Přejít k hlavnímu obsahu

Letní dovolená v České republice – skutečný ráj

Koronavirová pandemie, která všechny trápila rok a půl, konečně začala ustupovat a lidé mají opět možnost cestovat do zahraničí. 

Při prvních návštěvách není nutné cestovat na velké vzdálenosti, protože se nachází v těsné blízkosti nádherných přírodních míst a zajímavých památek. Česká republika může být pro Poláky zajímavým sousedem se stejně bohatou historií. V posledních letech objevilo mnoho Poláků mnohostranné kouzlo sousední země. Stále více Poláků se rozhoduje strávit letní dovolenou v České republice, kde na turisty čeká krásná příroda a jedinečná města s tisíciletou historií.

Během dovolené mají turisté spoustu volného času, který se objevuje během cestování i během večerních přestávek v hotelech. Skvělou zábavou v těchto hodinách může být hra v online kasinu, kde je příležitost nejen si užít čas, ale také vydělat skutečné peníze. Určit správnou volbu online herního zdroje jsou nutné agregátory online kasin, které umožňují všem bez výjimky hrát jakýkoli stroj.

Léto je nejlepším obdobím pro odpočinek v České republice

Od května do srpna nastává v České republice hlavní sezóna a v tomto období přitahuje země maximální počet turistů. Hlavní sezóna vrcholí a zároveň je velmi těžké najít volné místo. Je zde vše, co uspokojí i ty nejnáročnější cestovatele. Každý má možnost navštívit lázeňská centra země, odpočinout si u malebných jezer v blízkosti českého hlavního města, ocenit vysokohorské scenérie, vydat se na výlet do úžasně krásných českých měst a starobylých pevností, kde každý kámen doslova dýchá historií. Když k tomu přidáte neomezenou svobodu nezávislého cestování v České republice, je skládačka ideálního letního výletu kompletní a neodvolatelná.

České termální lázně

Termální prameny v zemi jsou oblíbené v každém ročním období. Letní léčebné pobyty jsou oblíbenější mezi místními obyvateli i turisty z jiných zemí. Léčí se zde různé nemoci. Mezi nejznámější termální lázně patří:

  • Karlovy Vary, kde se léčí řada onemocnění žaludku a střev;
  • Mariánské Lázně, kam jezdí lidé s nemocným srdcem;
  • Teplice, kde se úspěšně léčí dětská mozková obrna a nemoci pohybového aparátu. Františkovy Lázně, které se specializují na léčbu různých gynekologických onemocnění;
  • Darkov, Klimkovice, které jsou známé svými mineralizovanými jodobromovými vodami, které se používají k léčení mnoha nemocí.

Ve většině případů je léčba v termálních pramenech zastoupena jako standardní balíček na 3-4 týdny s každodenními procedurami. Je také možné zakoupit ozdravný program na kratší dobu. Vše závisí na předpisech lékaře a dostupnosti volného času.

Centralizované zájezdy v České republice

Každá země má svůj osobitý charakter. Česká republika, která je živá a má jedinečnou historii, nabízí neuvěřitelné možnosti výletů i samostatného cestování. Jet do České republiky a nenavštívit Prahu je zločin. České hlavní město je kultovním městem pro milovníky historie, kultury, architektury, ale i kuchyně. Jsou zde i další města: Brno, Plzeň, Hradec Králové atd. V každém z nich čeká na zvídavé turisty spousta nezapomenutelných zážitků.

Neobvyklé varianty letní dovolené v České republice

Kromě standardních atrakcí a přírodních krás najdete v České republice také mnoho neobvyklých míst, na která bude dlouho vzpomínat i ten nejnáročnější cestovatel. Turisté si mohou na noc pronajmout slaměnou chatu, která se nachází přímo pod nejvyšším vrcholem Sněžky nedaleko Obřího dolu. Strávit nezapomenutelný víkend v útulném domě na břehu rybníka je ideální dovolená pro každého romantika. Není tu ani elektřina a na telefon a internet můžete na pár dní zapomenout.

Noc v neuvěřitelném domě na stromě

Kdo z nás někdy nesnil o tom, že se bude cítit jako skutečný poustevník. Ekologický penzion v komplexu Green Valley splní tento dětský sen.

Výsledky

Pandemie pomalu končí a lidé mají opět možnost cestovat. Pro Poláky je skvělou volbou pro letní dovolenou výlet do České republiky, kde mají turisté širokou nabídku možností, jak strávit krásnou dovolenou. Nevyužít tak zajímavou nabídku je přinejmenším špatné.
 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Letní dovolená v České republice – skutečný ráj