Přejít k hlavnímu obsahu

Užijte si letní kempování s tou správnou výbavou

Místo luxusního hotelu a snídaně ze švédského stolu si raději zaplatíte pěkný plácek v kempu a ráno si vychutnáte ovesnou kaši z ešusu? My se tedy nedivíme. Kempování je populární a je pořádně romantické. Stačí jen mít dobré vybavení.

Nemyslíme tím neomezená data nebo kabelovku v mobilu. Naopak, to klidně odložte. Co ale potřebujete, to je střecha nad hlavou, praktické nádobí a spacák, který vás nezradí, když se ochladí.

Investujte do jistoty, vyplatí se to

Když se chystáte pobývat někde v lůně přírody nebo v kempu, není tím nejlepším způsobem nakoupit si no name vybavení, které se po dvou nebo třech dnech potrhá, zláme nebo jinak zničí. Tady je opravdu lepší si připlatit, zjistit si něco o značkách, které vše potřebné ke kempování vyrábějí, a vybrat si některou z těch spolehlivých, které o kempingové výbavě vědí, co se sluší a patří.

Takovým parťákem pro vás může být po následující sezóny třeba značka Cattara. Ta je sice na světě teprve od roku 2016, za jejím vznikem ale stojí nadšenci do kempování, rybaření a do přírody obecně. Sami proto dobře vědí, bez čeho se člověk neobejde a že na všechno musí být spoleh.

dvojice v přírodě
Užijte si kempování se vším všudy!
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Základem je stan

Pokud se nechystáte spát pod širákem nebo v houpací síti, měl by vás v první řadě zajímat stan. Ten vybírejte s ohledem na to, kolik vás v něm bude spát, do jak náročných podmínek ho chcete vzít, a myslete i na jeho hmotnost a rozměry ve sbaleném stavu. Jedna věc je vézt ho v autě, jiná pak vézt ho na kole nebo ho nést při treku na bedrech.

Spacák jako poslední přítel

Občas se počasí prostě nevyvede a vy máte všechno skrz na skrz mokré. To jediné, co musí za každou cenu zůstat suché, je váš spací pytel. Jen v suchém se totiž zahřejete. I tady můžete volit nejen podle teplotního rozmezí a komfortu, ale taky podle provedení stran (jestli je zip vlevo nebo vpravo) a hmotnosti. V neposlední řadě jsou tu pak použité materiály, od nichž se zásadně odvíjí cena.

Praktické nádobí, protože jíst se prostě musí

Za úplný základ kempingové kuchyně považujeme kotlík a termosku. V tom prvním si cokoli uvaříte, v tom druhém udržíte teplý nebo studený nápoj na příjemné teplotě. Až vás v noci vzbudí nepředvídaná zima, budete rádi, že na vás v termosce čeká horký čaj. Nebo si v ní můžete jednoduše udržet chladnou vodu v horkých dnech.

nádobí Cattara
Devítidílná sada nádobí Cattara vám usnadní jakýkoli pobyt v přírodě.
Zdroj:
cattara.cz

Od věci pak v kempu není ani skládací nádoba na vodu, v níž si na jeden „zátah“ přinesete od zdroje i 9 litrů vody, nebo kompletní sada nádobí – kotlíků a pánviček, které mohou zároveň sloužit i jako pokličky – a taky doplňků, jako je malá vařečka nebo skládací naběračka. A co víc, všechno do sebe báječně zapadá, takže při zabalení ušetříte spoustu místa.

Neodbývejte se při kempování, udělejte si pohodu a užijte si ho na maximum!
 

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Užijte si letní kempování s tou správnou výbavou