Přejít k hlavnímu obsahu

Kam na prodloužený víkend? Za jídlem, poznáním i odpočinkem

Září je tady a s ním i oblíbený prodloužený víkend na jeho konci. Pokud si chcete něco dopřát a užít si zase něco nového, neseďte doma a vydejte se se svou drahou polovičkou nebo kamarády či kamarádkami za zábavou i odpočinkem!

Kromě zmíněných možností si taky můžete jet zasportovat, i když třeba jen zlehka, zažít netradiční ubytování a pokochat se krásami naší země i zahraničí. Nejoblíbenější zahraniční cesty na pár dní jsou samozřejmě do sousedních států, v posledních letech hlavně do maďarské Budapešti. Ale teď už k našim návrhům!

Odpočiňte si při wellness a lázeňských procedurách

Wellness víkendy jsou v posledních letech opravdu populární. Široký výběr budete mít vždycky, ať už budete chtít jet s kamarádkami, nebo s partnerem či partnerkou. Celá plejáda odpočinkových procedur na vás čeká všude po Česku, stačí si vybrat lokalitu a nabídku zájezdu. Pak už budou vířivky, sauny, masáže nebo solné jeskyně vaše.

Wellness víkendy milují především ženy - často na ně vyrážejí s kamarádkami.

Pravděpodobně nejoblíbenější je pro wellness oblast Jižní Moravy, tady lze totiž pobyt spojit s ochutnávkou vína nebo výletem do měst i do přírody. Pozadu ale poslední dobou nezůstává ani Polsko a zařízení s wellness službami blízko u hranic, například v Krkonoších.

Ještě si zasportujte

Jestli si chcete prodloužený víkend užít spíš v aktivním duchu, vydejte se někam, kde si budete moct dosyta zasportovat. Na konci září totiž zřejmě ještě nebude sníh, takže se klidně svezte na kole, zajezděte si na kolečkových bruslích nebo si naplánujte pěší túru.

Pro tyto typy krátkého volna je perfektní mít zázemí přímo v lůně přírody nebo v její bezprostřední blízkosti – často se tak setkáte s nabídkami do Krkonoš nebo jiných hor, případně do dalších atraktivních lokalit, jako jsou třeba skalní města.

Vzhůru za zážitky

Kolo a chůze vás nelákají, protože je to moc „normální“? Tak se vydejte za koloběžkami nebo třeba do zábavního parku! Ať už to bude u nás, nebo za hranicemi, určitě si to užijete a přivezete si báječné zážitky. Co byste řekli dni strávenému v největším evropském prázdninovém komplexu Tropical Island, v legolandu, Disneylandu či v Heide Parku, kde se vydovádíte vy a případně i vaše děti, když je nenecháte doma s babičkou?

Chcete si užít trochu adrenalinu? Jeďte za ním!

Vybírat můžete i podle ubytování

Je pro vás hlavní užít si luxus nebo netradiční atmosféru ubytování? Pak se můžete vydat na nejeden zámek, do mlýna, do vigvamu, teepee, botelu nebo spát dokonce i ve westernovém voze či atomovém krytu!

Už jste si vybrali? Nepromarněte prodloužený víkend doma!

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam na prodloužený víkend? Za jídlem, poznáním i odpočinkem