Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Exotika volá: Uleťte letos plískanicím do Keni nebo Ománu. Přímým letem!

Děsí vás, že zase přijde nefalšovaný podzim s plískanicemi a zima, která vleze pod kabát i nehty? Naplánujte si únik do ráje. Tady jsou tipy na podzim a zimu 2023/2024!

Naplánovat si exotickou dovolenou a dostat se na ni snad nikdy nebylo tak jednoduché. Díky novým přímým letům, během kterých si odpočinete a nemusíte se nervovat s přestupy, je to prostě radost. Které destinace v zimní sezóně 2023/2024 pofrčí?

Thajsko

Thajsko nikdy nemůže znít omšele, i když ho turisté houfně objevují už roky. I proto ale můžeme s jistotou říct, že tady neuděláte chybu, ať už si chcete poležet na nádherné pláži, ztrácet se v deštném pralese, nebo si projít památky a udělat si dokonalou „instafotku“

Phuket
S Thajskem rozhodně nešlápnete vedle.
Zdroj:
Shutterstock

Buddhistický klid se tu mísí s věčně tepajícími srdci měst, jako je Bangkok nebo Patong. Nádherná panoramata, která působí jako ze štětce zručného malíře, zase spatříte na ostrově Phuket. A zážitkem samotným je thajská gastronomie, po které se může spousta Evropanů utlouct – a v případě pouličního občerstvení „za pár kaček“.

Dominikánská republika

Láká vás spíš Karibik se svými nekonečnými plážemi pokrytými bílým pískem? Všechny, kteří si chtějí zalenošit pod palmou s drinkem v ruce, je tu Dominikánská republika. Kromě toho si tu můžete užít parádní šnorchlování, exkurzi po kávové a kakaové plantáži, výlet do starobylé indiánské vesnice nebo do džungle.

Dominikánská republika
V Dominikánské republice můžete relaxovat i obdivovat přírodu a historii.
Zdroj:
Shutterstock

Pro milovníky historie je prakticky povinností vydat se do historického města Santo Domingo, kde pobýval i Kryštof Kolumbus.

Ani v Dominikáně vaše chuťové buňky o nic nepřijdou. Mísící se vlivy španělské a indické kuchyně vás s největší pravděpodobností nadchnou, stejně jako spoustu zvědavců před vámi.

Omán

Omán si v poslední době neobyčejně získává srdce turistů a cestovatelů. Země se jim krásně otevírá a dovolená tady se může rovnat dovolené v ráji.

Země je vyspělá a bezpečná, plná přátelských lidí. Kromě toho jsou tu nádherné pláže a luxusní resorty, úchvatná historická místa i dechberoucí příroda v podobě kaňonů, hor a pouští. Nikde jinde snad nemůžete prožít tak dokonalou orientální pohádku jako právě v Ománu.

Omán
Omán vás pravděpodobně mile překvapí!
Zdroj:
Shutterstock

I tady je gastronomie nesmírně lákavá, vypíchnout se ale hodí vynikající ovoce na místních trzích, stejně jako poctivé a voňavé koření, které můžete přivézt domů jako perfektně autentický suvenýr.

Spojené arabské emiráty

Těžko uvěřit tomu, že Dubaj, která je dneska zhmotněním luxusu a špičkových služeb, bývala malou rybářskou vesnicí. Časy se ale mění a vy si můžete ve Spojených arabských emirátech parádně odpočinout od české zimy. 

Dubaj nikdy nezklame, pokud víte, co od ní čekat. A že toho není málo – spatříte tu třeba nejvyšší budovu světa Burdž Chalífa, fantastické nákupní centrum Dubai Mall nebo lyžařský areál v poušti Ski Dubai. Tady jako by nic nebylo nemožné.

Spojené arabské emiráty
Ve Spojených arabských emirátech můžete spatřit nejeden kontrast.
Zdroj:
Shutterstock

Za návštěvu a poznání rozhodně stojí metropole Spojených arabských emirátů Abú Dhabí. Tady můžete spatřit třeba mešitu Sheikh Zayed s minarety vysokými víc než 200 metrů a s 82 kupolemi. Kromě hlavního města se můžete vypravit i do oázy Liwa, kde naplno pocítíte kontrast „nekonečné“ přírody a pulzujícího města.

Zanzibar

Jak jednou na tenhle voňavý ostrov vkročíte, už na něj nezapomenete. Prodloužené léto na Zanzibaru by se na chvíli hodilo všem. Zvlášť když v Česku začne přituhovat nebo v obchodech spustí vánoční koledy. 

Zanzibar
Vsadíme se, že na pár dní by se sem chtěl na podzim a v zimě přenést každý...
Zdroj:
Shutterstock

Obdivovatele podmořského života tahle oblast nadchne, chytí za srdce a nepustí. Milovníci historie se zase rádi podívají do hlavního města Stone Town, které je díky svým romantickým uličkám a jedinečnému architektonickému rázu i na seznamu UNESCO. Dobrodruzi se tu můžou vydat na výlet na čtyřkolkách do méně turisticky probádaných koutů ostrova nebo se přidat k výpravě do národního parku.

Madagaskar

Víte, že Madagaskar je nejstarší ostrov planety? Oddělil se od pevniny desítky miliónů let zpátky, takže spoustu rostlin a zvířat spatříte jen tady. Přímým letem se od nás dostanete na Ostrov vůní (Nosy Be), kde vás zasáhne aroma kávy, skořice a vanilky. 

Madagaskar
Nejen krásné pláže. I obdivuhodnou přírodu Madagaskar nabízí.
Zdroj:
Shutterstock

Kromě fantastických pláží vás tu čeká řada podniků, kde se můžete bavit do aleluja, ruiny pirátské pevnosti nebo výlet za plejtváky v doprovodu mořského biologa. Hlavně si to udělat krásné! 

Keňa

Chcete zažít trochu víc divočiny v pravém slova smyslu? V tom případě by vás letos v zimě mohla nadchnout výprava do Keni, kde můžete pozorovat zvířectvo i přírodu ve vyhlášených a světoznámých národních parcích. Taky se tu ale dá nějaký ten den odpočívat u oceánu. Spousta resortů na pobřeží je navíc vyvedeno v typickém „safari stylu“, takže tady atmosféru Afriky nasajete na každém kroku.

Vydat se tu můžete do posvátného lesa, kde se odehrávají rituály kmene Digo, na mořské safari podél korálového útesu nebo do města Mombasa, jehož stará část si vás určitě získá.

Keňa
Safari a stylové bydlení. Keňu si člověk musí užít na maximum!
Zdroj:
Shutterstock

Srí Lanka

Když se řekne Srí Lanka, nejspíš si představíte skoro nekonečné čajové plantáže. A ano, jsou tu! Kromě jich vás tady ale čekají i fenomenální pláže a nádherné hory. Neméně vás uchvátí zdejší přátelští obyvatelé a turistické must-see, kterým je Lví skála.

Minout byste neměli zdejší národní parky Yala nebo Sinharaja se slony a levharty, na širém moři zase můžete spatřit velryby. A pro fajnšmekry máme doporučení – zajděte si na Srí Lance na masáž. Je to blaho!

Srí Lanka
Nejznámějším turistickým lákadlem Srí Lanky je Lví skála. Neomezujte se ale jen na ni!
Zdroj:
Shutterstock

Použité zdroje: zdroj 1, TZ Invia  

 
 

Místo

-18° 50' 23.1216", 46° 47' 59.3268"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Exotika volá: Uleťte letos plískanicím do Keni nebo Ománu. Přímým letem!