polohu dítěte opravdu přesně. To znamená, že kdykoliv víte, kde se vaše dítě právě nachází, a zároveň si můžete prohlédnout historii pohybu.

Pokud vám může připadat, že tato funkce tak trochu zavání sledováním, nemusíte se obávat. Naopak díky této funkci můžete vy získat svůj klid, a přitom ponechat dítěti důvěru při samostatném pohybu. Pokud by nastal nějaký problém, víte, kde se dítě nachází a můžete dle toho jednat.

Bezpečnostní zóny

S funkcí GPS souvisí také další důležitá vlastnost chytrých hodinek pro děti, a to jsou bezpečnostní zóny. Záleží na tom, jak konkrétní výrobce pojal implementaci těchto funkcí, ale zpravidla si můžete nastavit více bezpečnostních zón. Pokud dítě vstoupí, nebo naopak opustí vymezenou zónu, dostanete o tom informaci. Díky tomu lze zajistit, že máte přehled o tom zda: 

•    Dítě dorazilo do cíle
•    Nachází se v místě, kde by mělo být

Máte zkrátka přehled o tom, zda v daný čas je dítě tam, kde očekáváte, že by mělo být. Nemusíte přitom pohyb dítěte sledovat neustále v mobilním telefonu, ale aplikace vás dokáže upozornit na důležité změny stavu.

SOS tlačítko

Důležitou vlastností chytrých hodinek pro dítě je také takzvané SOS tlačítko. Jak název napovídá, slouží pro případ nouze. Nemusí se přitom jednat samozřejmě vždy pouze o případy ohrožení života, s čímž máme obvykle funkci SOS tlačítka spojenu, ale i o vcelku banální situace, kdy dítě například zmešká autobus. Může vám dát okamžitě vědět stiskem jednoho tlačítka, a vy se dle toho můžete zařídit.

Cena

Při výběru chytrých hodinek pro dítě, ale klidně také pokud si chcete pořídit chytré hodinky pro sebe, určitě hraje vždy roli také cena. Není problém dnes ušetřit díky nákupu na internetu, kdy i u ověřených prodejců najdete často zajímavé nabídky. Můžete využít slevy na Smarty.cz, kde najdete širokou nabídku chytrých hodinek od nejrůznějších výrobců. 

Design

Chytré hodinky, a to platí rovněž pro ty dětské, nejsou ale rozhodně pouze o funkcích. Je to také o tom, aby se nám líbily, a také dítěti se pochopitelně musí hodinky líbit. Proto můžete nalézt na trhu modely, které jsou určeny:

•    Pro chlapce
•    Pro děvčata

Většinou se liší barevnými kombinacemi, kdy pro holčičky můžete koupit třeba hodinky růžové, zatímco pro chlapce koupíte třeba modré hodinky. Vždy ale samozřejmě záleží na vašich požadavcích a na tom, co se bude líbit vašemu dítěti. Mnohé chytré hodinky, včetně modelů určených dětem, nabízejí také vyměnitelné řemínky, díky kterým lze vzhled dále individualizovat, případně měnit.

Materiály a kvalita provedení

Nezapomínejte ani na kvalitu provedení samotných hodinek. Drtivá většina chytrých hodinek pro děti bývá plastová, což samo o sobě není špatně, protože plast je vcelku odolný materiál, který vydrží hrubší zacházení a hned tak snadno se na něm nezačnou objevovat škrábance, jako třeba na prémiových kovových materiálech. 

Není to ale pouze materiál samotný, ale roli hraje také odolnost. Děti se totiž samozřejmě často rády účastní nejrůznějších divokých her, přičemž v zápalu aktivity na elektroniku na ruce asi příliš nehledí. Jistě u dětských chytrých hodinek oceníte minimálně odolnost proti vodě, která bývá vyjádřena stupněm krytí IP a příslušným číslem. Máte tak do značné míry jistotu, že ani vlhkost nebo déšť hodinkám neublíží, stejně tak pokud je dítě nedopatřením v něčem neplánovaně vykoupe.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jak vybrat chytré hodinky pro děti?