Přejít k hlavnímu obsahu

Exotická dovolená v době COVIDU? Egypt a Emiráty nabízí nízké ceny a testování

Máte už dost dlouhé zimy? Toužíte po dovolené u moře? Brzdí vás v cestování koronavirová opatření? Inspirujte se, jak v době Covidu cestovat do Egypta a Spojených arabských emirátů. 

Letošní turistická sezóna 2021 bude jiná, než na které jsme byli z minulých let zvyklí. Ostatně cestování v následujících letech nebude stejné jako před covidem. Situace je podobná cestování po 11. září 2001, kdy v důsledku teroristických útoků v USA došlo k zpřísnění bezpečnostních kontrol na mezinárodních letištích. V případě koronaviru Covid-19 to nebude jiné. 

Jaká pravidla dodržovat?

Při cestách na mezinárodní zájezdy si budeme zvykat na dodržování přísnějších hygienických standardů a především na testování. Negativní PCR test na covid-19 je základní podmínkou pro vstup do většiny zemí. Navíc každý stát definuje další vlastní podmínky, například v podobě vyplnění dotazníků, nebo stažení aplikací, které jsou obdobou české eRoušky.

Egypt láká na nízké ceny a testování na místě

Mnoho turistů se obává zahraničních cest více než kdy dříve. Přitom obavy nejsou na místě. Pro turisty se toho příliš nemění. Navíc na letošní letní dovolené lze oproti předchozím rokům výrazně ušetřit. Dobrým příkladem jsou zájezdy do Egypta, jejichž cena po loňské sezóně klesla o desítky procent. Novou a pravděpodobně vyšší cenu nastaví až poptávka turistů, která opět začíná sílit.

Pokud plánujete dovolenou v Egyptě, připravte se na povinnost předložit negativní PCR test na Covid-19. V největších egyptských letoviscích probíhá testování za poplatek přímo na místě. Výhodou je, že děti do 6 let se testovat nemusí. Dále je nutné vyplnit prohlášení cestovatele, které se odevzdává při příletu. 

Spojené arabské emiráty dbají na ochranu zdraví

Podle expertů z cestovních kanceláří mají k rychlému obnovení turistického ruchu dobře nakročeno Spojené arabské emiráty (SAE). Důvody jsou výhodné ceny dovolené v SAE a paradoxně přísnější pravidla pro návštěvu země, která poskytují vyšší ochranu před nákazou

Pro návštěvu emirátů Dubaj, Adžmán, Fudžajra, Rás al-Chajma, Umm al-Kuvajn a Šardžá je nutný negativní PCR test před příletem do destinace. Po příletu podstoupí turisté druhý test, na jehož výsledek si počkají v hotelovém rezortu. K tomu mají turisté povinnost nainstalovat si aplikaci DXB Smart App.

Přísnější pravidla platí pro emirát Abú Dhabí, ve kterém musí turisté podstoupit 10denní karanténu. Výjimku z karantény mají cestující ze zelených zemí, mezi kterými Česká republika není.

Pravidla pro zpáteční cesty definuje cestovatelský semafor

Při zpáteční cestě do České republiky se turisté řídí cestovatelským semaforem Ministerstva zahraničních věcí, který pro konkrétní destinace definuje podmínky PCR testování a nástupu do karantény.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Exotická dovolená v době COVIDU? Egypt a Emiráty nabízí nízké ceny a testování