Přejít k hlavnímu obsahu

Nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění

Zima je v plném proudu, zdá se, že se konečně dočkáme i pořádné sněhové nadílky. Původně jste sice na hory nechtěli, ale teď máte pocit, že tohle počasí a pro lyžaře příznivé podmínky, je třeba využít naplno? Vyrazte na cestu, ještě před ní si ale sjednejte cestovní pojištění.

Bez pojištění nikam nejezděte

Cestovní pojištění by pro každou cestu mělo být samozřejmostí, bez ohledu na to, jak daleko od domova se vydáváte. Mnozí z nás si myslí, že na cesty po ČR nebo k blízkým sousedům není třeba, jenže nikdy nevíte, co se vám může jako naschvál přihodit. Ani nemusíte být na vině, stačí třeba něco špatného sníst. 

Ať už ale vyrážíte k sousedům na Slovensko, na hory do Alp nebo někam úplně jinam, cestovní pojištění je jistota. Že máte pojištění ke kartě? Na něj nespoléhejte, stejně jako na evropský průkaz zdravotního pojištění. 

U obou mohou být problémem pojistné limity, v případě evropského zdravotního pojištění i to, že se vztahuje jen na základní péči ve státních zařízení. I na tu ale můžete doplácet, stejně jako za léky a výběr nestátního zdravotnického zařízení.

Co cestovní pojištění zahrnuje?

  • Pojištění léčebných výloh v zahraničí, protože i taková léčba zlomené nohy nebo jiného úrazu tu může vyšplhat do milionů.
  • Hrazenou zdravotní péči ve veřejných i privátních zdravotnických zařízeních
  • Nepřetržité asistenční služby v českém jazyce, díky kterým i tu nejhorší situaci s přehledem zvládnete. Asistenční služba pomůže s komunikací v cizím jazyce, pomůže i radou, kde se nechat ošetřit apod.
  • Pojištění více než 100 sportů bez navýšení ceny, ne všechny sporty bývají v základní nabídce.
  • Bezplatné prodloužení cestovního pojištění v případě nečekaných situací v cílové zemi 
  • Úhradu zdravotní repatriace i repatriace ostatků 
  • Možnost sjednat si i další připojištění jako je úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti nebo pojištění zavazadel. I ta se totiž během cesty na dovolenou mohou ztratit. Přece nestrávíte celou dovolenou jen v tom, v čem jste na ni přijeli. Musíte si pořídit nové věci, ty také něco stojí.
  • Od věci není ani pojištění storna zájezdu. Co když na poslední chvíli zjistíte, že z vážných důvodů nemůžete na dovolenou odjet?
Nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění PR 2
Zdroj:
Pixabay

Na čem při sjednání pojištění na cesty záleží nejvíc?

Pojistnou ochranu nikdy nepodceňujte, pojištění si sjednejte včas, dobře si prostudujte smlouvu o pojištění, ať víte, na co se vztahuje a zda náhodou nepotřebujete nějaké připojištění. 

Kromě toho ale dobře zvažte, na jakou částku se chcete pojistit. Na dovolenou u moře v Evropě si vystačíte s limitem 3 miliony Kč, pokud vyrážíte mimo Evropu, nějakou tu korunu si připravte a pojistěte se alespoň na 5 milionů Kč.

Stejné částce dejte přednost i tehdy, pokud řešíte zimní dovolenou. I taková malá, nevinně vypadající srážka na sjezdovce se totiž může pekelně prodražit.

Víte, že cestovní pojištění si můžete sjednat online, klidně i krátce předtím, než na dovolenou odjedete? Pojistné zaplatíte kartou a máte vystaráno.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění