Přejít k hlavnímu obsahu

Nové trendy v cestování přinášejí v roce 2022 vzrušující informace

V posledních letech došlo v globální ekonomice k některým významným změnám a jedním z největších odvětví, které pocítilo dopad, bylo cestování a cestovní ruch. Od lockdownů z důvodu nemoci COVID-19 až po rostoucí ceny v mnoha odvětvích kvůli válce na Ukrajině bylo cestování mnohem těžší.
 

Dobrou zprávou je, že rok 2022 zaznamenal v tomto ohledu růst, přičemž mezinárodní cestovní ruch se mezi lednem a březnem 2022 zvýšil o významných 182 % a odhaduje se, že do destinací po celém světě přijíždí 117 milionů zahraničních cestujících (počátkem roku 2021 toto číslo bylo přibližně 41 milionů). Z toho vyplývá, že v tomto odvětví došlo k výraznému nárůstu – ale určitě došlo ke změně v tom, jak lidé cestují, a v trendech, které se objevují.

Vasco Electronics 2 PR
Zdroj:
Vasco Electronics

Jak se cestování mění a proč?

Dva z hlavních faktorů, které v současnosti ovlivňují toto odvětví, jsou pandemie a digitální pokrok – čili tradiční cestování se přizpůsobuje potřebám moderního spotřebitele.

Tento faktor jednoznačně převládá, vezmeme-li v úvahu vzestup popularity chytrých zařízení a mobilních aplikací, díky kterým můžeme pohodlně na cestách platit, všechno si online zjistit (každý může najít hodnocení hotelů, místní restaurace kdekoli na světě pouhými několika kliknutími) a dokonce můžeme pomocí chytrých zařízení i překládat, pokud nerozumíme cizí řeči.

Pokud se podíváme blíže na překlady do cizích jazyků a na zařízení, které se na to specializují a jsou v nabídce společnosti Vasco Electronics, stávají se tyto elektronické překladače čím dále tím častěji nezbytným doplňkem pro cestovatele, protože mohou snížit problémy způsobené jazykovou bariérou a přeložit text, čímž nám otevřou zcela nový svět možností.

Okamžitý překladač Vasco Translator V4 například podporuje bezplatný a neomezený internet na celý život díky tovární datové SIM kartě. To poskytuje naprostou svobodu, protože se nebudete muset spoléhat na své mobilní zařízení nebo Wi-Fi, když budete nejvíce potřebovat cokoliv přeložit.

Nové cestovatelské trendy

Intimnější, lokalizované cestovatelské zážitky

Zdá se, že se typ trávení volného času změnil z dovolených trávených s rodinou na více personalizované výlety, které poskytují klidnější a propojenější kulturní zážitky, čemuž nasvědčuje i fakt, že 1 ze 4 cestovatelů plánuje jet sám na dovolenou v roce 2022. Důvodem je jak pandemie, tak sociální média, protože stále více lidí chce ukázat na síti jedinečné zážitky.

Máme do činění s vyhýbáním se typickým turistickým místům na úkor výletů do nedotknuté přírody více než kdykoliv předtím. Na podporu tohoto trendu statistiky naznačují, že letos je rezervováno více dálkových letů na dovolenou – ve skutečnosti do konce dubna 2022 to bylo o 25 % více než v roce 2019.

Když se turisté vydají mimo vyšlapané cesty, jazykové bariéry se ještě více rozšíří, takže se elektronický překladač Vasco Translator V4 může hodit. Díky tomu, že V4 má funkci překladu fotografií, které si můžete prohlížet na 5palcové obrazovce, si uživatelé budou moci snadno přeložit jakýkoli psaný jazyk, se kterým se setkají, v reálném čase. To znamená, že nabídky, informační letáky, výstražné značky a další lze přeložit během několika sekund.

