Přejít k hlavnímu obsahu

Kempování

Jste milovníky přírody a rádi jezdíte na více dnů do hor? Že ano? A zkusili jste už někdy kempovat? Jestli-že jezdíte spíše do hotelů a penzionů, zkuste to pro jednou jinak. 

Uvidíte, že si pobyt ve stanu skvěle užijete a navíc získáte spoustu nevšedních zážitků, kterými se budete bavit po zbytek roku. Abychom si kempování užili, měli bychom se na něj řádně připravit. Na následujících řádcích najdete užitečné tipy a rady, které vám zajisté ulehčí vaše balení na chystaný pobyt v přírodě.

Oblečení a obuv – co nezapomenout

Aby nám nebyla ve stanu zima, měli bychom si do batohu přibalit teplé oblečení. Ideální jsou bavlněná trika, ale také trika z funkčního materiálu. V outdoorovém světě jsou velmi oblíbené funkční kalhoty s odepínacími nohavicemi. Skvěle plní funkci 2v1 a výborně tak šetří místo v batohu. To oceníte zejména při přemisťování se v terénu. U kempování totiž platí, co si s sebou nabalíme, to si také cestou pěkně poneseme. Určitě bychom neměli zapomínat ani na nepromokavou a větruodolnou lehčí bundu. Na vícedenní kempování, spojené s přechodem hor, bychom si měli nachystat kvalitní obuv. Velmi vhodné jsou nepromokavé trekingové boty. Díky odolné odpružené podrážce vám zaručí měkký došlap. Na chození kolem stanu však přibalte i pohodlné lehké pantofle.

Výbava stanu

Základem každého čundru je zejména nepromokavý stan s kvalitní celtou. Díky tomu nás nezaskočí ani náhlá přeháňka. Ale co do stanu? Důležité vybavení je zejména karimatka a spacák. Karimatku vybíráme nejlépe nafukovací. Ušetří nám tolik potřebné místo v naší krosně. Spacák vybíráme péřový či z dutých vláken. Jestli-že se chystáme do stanu jednou za rok, postačí nám levnější varianta v podobě dutých vláken, chceme-li si však i v přírodě dopřát trochu luxusu, sáhneme po peří. To je lehké, skladné a může se pochlubit výbornými izolačními vlastnostmi.

Výbava na vaření

Abychom si na našem pobytu také smlsli, měli bychom se vybavit vařičem s palivem a ešusem bez podílu plastů. Díky tomu můžeme ešus použít i na ohřátí jídla. Také se nám budou hodit skládací kovové příbory, místo obyčejného hrníčku pak plecháček . Abychom měli na čem jíst, až si pokrm uvaříme, hodí se pro stanování tzv. campingové posezení. Posezení najdeme v mnoha obchodech pod kategorií campingový nábytek a opravdu je z čeho vybírat. Výhodou je, že je lehké a dobře složitelné. Často jej tak můžeme připnout i k našemu batohu.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
admin

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kempování