Přejít k hlavnímu obsahu

Vyrazte na historií nabité ostrovy Malta a Gozo

Máte rádi historii, sluníčko a moře? Pak tuto kombinaci hledejte na ostrovech Malta, Gozo a těch přilehlých. Poznejte krásy těchto ostrovů od A až do Z a užijte si nezapomenutelnou dovolenou se vším všudy.

Ostrovní stát Malta se v poslední době stává poměrně dost vyhledávaný. Do značné míry je to způsobeno jeho krásným prostředím a cenově dostupnými zájezdy. Na jedné straně můžete obdivovat přírodní skvosty, na té druhé zase tajemnou antiku. Malta se pochopitelně pyšní i úchvatnými plážemi a pestrým vyžitím libovolného typu. Pojďme se ale na všechno důležité zaměřit pěkně popořádku.

Objevte skvosty krásné Malty

Když se vydáte na Maltu, měli byste vědět, co všechno vás čeká. Jestliže začnete z trochu obecného pohledu, pak je třeba zmínit, že velká část území je pokryta hlavně skálami a vápencem. Nejvyšší vrchol dosahuje 253 metrů nad mořem a jmenuje se Ta´Dmejrek. Jednotlivé oblasti jsou protnuty přírodními zajímavostmi a dech beroucími městečky.

  • Valleta
  • Rabat
  • Mosta
  • Birkirkara

Součástí Malty jsou také ostrovy, jakými jsou již zmiňovaný Gozo, Filfla, St. Paul´s Island, Comino a Cominotto. Všude tam můžete hledat poutavé cíle, včetně těch historických.

Malta a Gozo 2 PR
Zdroj:
Pixabay

Co všechno vidět na Maltě a okolí?

Malta představuje nezapomenutelnou dovolenou u moře. Pokud hledáte inspiraci pro váš plánovaný itinerář, rádi vám ji přineseme. Například v hlavním městě Valleta můžete navštívit Velmistrovský palác, katedrálu sv. Jana, Muzeum archeologie a místní přístav Valletta Waterfront. Tohle ale není to jediné, co se nabízí k vidění. Zde je výčet dalších zajímavostí napříč všemi oblastmi.

  • Casa Bernard
  • Main Gate
  • Chrámy Tarxien 
  • Roman Vila

Jak vidno, historie na Maltě jde ruku v ruce s krásnými scenériemi a novými zážitky. Ty pochopitelně mohou nabývat i přírodních podob. Směřovat můžete k útesům a moři, kde si užijete opravdovou dávku relaxace.

  • Mellieha Bay
  • Útes Blue Grotto
  • Peter´s Pool
  • Blue Lagoon

Jestliže máte rádi výhled a romantickou atmosféru útesů, v jejich výčtu bychom mohli pokračovat. Co byste řekli na Fungus Rock, Island Sea nebo útes Dingli? Věřte, že všude tam se vám bude opravdu líbit.

Malta a Gozo 3 PR
Zdroj:
Pixabay

Vyhlédněte si vhodné počasí

Plánování jakékoliv dovolené by mělo být spojeno i s řadou dalších věcí. Typickým příkladem je vhodné počasí. Je moudré vyrazit do dané destinace v době, kdy je tam pěkně, o tom není žádných pochyb. Pokud před plánovanou dovolenou na Maltě sháníte tyto informace a mnohé další, navštivte internetový portál cKlub.cz.

Jde o cestovatelský projekt sdružující informace různého charakteru. Na jednom místě najdete údaje o bezpečnosti v zemi, měně, vízech, a již zmiňovaném počasí. A to je teprve pouhý začátek.

  • Cestopisy
  • Blogy
  • Recenze hotelů

Sami se můžete přesvědčit o tom, že s tímto portálem budete schopni naplánovat dovolenou na Maltě a přilehlých ostrovech od A až do Z. Ve své podstatě vám cKlub.cz poslouží při plánování v rámci jakékoliv dovolené kdekoliv na světě.

Výhodná dovolená na Maltě

Zapomeňte na chladné počasí a vyrazte za sluníčkem k moři. Dopřejte si relaxace, poznávání, ale i pohybových aktivit v podobě turistiky, potápění a jachtingu. Tohle všechno dovolená na Maltě může zahrnovat. Stačí si vybrat jen ten správný zájezd, naplánovat hlavní cíle a můžete vyrazit. I v případě zájezdů vám bude nápomocen zmiňovaný projekt, kde si každý najde to své.

Poznejte Maltu v její nekrásnější podobě a dopřejte si dovolenou, na níž budete ještě hodně dlouhou dobu vzpomínat. Vyrazte sami, s přáteli nebo celou rodinou. Malta, Gozo a další ostrovy si vás získají a stanou se vaší životní láskou. Nevěříte? Uvidíte sami.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vyrazte na historií nabité ostrovy Malta a Gozo