Přejít k hlavnímu obsahu

Nejdelší podprsenkový plot na světě postihl smutný konec

Pokud jste během let 2000 - 2006 navštívili Nový Zéland, konkrétně tedy Cardron Valley, nacházejícím se v novozélandském Central Otago, u plotu tvořeného spodním prádlem jste pravděpodobně zůstali stát jako opaření.

Několik stovek podprsenek (odhadem prý dokonce 720) vlálo na obyčejném plotě do roku 2006, kdy byla ale bohužel atrakce nazvána „neslušnou“ a potenciálně nebezpečnou záležitostí pro projíždějící řidiče, kteří na ni mohli (z pochopitelných důvodů) oči nechat.

Nikdo dodnes neví, kdo na plot zavěsil první čtyři podprsenky. Skutečností ale zůstává, že k původním čtyřem přibylo během pěti let dalších asi sedm stovek. Některé zdroje dokonce tvrdí, že v době největší sláby se počet spodního prádla blížil k rovným osmi stovkám. Není se čemu divit, že se o tuhle netradiční novozélandskou atrakci začala zajímat místní i světová média.

28. dubna 2006 místní zastupitelstvo rozhodlo, že podprsenky z plotu zmizí. Urážejí prý japonské studenty vzdělávající se v nedalekém městě Wanaka.
Zdroj: Wikimedia commons

Čert tomu ale chtěl a popularita plotu se stala trnem někomu v oku někoho z místních. Plot z podprsenek je prý neslušný, hází na místo špatné světlo, je nebezpečný pro projíždějící řidiče a ještě uráží japonské studenty vzdělávající se v nedalekém městě Wanaka, stejně jako další menšiny Asiatů a Jihoafričanů a tak bylo z plotu odstraněno na 200 kusů spodního prádla.

Konečnou bylo ale pro podprsenkový plot datum 28. dubna 2006 kdy se do hry vložilo místní zastupitelstvo a přikázalo všechny podprsenky z plotu sundat. Jako symbolické rozloučení s touhle netradiční novozélandskou atrakcí se ve Wanace konal pokus o vytvoření nejdelšího řetězce podprsenek. Bohužel nasbíraných 7 400 kusů dámského prádla na světový rekord nestačilo, přesto se ale podařilo získat 10 000 dolarů na charitativní účely.

 
 

Místo

0°, 0°
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejdelší podprsenkový plot na světě postihl smutný konec