Přejít k hlavnímu obsahu

Jih Německa: tipy na výlet a dovolenou

Plánujete dovolenou u našich německých sousedů? Pokud se vydáváte na jih Německa, máme pro vás několik tipů na místa, kde si prodloužený víkend nebo dovolenou vážně užijete.

Oproti zbývajícím částem Německa má jih přece jen o něco zajímavější kouzlo a magickou přitažlivost. Najdete tady moderní německé metropole, ale i tradiční městečka, která vám učarují svou dokonalou krásou i skutečností, že čas zde plyne tak nějak jinak a o poznání pomaleji. Kam během návštěvy jihu země zamířit? Tady jsou tři tipy.

Kam do přírody: Allgäuské Alpy

Málo známé, ale o to kouzelnější Allgäuské Alpy hledejte podél německo-rakouské hranice. Tvoří tady totiž souvislý hřeben dobře využitelný pro několikadenní přechod s přespáním na horských chatách. Najdete zde ale samozřejmě taky méně náročné trasy, které mohou být zajímavým zpestřením vaší dovolené na jihu země.

Rozloha Allgäuských Alp činí 207,24 km2 a najdete je u obce Oberstdorf ve švábském kraji Oberallgäu v Bavorsku. Chráněnou krajinnou oblastí byly vyhlášené v roce 1992 a díky svému složení jsou považovány za nejvíce různorodé německé pohoří.

Největší chráněná oblast Švábska a druhá největší v Bavorsku se dokonce zařadila do soustavy chráněných území ve státech Evropské unie Natura 2000. Během výšlapů tady narazíte na lesy v roklích, alpské potoky, rašeliniště a ledovcová jezera. Nejvyšší horou Allgäuských Alp je Trettachspitze s 2595 metry.

Allgäuské Alpy Německo
Allgäuské Alpy jsou díky svému složení považovány za nejvíce různorodé německé pohoří.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam do města: Füssen

Malebné historické městečko Füssen leží v bavorských Alpách na řece Lech, nedaleko rakouských hranic. Nad městem se tyčí středověký hrad s galerií a ve městě najdete i zbytky bývalého kláštera St. Mang. Okolí města lemují jezera.

Do městečka můžete zavítat třeba při zpáteční cestě z vyhlášeného zámku Neuschwanstein, který je zhmotněním všech disneyovských pohádek, romantických představ, ale i kýčů, které si jen dokážete představit.

Samotné městečko pak láká na úzké uličky, množství malých obchodů, restaurací a kavárniček, ale především na jedinečnou atmosféru, která je s tímhle místem neodmyslitelně spojená. Město bylo totiž osídleno už ve starověku a má proto jedinečné kouzlo.

Městečko Füssen
Historické městečko můžete navštívit třeba po cestě na vyhlášený zámek Neuschwanstein.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam za zábavou: Allgäu Skyline Park

Milujete zábavu a adrenalin? Pak je Allgäu Skyline jasnou volbou! Zábavní park menší rozlohy, který zvládnete projít během jediného dne, je plný adrenalinových atrakcí a najdete ho asi osmdesát kilometrů od Mnichova.

Těšit se můžete na horské dráhy, nejrůznější kolotoče, dětské atrakce, ale i nespočet stánků s občerstvením a rozmanitými pochutinami.

Park je neustále modernizován a doplňován o nové atrakce. Od roku 2010 se tady můžete projet třeba na vodním Sky Raftingu nebo si prohlédnout cirkusovou show se sloními průvody. Návštěvu tohoto parku můžeme doporučit hledačům adrenalinu a zejména rodinám s dětmi.

Atrakce – koníci
Zábavní park plný adrenalinových atrakcí najdete asi osmdesát kilometrů od Mnichova.
Zdroj:
Bigstockphoto
 
 

Místo

47° 30' 36.1751", 11° 24' 10.3673"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jih Německa: tipy na výlet a dovolenou