Skvělou zprávou je, že tento okamžitý překladač funguje v síti GSM v téměř 200 zemích, takže uživatelé nebudou potřebovat Wi-Fi pro přístup ke všem funkcím.

Veřejná doprava zažívá comeback

V roce 2021 došlo k nárůstu dopravy na dovolenou autem. Mnoho jednotlivců upřednostňovalo také pronájem vozidel před veřejnou dopravou. Určitě to souviselo s pandemií a zdravějším přístupem k dovolené, ale autobusy, vlaky a dokonce i okružní plavby se opět začínají těšit oblibě.

S elektronickým překladačem budete moci získat obousměrný okamžitý překlad extrémně rychle (Vasco Translator V4 překládá za méně než 0,5 sekundy), takže nebudete muset na překlad čekat ani chvíli. A co víc, tento překladač vám má pomoci komunikovat v hlučném prostředí, takže se můžete spolehnout na redukci hluku a výkonné reproduktory (99 dB: hlasité jako křik!).

Cestování do zahraničí otevřelo zcela novou pracovní demografickou skupinu

Ve chvíli kdy udeřil COVID-19, došlo k výraznému nárustu lidí, kteří se stěhovali do jiných podmínek. Vzhledem k tomu, že stále více lidí pracuje z domova má tak svobodu pracovat z jakéhokoliv místa na světě.

Vasco Electronics 3 PR
Zdroj:
Vasco Electronics

Existuje také mnoho lidí, kteří zastávají lukrativnější pozice v zahraničí (počet takových případů vzrostl o 20 % oproti roku 2021) díky tomu, že online portály spojují jak zaměstnavatele, tak kvalifikované zaměstnance po celém světě. I v těchto případech pomáhají elektronické překladače, a protože V4 podporuje 108 jazyků, možnosti jsou téměř nekonečné. To znamená, budete rozumět více než 90 % světové populace! Konečně nejste při výběru destinace omezení.

Nárůst naleznutí náplně ve svépomoci

S pandemií se také lidé začali více zaměřovat na osobní pohodu – a pobyt doma vytvořil nutnost pro posílení duševního a fyzického zdraví. Mnoho lidí zjistilo, že tradiční práce, kterou vykonávají, není pro ně a našli náplň v svépomoci.

Touha po extrému

Další specifikou cestování po období lockdownů je to, že stále více rekreantů vyhledává extrémní zážitky, aby vykompenzovali nekonečné měsíce sezení doma. Díky tomu se v roce 2022 staly aktivní dovolené velmi oblíbené, přičemž na prvním místě seznamu jsou: pěší turistika, horolezectví, jízda na čtyřkolkách, slaňování a potápění.

Další fantastickou vlastností Vasco Translator V4 je, že se na něj můžete spolehnout i v obtížných situacích. Je odolný vůči prachu, stříkající vodě a dokonce i nárazům.

Nejlepší způsoby, jak prožít skvělou dovolenou

Abyste prožili co nejlepší dovolenou, bude to od vás vyžadovat určité plánování. Naštěstí mnoho omezení, která platila v posledních dvou letech v souvislosti s koronavirem, již neplatí, díky čemu se otevírá spousta možností k výběru té ideální dovolené.

Takže toto je ideální čas využít šanci a jet kam chcete, s Vasco Translatorem. Mluvte pohodlně v téměř 200 zemích a mějte jistotu, že nebudete platit žádné další poplatky za přístup k internetu!

Vasco Translator vám také může pomoci učinit odvážné rozhodnutí vydat se do země, o které jste vždy snili, ale báli jste tam jet bez znalosti jazyka. Díky funkci překladu fotografií porozumíte svému okolí, i když neznáte místní abecedu.

Ciťte se bezpečně, ať jste kdekoli, a splňte si své sny s Vasco!

Pro zpříjemnění vaší další cesty až do 13. listopadu s kódem Cestovinky5 získáte slevu 5 %.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nové trendy v cestování přinášejí v roce 2022 vzrušující informace